Gisterenavond werd het bloggers event van de Yoghurt Barn gehouden. Het is geen geheim dat de gemiddelde Nederlander dol is op yoghurt. En met onze drang naar steeds meer biologische en verantwoorde tussendoortjes of maaltijden, speelt de Yogurt Barn hier heel goed op in. 

Utrecht heeft al ruim een jaar een vestiging in het hartje van de stad, maar omdat hun loeilekkere yoghurt gerechten zo gewild zijn, hebben eigenaars Wouter en Esther Staal een tweede vestiging in de Amsterdamse Pijp geopend. Gisterenavond reisden dus een grote groep (food)bloggers af naar Amsterdam, om hier een kijkje te komen nemen tijdens het Yoghurt Barn Bloggers event.

De naam zegt het al een beetje, maar bij deze zaak haal je de heerlijkste gerechtjes met oer-Hollandse yoghurt als basis: traditionele yoghurt, magere yoghurt, boerenyoghurt, hangop, maar ook soya yoghurt (voor de liefhebbers). En daar kies je dan vervolgens zelf de toppings bij uit: vers fruit, cruesli’s en noten, maar ook brownies, chocolade of koekjes zitten in het assortiment. Onder het genot van thee van de Teabar (notendroom is een aanrader!) smikkelden wij hier heerlijke kommetjes met yoghurt op.

De inrichting is mooi licht, en strak, maar afgewisseld met natuurhout voelt het geheel toch heel warm aan. Het is echt een heerlijke plek om even bij te komen, te kletsen en wat lekkers te eten. Voor mij voelde de avond een klein beetje aan als een familie reünie, al die foodbloggers bij elkaar, want je blijft elkaar in dit vak steeds tegenkomen.

Van links naar rechts:  Tessa, Marina, Simone, Pauline en Brenda.

Sommigen gerechtjes die wij proefden, kwamen rechtstreeks van het menu, maar daarnaast bleef er nog genoeg ruimte over om zelf het een en ander te kunnen samenstellen. Ziet dit er niet heerlijk uit? Ik zou elke dag wel kunnen beginnen met deze heerlijke kommetjes vol lekkernijen.

De gerechtjes zijn heerlijk als ontbijt, koffietijd, lunch, tussendoortjes, maar ook als toetjes na het diner-. Tevens heeft de Yoghurt Barn ook een bomvol pakket samengesteld voor een High Tea, Brunch of Picknick. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

En uiteraard moet ik dan ook een eigen variant samenstellen, helemaal zoals ik hem hebben wil. Dit werd mijn Betty’s Special  (#bettysspecial):

van onder naar boven: Bastognekoekjes, 4 vruchten-jam, hangop, verse frambozen, witte chocolade stukjes, frambozensaus en afgemaakt met stukjes kaneelsuiker.

Het was een hele gezellige avond, en ik heb heerlijk genoten.  Yoghurt Barn, bedankt! Jullie hebben er in ieder geval 1 nieuwe fan bij! Dus binnenkort maar eens poolshoogte gaan nemen bij de filiaal in Utrecht!

Yoghurt Barn De Pijp, Eerste van der Helststraat  80, Amsterdam, t: 020-221 6932

www.yoghurtbarn.nl

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago