Met deze kleurrijke salade met gegrilde perziken, druiven, frambozen en geitenkaas tover je de zomer op je bord. Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbeque, om (goed afgekoeld) mee te nemen tijdens een picknick. Deze zomerse salade met gegrild fruit pas in ieder geval perfect bij een zwoele zomeravond.

Een zomerse salade voor een zomeravond

Varieer in deze zomerse salade vooral ook met ander gegrild zomer fruit naar wens. Of wat je nog hebt liggen in de koelkast of fruitschaal! Bij een salade komen precieze afmetingen namelijk niet zo nauw en in de ingrediëntenlijst voor dit recept heb ik dan ook de ‘ongeveer’ hoeveelheid aangegeven. Pas dit vooral aan naar eigen wens. Maar lekker genieten is het wel. Zeker op een broeierige zomeravond waar we over het algemeen wat ‘lichter’ eten, is deze salade met gegrilde groenten perfect!

Koken met fruit

Kook jij wel eens met fruit? Ik moet soms wat wennen aan de combinatie van zoet met hartig. Maar deze zomerse salade met gegrild fruit is niet echt hartig dus dan past het juist perfect. Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook eens deze lekkere bulgur salade met aardbeien en watermeloen en deze parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel. Met deze gerechten hoef je in ieder geval niet meer je best te doen om aan de aanbevolen 2 stuks fruit per dag te komen!


Print

Recept: Zomerse salade met gegrild fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor een zomerse salade met gegrild fruit! Een tikkeltje zoet van smaak, vegetarisch en uitermate geschikt voor warme zomeravonden. Maak hem bijvoorbeeld met rucola, perziken en druiven!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

  • Zakje van +/- 85 gram veldsla
  • 50 gram rucola
  • 3 perziken (niet te rijp)
  • +/- 25 druiven
  • +/- 100 gram frambozen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Een hand pecannoten
  • 15 gram pijnboompitten
  • o.5 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • Balsamico-azijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Was de perziken, druiven en frambozen. Halveer de perziken. Pak of snij de pit eruit en snij in plakken. Breek of snij de geitenkaas alvast fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes perzik en druiven rondom totdat de perzik lichtbruine grillrandjes krijgt. Haal de grillpan dan van het vuur en zet nog even apart.
  3. In een droge koekenpan rooster je ondertussen ook alvast de pecannoten en pijnboompitten enkele minuten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  4. Schud de veldsla en rucola in een ruime saladeschaal. Vervolgens voeg je de geitenkaas, gegrilde perziken en druiven, frambozen, tijm, pecannoten en pijnboompitten toe. En voeg vervolgens naar eigen smaak balsamico-azijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schep de salade om. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrild fruit wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

3 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago