Met deze kleurrijke salade met gegrilde perziken, druiven, frambozen en geitenkaas tover je de zomer op je bord. Heerlijk als bijgerecht bijvoorbeeld bij een barbeque, om (goed afgekoeld) mee te nemen tijdens een picknick. Deze zomerse salade met gegrild fruit pas in ieder geval perfect bij een zwoele zomeravond.

Een zomerse salade voor een zomeravond

Varieer in deze zomerse salade vooral ook met ander gegrild zomer fruit naar wens. Of wat je nog hebt liggen in de koelkast of fruitschaal! Bij een salade komen precieze afmetingen namelijk niet zo nauw en in de ingrediëntenlijst voor dit recept heb ik dan ook de ‘ongeveer’ hoeveelheid aangegeven. Pas dit vooral aan naar eigen wens. Maar lekker genieten is het wel. Zeker op een broeierige zomeravond waar we over het algemeen wat ‘lichter’ eten, is deze salade met gegrilde groenten perfect!

Koken met fruit

Kook jij wel eens met fruit? Ik moet soms wat wennen aan de combinatie van zoet met hartig. Maar deze zomerse salade met gegrild fruit is niet echt hartig dus dan past het juist perfect. Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook eens deze lekkere bulgur salade met aardbeien en watermeloen en deze parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel. Met deze gerechten hoef je in ieder geval niet meer je best te doen om aan de aanbevolen 2 stuks fruit per dag te komen!


Print

Recept: Zomerse salade met gegrild fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor een zomerse salade met gegrild fruit! Een tikkeltje zoet van smaak, vegetarisch en uitermate geschikt voor warme zomeravonden. Maak hem bijvoorbeeld met rucola, perziken en druiven!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • Zakje van +/- 85 gram veldsla
  • 50 gram rucola
  • 3 perziken (niet te rijp)
  • +/- 25 druiven
  • +/- 100 gram frambozen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Een hand pecannoten
  • 15 gram pijnboompitten
  • o.5 tl. gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • Balsamico-azijn
  • Extra vierge olijfolie
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Was de perziken, druiven en frambozen. Halveer de perziken. Pak of snij de pit eruit en snij in plakken. Breek of snij de geitenkaas alvast fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakjes perzik en druiven rondom totdat de perzik lichtbruine grillrandjes krijgt. Haal de grillpan dan van het vuur en zet nog even apart.
  3. In een droge koekenpan rooster je ondertussen ook alvast de pecannoten en pijnboompitten enkele minuten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten en pitten niet aanbranden.
  4. Schud de veldsla en rucola in een ruime saladeschaal. Vervolgens voeg je de geitenkaas, gegrilde perziken en druiven, frambozen, tijm, pecannoten en pijnboompitten toe. En voeg vervolgens naar eigen smaak balsamico-azijn, extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schep de salade om. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrild fruit wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago