Ben jij ook dol op fruit als ontbijt? Maak dan eens een bananasplit ontbijt! De klassieker wordt even in een nieuw gezond en hip jasje gestoken. En van deze gemengde fruitsalade word je vanzelf wel spontaan vrolijk op de vroege ochtend!

Fruitsalade bananasplit ontbijt

Ik eet het liefste fruit bij mijn ontbijt, of als 4 uurtje. S’ochtends vind ik het heerlijk om de dag semi-zoet te beginnen zeg maar. En deze kleurrijke fruitsalade met bananasplit ontbijt is hier perfect voor! De basis is een doormidden gesneden banaan en een flinke lepel eitwitten, zoals yoghurt, kwark of zelfs een bolletje proteïne vanille ijs! Afgetopt met een lekkere hand fruit en een crunchy smaakmaker, zoals superfoods, muesli, granola of zelfs fijngehakte chocolade. Net wat jij lekker vindt bij dit bananasplit ontbijt!

Nog meer gezonde fruit ontbijtjes

Kun jij ook geen genoegen krijgen van fruit bij het ontbijt? Dan heb ik nog meer gezonde fruit ontbijtjes in petto voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke smoothie bowls in alle kleuren van de regenboog! Probeer ook eens dit Turks Brood gevuld met warm fruit en vanille kwark. Maar deze eiwitrijke wraps met fruit zijn ook een aanrader voor elke dag!

Print

Bananasplit ontbijt recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 middelgrote banaan,
  • 3 eetlepels yoghurt of kwark,
  • handje vers fruit, zoals blauwe bessen, bramen, aardbeien etc,
  • 13 eetlepels crunch: zoals granola, muesli enof fijngehakte chocolade,
  • 12 theelepels chiazaadjes.

Instructions

  1. Pel de banaan en snijd deze in de lengte doormidden. Leg de bananasplit op een bord.
  2. Lepel hier de yoghurt of kwark overheen.
  3. Was het losse fruit en verwijder eventueel groen. Grote stukken kun je ook halveren. Verdeel het fruit over het bananasplit ontbijt.
  4. Lepel tot slot je crunch en chiazaadjes overheen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago