Er gaat niets boven oud-Hollandse en klassieke poffertjes bakken. De ingrediënten heeft waarschijnlijk iedereen al in huis. Een must-have is natuurlijk een speciale poffertjespan. Serveer de gepofte deeghapjes met poedersuiker en een flinke klont roomboter. Zo lekker! Maar hieronder geef ik je nog een paar lekkere variatie recepten voor je versgebakken poffertjes!
Poffertjes zijn echt oer en oer Hollands en worden al sinds de 17e eeuw al gebakken. Naar verluid werden ze toen al door de monniken in kloosters gebakken en destijds dus ook ‘broedertjes’ genoemd. De basis is een luchtig beslag van bloem, eieren en melk, dus een beetje te vergelijken met het maken van Hollandse pannenkoeken. Echter wordt er gist aan het beslag toegevoegd dat er voor zorgt dat ze mooi ‘poffen’ als je ze bakt. Inmiddels zijn er ook speciale poffertjespannen zodat je perfecte kleine rondjes kunt bakken van het beslag. Ik deel bij deze mijn basis recept voor zelf poffertjes bakken en die dien je natuurlijk met een klontje roomboter en poedersuiker te serveren.
Als je eenmaal het basis recept voor poffertjes bakken onder de knie hebt dan wil je misschien ook nog eens zelf Hollandse dunne pannenkoeken maken? Wist je overigens dat je ook heel simpele glutenvrije poffertjes met banaan kunt maken? Erg handig en lekker als je nog een stel overrijpe bananen in de fruitschaal hebt liggen. Daarnaast is dit (winterse) recept voor poffertjes met gesuikerde appel ook een grote favoriet van manlief. En zelf ben ik ook heel erg dol op het maken van deze – tikkeltje hartige – oranje poffertjes met pompoen. Maar top gerust je poffertjes ook af met gesmolten chocolade of Nutella, maar ook warme Speculoos pasta of zelfs stroop. Geniet dus heerlijk van nog meer Hollandse poffertjes en pannenkoeken recepten op deze site!
Heb je deze al in huis?
Er gaat niets boven oud-Hollandse en klassieke poffertjes bakken. De ingrediënten heeft waarschijnlijk iedereen al in huis. Een must-have is natuurlijk een speciale poffertjespan. Serveer de gepofte deeghapjes met poedersuiker en een flinke klont roomboter. Zo lekker! Maar hieronder geef ik je nog een paar lekkere variatie recepten voor je versgebakken poffertjes!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Eet smakelijk!
*Variatietip:
Je kunt 1 zakje (7-8 gram) droge gist ook vervangen door 2 theelepels bakpoeder. In dat geval hoeft het beslag niet een uur te rijzen en kun je de poffertjes met bakpoeder direct bakken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit basisrecept poffertjes bakken. Enjoy!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…