Categories: Soep Recepten

Broccolisoep met zalm

Broccolisoep met zalm is niet alleen heel lekker maar ook nog eens super gezond. Broccoli is namelijk een echte supergroente! Rijk aan vezels een boordevol vitamine B!  Het verhoogt je weerstand en is goed voor het geheugen. Dit is toch wel de groente die ik elke week minstens één keer probeer te eten.

Mijn favoriet is om broccoli te stomen: zo blijven alle vitamines bewaard in de groente zelf. Maar verwerk in een soepje is toch wel mijn tweede favoriet. Vandaag koos ik voor een broccolisoep met zalm, dat bevat het goede van een groentesoep met de bijkomende voordelen van een stukje (goede) vette vis!  En het is een prima manier om zo al gauw 2x per week vis te eten. En van dat leuke kleurcontrast wordt je toch ook meteeen vrolijk!

Recept: Broccolisoep met zalm:

(Voor 2-4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram broccoli,
  • 2 kleine uien,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • peper, zout,
  • 100 ml slagroom (of sojaroom)*,
  • peterselie,
  • 300-350 gram gerookte zalmsnippers.

(TIP: Laat de room achterwege om deze soep detoxproof te maken)

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Spoel de broccoli af en snijd 1 cm van de onderkant af (dit is vaak hard en uitgedroogd). Snijd de bovenkant in kleine roosjes en schil de stam alvorens deze in grote blokken te snijden.
  2. Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en bak hierin de uien gedurende 2 minuten. Voeg de broccoli en de bouillon toe, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelhoge temperatuur en laat 10 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de slagroom en peterselie toe en laat nog 1-2 minuten doorkoken. Roer tot slot de zalmsnippers door de soep. Deze garen namelijk langzaam in de soep.
  4. Serveer de broccolisoep met zalm in een kommetje en het smullen kan beginnen!

Eet smakelijk!


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Mmm ik krijg gewoon zin om deze soep te maken, ik weet geen kool soorten kan verdragen bloemkool gebeuren er vervelde dingen. Ga ik gok wagen
    Broccoli is nu 50 cent dus gok valt te wagen

Recent Posts

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

3 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

6 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

7 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

1 week ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 weken ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

2 weken ago