Travel

Reisblog Londen: Blackfriars & City

Het is alweer dag 4 in het prachtige Londen, en vanmiddag vertrekken wij helaas weer richting Nederland. Dat neemt niet weg dat de ochtend goed benutten om nog wat laatste dingen te bekijken.

Blackfriars

We nemen de metro naar halte: Blackfriars Station in het centrum van de stad. Deze buurt is vernoemd naar het Dominicaanse klooster met de ‘zwarte broeders’, dat zich hier vroeger bevond.  Vanuit het station liep vroeger het spoor over de rivier the Thames heen. Hier werd in 1864 de Blackfriars Railway Bridge voor gebouwd. Deze brug was echter te zwak om de nieuwere treinen te ondersteunen, dus werd deze brug in 1985 weer afgebroken. Vandaag de dag zijn enkel nog de pilaren te bewonderen.

Bron foto: Wikipedia

St. Pauls Cathedral

Wij wandelen richting de Londense binnenstad, beter bekend als ‘the City’, om de grote kathedraal van Londen te bewonden:  St. Pauls Cathedral. Hier is de zetel van de ‘Church of England’ en diens Bisschop. Er heeft sinds 604 a.d. altijd een St.Pauls op deze plek gestaan. De kerk is meerdere malen vernietigd en platgebrand, maar hij is ook altijd weer weder opgebouwd door de Engelsen.  De laatste bouw stamt uit de 17e eeuw, en levert dit prachtige plaatje op: (heel herkenbaar voor de mensen die ooit bij de St. Pieter in Rome zijn geweest)

In deze kerk liggen veel oorlogshelden uit de Engelse geschiedenis begraven: zoals Arthur Wellesley (the Duke of Wellington) en Admiraal Horatio Nelson, beiden belangrijke personen in de strijd en val van Napoleon.

Millenium Bridge

Na ons bezoek aan St. Pauls wandelen wij over de Godliman Street (toepasselijke naam) richting de Millenium Bridge. Dit is de eerste voetgangersbrug van Londen, en hier moeten we uiteraard over heen gelopen zijn.

Heathrow Airport

Wij keren hierna terug naar ons hotel, en worden daarna terug naar Heathrow Airport gebracht. Nog even een beetje taxfree shoppen op het vliegveld, maar daarna zit het er echt op!

That was London, baby!

Bye! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago