Categories: Recepten algemeen

5x meest bekeken recepten in Mei

Het is alweer even een tijdje geleden dat ik een top 5 met recepten heb gepost. Maar afgelopen maand kwam er natuurlijk zo veel lekkers voorbij, dat ik jullie deze niet kon onthouden.  Hierbij een overzicht van de 5x meest bekeken recepten in Mei.

5x meest bekeken recepten in Mei 2014

5. Rabarber Crumble met Havermout

Havermout is super hot op dit moment! Niet voor niets, want het is een uitstekend glutenvrij alternatief en ontzettend voedzaam. En omdat de rabarber op dit moment volop te verkrijgen is, wordt dit recept natuurlijk heel vaak gezocht.


4. Quinoa salade met avocado en ei

Nog zo’n fantastische superfood: Quinoa!  Heel erg geschikt voor de lunch en boordenvol vitamines en mineralen. Deze simpele, lauwwarme quinoa salade met avocado en ei ziet er niet alleen heel lekker uit, maar smaakt ook heel lekker. Zeker weer een favoriet van jullie en niet voor niets op nummer 4.


3. Suikervrije Energierepen met quinoa en chocolade

Voor het ultieme snacken, of snoepen tussendoor plaatste ik deze repen van gepofte quinoa en chocolade. Ze doen je haast denken aan een ‘ Lion’  bar, en je krijgt hier echt energie van. Stop in je tas en neem mee! Of serveer in kleine blokjes bij een pittige koffie. Overduidelijk een topper van de afgelopen maand.


2. Caprese Salade (met tomaat en mozzarella)

De meest bekende salade uit Italie, en ik denk dat vrijwel iedereen deze wel lust. Een heel eenvoudig en simpel recept, maar het staat garant voor een vullend lunch gerecht of bijgerecht.  Zet de caprese salade op tafel met een plankje vleeswaren, en geniet ook van deze salade tijdens een zomerse borrel. Ik begrijp wel dat deze op nummer 2 staat.


1. En op nummer 1, Aspergesoep

Het kon ook niet anders, want we zitten nu echt in het seizoen van de asperge. Wit, Groen, klein, groot, dik, dun, gekookt, gegrild, gestoomd.. Het maakt niet uit, want asperges zijn gewoon heerlijk. Deze soep met witte asperges is heerlijk romig, maar perfect voor bij de lunch of als voorgerecht in dit seizoen. Niet voor niets op nummer 1!


Dit waren de 5x meest bekeken recepten in Mei. Welk recept hebben jullie zelf al eens geprobeerd van dit rijtje?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago