Basilicum Pesto! Wie kent het niet? Een verslavend groen goedje uit Italië, gemaakt van verse basilicum en Parmezaanse kaas of Pecorino. Je dipt er je brood in, schept het door de pasta, gebruik als marinade of dressing, of meng het door de soep.
De groene basilicum pesto is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse keuken. En hoewel je pesto gewoon kant-en-klaar bij de supermarkt kunt kopen, is een eigen gemaakt variant toch het allerlekkerst. En zelf basilicum pesto maken heeft slechts 4 hoofdbestanddelen die je misschien altijd al standaard in huis hebt liggen: een handje verse basilicum blaadjes, stuk Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een goede olijfolie.
Je moet het de Italianen nageven hoor: zij kunnen letterlijk van niets iets heel bijzonders maken. De meest simpele pasta’s en pizza’s, met zo min mogelijk ingrediënten zijn vaak het allerlekkerst. Getuige dit recept voor pasta met pesto. En zelfs een pizza besmeerd met basilicum pesto als saus ipv de klassieke tomatensaus is een heerlijke combinatie! Een simpele kruiden pesto kun je eigenlijk overal wel op smeren. Geloof me, hierna wil géén kant-en-klare potjes basilicum pesto meer!
Mocht je trouwens aan het detoxen zijn, of een koemelk allergie hebben, gebruik dan Pecorino in plaats van Parmezaanse kaas. Pecorino wordt namelijk gemaakt van schapenmelk en is vaak detox proof. Enne voor de liefhebber: Check ook dit recept voor pesto met munt, heel verfrissend en lekker!
Basilicum Pesto! Wie kent het niet? Een verslavend groen goedje uit Italië, gemaakt van verse basilicum en Parmezaanse kaas of Pecorino. Je dipt er je brood in, schept het door de pasta, gebruik als marinade of dressing, of meng het door de soep.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Superfoodtip: Vervang de pijnboompitten door dezelfde hoeveelheid biologisch gepeld hennepzaad. Dat zit boordenvol omega-3 vetzuren, vitamine B3 en ijzer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Uau this is amazing..Love it! Thanks for recipe :)