We beginnen deze dag met een heerlijk ontbijt gerecht en persoonlijke favoriet van Dylan, namelijk: American Pancakes! Er zijn natuurlijk honderden varianten op American Pancakes te bedenken, van supergezond, tot een overdosis ongegeneerd genieten.
Maar sinds wij thuis een table-chef bakplaat met anti-aanbaklaag in huis hebben, komen deze American Pancakes minstens 1 keer per maand voorbij op het menu. Het mooie aan zo’n grote rechthoekige bakplaat is, dat je veel meer American Pancakes tegelijkertijd kunt bakken, dan met een koekenpan. Ze zijn kleiner en dikker als onze traditionele Hollandse pannenkoeken, maar American pancakes zijn niet perse dik en fluffy hoor!
In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om te ontbijten met American Pancakes. Tijdens onze rondreis door de States, ontbeten wij ook vaak met American Pancakes in een 50’s diner. Denk ‘boots’ met rode lederen banken, een koffiedame die met haar kan koffie door de hele zaak loopt en bijschenkt en je stelt zelf een ontbijt samen van pancakes met bijvoorbeeld eieren en worst of bacon erbij. Een “lumberjacks breakfast” wordt dit ook wel genoemd. Je american pancakes worden in deze diners lekker met maple syrup geserveerd. Dylan stapelt zelfs hele torens van American Pancakes en overgiet deze dan met de Maple syrup.
Ik ben niet zo van dat hele zoete, dus ik serveer mijn American Pancakes met huisgemaakte bramen jam of blauwe bessen jam. En mocht je nou liever glutenvrije american pancakes op het menu willen zetten? Maak dan eens deze boekweit pannenkoeken of Chocolate Chips Pancakes voor het ontbijt. Genieten wordt het zowieso wel!
Heerlijk wakker worden met echte American Pancakes, zoals deze. Gemaakt met bloem en karnemelk.
* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 250 gram bloem + 2,5 theelepels bakpoeder.
** TIP: maak zelf karnemelk: meng 325 ml gewone melk + sap van halve citroen en laat 5 minuten staan.
Extra:
Bereidingswijze:
Eet smakelijk!
Splits de eieren vooraf en maak het beslag volgens recept met enkel de eierdooiers. De eiwitten klop je in een paar minuten stijf met een keukenmixer. Voeg aan het einde een eetlepel azijn toe en klop nog 10 seconden door. Spatel vervolgens 1/3 van de eiwitten door het american pancakes beslag en daarna de rest. Probeer dit minimaal te roeren om geen luchtigheid te verliezen. Gebruik een 1/3 CUP maatje om de perfecte hoeveelheid beslag af te meten en bak de pancakes volgens recept.
Ook lekker; maak eens deze Japanse Fluffy Pancakes!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…