Deze appeltaart tosti is echt een heerlijke traktatie als ontbijt of lunch. Lekker voor bij een uitgebreide brunch in het weekend. Of waarom geen feestje maken van een doodnormale lunch doordeweek op deze manier?
De echte tosti liefhebbers onder jullie wisten dit al vast wel: (oud) krentenbrood is ook uitstekend te gebruiken voor tosti’s! Deze appeltaart tosti bestaat dan ook uit sneetjes krentenbrood belegd met romige mascarpone, friszure Jonagolds citroenschil voor een mooie twist. Als afsluiter gezouten roomboter wat een heerlijke combinatie van smaken geeft. Dit is een overheerlijk recept voor de lunch of (weekend)brunch, maar verwacht vooral dus niet hele zoete hap!
De klassieke appeltaart met zanddeeg korst en dakje met ruitjespatroon is natuurlijk Oer-Hollands! Wil je deze zelf maken? Neem dan een kijkje bij dit recept voor oma’s appeltaart.
Heb je een paar plakken krentenbrood over? Dit kun je prima een paar dagen invriezen of dus deze appeltaart tosti van maken! Het is echt een aanrader! Maar daarnaast kun je van krentenbrood nog heerlijke, alternatieve ontbijt- en lunchgerechten maken. Bijvoorbeeld dit wentelteefjes recept en waarbij je het suikerbrood vervangt door krentenbrood. Ook kun je het overgebleven krentenbrood gebruiken voor dit heerlijke recept van toast met pindakaas en banaan-spread. Of maak er een zachte broodpudding met fruit van, maar dan dus met krentenbrood! Fijne alternatieven toch?
Heb je deze al in huis?
Heb je een paar plakken krentenbrood over? Behalve invriezen kun je er ook heerlijke (zoete) ontbijt of lunch recepten mee maken. Maak eens wentelteefjes of tosti’s met krentenbrood. Deze Appeltaart tosti is een variatie met mascarpone en appel!
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze appeltaart tosti wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…