Ben jij ook dol op fruit als ontbijt? Maak dan eens een bananasplit ontbijt! De klassieker wordt even in een nieuw gezond en hip jasje gestoken. En van deze gemengde fruitsalade word je vanzelf wel spontaan vrolijk op de vroege ochtend!

Fruitsalade bananasplit ontbijt

Ik eet het liefste fruit bij mijn ontbijt, of als 4 uurtje. S’ochtends vind ik het heerlijk om de dag semi-zoet te beginnen zeg maar. En deze kleurrijke fruitsalade met bananasplit ontbijt is hier perfect voor! De basis is een doormidden gesneden banaan en een flinke lepel eitwitten, zoals yoghurt, kwark of zelfs een bolletje proteïne vanille ijs! Afgetopt met een lekkere hand fruit en een crunchy smaakmaker, zoals superfoods, muesli, granola of zelfs fijngehakte chocolade. Net wat jij lekker vindt bij dit bananasplit ontbijt!

Nog meer gezonde fruit ontbijtjes

Kun jij ook geen genoegen krijgen van fruit bij het ontbijt? Dan heb ik nog meer gezonde fruit ontbijtjes in petto voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze overheerlijke smoothie bowls in alle kleuren van de regenboog! Probeer ook eens dit Turks Brood gevuld met warm fruit en vanille kwark. Maar deze eiwitrijke wraps met fruit zijn ook een aanrader voor elke dag!

Print

Bananasplit ontbijt recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 1 middelgrote banaan,
  • 3 eetlepels yoghurt of kwark,
  • handje vers fruit, zoals blauwe bessen, bramen, aardbeien etc,
  • 1-3 eetlepels crunch: zoals granola, muesli enof fijngehakte chocolade,
  • 1-2 theelepels chiazaadjes.

Instructions

  1. Pel de banaan en snijd deze in de lengte doormidden. Leg de bananasplit op een bord.
  2. Lepel hier de yoghurt of kwark overheen.
  3. Was het losse fruit en verwijder eventueel groen. Grote stukken kun je ook halveren. Verdeel het fruit over het bananasplit ontbijt.
  4. Lepel tot slot je crunch en chiazaadjes overheen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

3 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

4 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

6 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

7 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago