Voorgerechten

3x Bruschetta recepten (glutenvrij)

(Sponsored) – Het leven is een feestje, je moet alleen even zelf de slingers ophangen. Dus een borrelplank met 3x bruschetta recepten doet het dan ook heel goed tijdens de aankomende vrijdagmiddagborrel!

Deze zelfgemaakte bruschetta met Ciabatta rustica van Schär, zijn de perfecte basis voor glutenvrije borrelhapjes met paddestoelen, prosciutto en mozzarella. Smullen wordt het zeker weten!

Glutenvrije bruschetta met Schär

Het afgelopen jaar ben ik steeds vaker glutenvrije recepten aan het posten en dit komt mede door mijn eigen gevoelige buikje. En de producten van Schär Glutenfree komen daar altijd heel handig van pas. Niet voor niets zijn zij een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije producten. Met een heel breed assortiment van o.a. glutenvrij brood, pizza’s, koekjes en snackrepen.

Deze Ciabatta rustica is eigenlijk een soort ‘meergranen’ variant op de gewone ciabatta van Schär, en wordt gemaakt met oa. zuurdesem rijstmeel, boekweitmeel en lijnzaad. Goed voor die extra vezels dus en buitengewoon lekker als basis voor glutenvrije bruschetta. Daarnaast bevat de Schär Ciabatta rustica ook geen lactose!

Eventjes de broodjes roosteren in de oven, inwrijven met knoflook en beleggen met jouw favoriete bruschetta recepten variaties. Ik zette in ieder geval 3 grote favorieten van dit winterseizoen op een rijtje, zodat je lekker kunt variëren met beleg. Probeer zeker ook eens de klassieker: Bruschetta met tomaat en basilicum uit. Of voeg hem simpelweg toe aan je borrelplank voor nog meer variatie.

3x Bruschetta Recepten variatie:

(voorgerecht of borrel voor 4 personen) 

Ingrediënten Bruschetta maken:

Verwarm de oven voor op 210 graden (190 hetelucht) en bekleed een rooster met bakpapier. Snijd de ciabatta’s overlangs en besprenkel de snijkant met olie. Plaats op het rooster in de oven, en bak de bruschetta’s bruin en krokant gedurende 15 minuten. Zodra de ciabatta’s geroosterd zijn, wrijf je de snijvlakken in met een gehalveerd teentje knoflook. Je hebt dan in totaal 12 bruschetta’s.


1.Bruschetta met paddenstoelen:

  • 150 gram paddenstoelen, grof gehakt,
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd,
  • 1 eetlepel port,
  • scheutje kookroom,
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen en het sjalotje gedurende 5 minuten zacht. Voeg de port toe en laat verdampen. Voeg de kookroom toe, en breng op smaak met de tijm, peper & zout. Zodra het mengsel ingedikt is, draai je het vuur uit. Verdeel het paddenstoelen mengsel over 4 bruschetta’s.


2.Bruschetta met mozzarella & courgette:

  • 1/2 courgette in dunne plakken (gebruik hier een kaasschaaf voor),
  • 1 bolletje mozzarella,
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Hussel de courgetteplakken om met de Provençaalse kruiden, peper & zout en een scheutje olijfolie. Grill de plakken in een grillpan, totdat je mooie strepen krijgt. Laat iets afkoelen. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over 4 bruschetta. Leg hier de courgettelinten op speelse wijze tussen en druppel een heel klein beetje olijfolie over de bruschetta.


3.Bruschetta met Prosciutto:

  • 4 plakken Prosciutto ham,
  • 4 zongedroogde tomaten, uitgelekt en in reepjes.
  • 2 blaadjes verse basilicum, in reepjes

Drapeer een plak Prosciutto ham over de overgebleven 4 bruschetta. Verdeel de reepjes zongedroogde tomaat en basilicum hier overheen.


Tot zover mijn favoriete 3x bruschetta recepten variaties van dit moment. Ik ben benieuwd welke jullie favoriet is! En mocht je zelf nog meer leuke belegtips voor bruschetta weten, deel het dan zeker met ons in de comments hieronder!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago