Recepten algemeen

Foodblogswap: artisjok toast met geitenkaas

Deze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Hierbij worden foodbloggers ingeloot om eens te koken van het blog van een ander. En tot mijn verbazing kreeg ik deze maand een  Belgische blog toegewezen. Blijkbaar is het foodbloggers wereldje zich aan het uitbreiden, en dat vind ik helemaal niet erg. Want onze zuiderburen weten immers wat lekker eten inhoud. 

Deze maand ging ik koken van de blog:  Hapjesprinces.be .  Deze blog wordt gerunt door Julie, die zo veel mogelijk puur en gezond probeert te koken. Dus dit past ook helemaal in mijn straatje thuis. Dit heerlijke voorgerechtje vond ik dus op haar site, en ik heb enkel wat gedroogde tomaatjes toegevoegd om de smaak wat de ‘pimpen’.  Het resultaat is een heerlijke amuse, of klein voorgerechtje, die je met kerst op tafel kan zetten.

Recept voor artisjok toast met geitenkaas:

(voor ca. 10 amuses / voorgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 blik  artisjokharten (met circa 5 harten),
  • plak geitenkaas met een korst, (bijv. bettine camembert, of bettine ovenkaas) ,
  • 5-6 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt,
  • 2 el Provençaalse kruiden,
  • peper,
  • eventueel 200 g mesclun  of een mix van jonge slablaadjes,
  • eventueel olijfolie.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden /160 hete lucht (en gebruik eventueel de grilstand).  Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de artisjokharten overlangs door. Zo krijg je twee artisjok ‘rondjes’ die als toastje zullen dienen. Verdeel de artisjoktoastjes over de bakplaat
  3. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn, en verdeel over de toastjes
  4. Snijd plakjes uit de geitenkaas en druk deze zachtjes op de zongedroogde tomaatjes.
  5. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en wat vers gemalen peper.
  6. Zet de plaat in de oven en laat ongeveer 8 minuten bakken, tot de kaas lichtjes begint de smelten.
  7. Serveer als amuse op en amuse lepel, of maak een klein bordje op met de sla en 2-3 artisjok toastjes per persoon

Eet smakelijk!

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago