Inmiddels ben ik weer heelhuids thuis in Nederland, maar moet nog steeds een beetje bekomen van de afgelopen weken. En ik dacht: misschien vinden jullie het leuk als ik jullie even kort meeneem door mijn trouwdag en honeymoon?

Zie het als een soort extra fotodagboek van deze bijzondere gebeurtenis in ons leven. En wie weet haal je er nog wat inspiratie uit voor je eigen trouwdag.

Trouwen in Utrecht

Het zal jullie niet helemaal vreemd voorkomen, maar uiteraard zijn Dylan en ik gewoon in onze eigen binnenstad getrouwd. Utrecht is ons stadsie en ik heb me altijd voorgenomen dat ik met mijn hele familie de Oude Gracht zou aflopen in mijn trouwjurk. Gelukkig hadden wij het geluk dat op 3 maart het zonnetje volop scheen, dat dit ook mogelijk is gemaakt.

Maar goed:  De dag uiteraard begonnen in de make-up stoel. (Dank je wel Monique!) en daarna moest ik nog in mijn trouwjurk gehesen worden. Sinds het stoppen met roken was ik aangekomen, maar ondanks het uitnemen van de jurk was het reuze spannend of deze op de dag zelfde goed zou aansluiten. En anders hadden we altijd nog een rol ducttape paraat staan 🙂

Daarna trokken Dylan en ik er op uit om alvast trouwfoto’s te gaan maken. Onze ceremonie vindt namelijk pas plaats om drie uur dertig (op drie maart), dus nu konden wij dit in alle rust doen. En na de ceremonie zou een beetje krap worden omdat de avond nogal vroeg valt rond deze tijd van het jaar. Laat dit een tip zijn voor diegenen die vroeg in het jaar gaan trouwen.

Onze trouwfoto’s zijn verzorgd door Raisa Zwart van Zwart Fotografie. Via via had ik meerdere bruidsfotograven doorgekregen, maar de fotografiestijl en online portofolio van Raisa spraken ons zo enorm aan, dat wij vrijwel direct voor haar kozen. En na onze eerste kennismaking voelde wij ons al zo op ons gemak, dat een hele dag samen optrekken voor de bruidsfotografie ook een feestje op zich werd. Op de dag zelf werd Raisa vergezeld door Anne Zwart, die inmiddels zelfs ook bezig is met een eigen fotografie bedrijf op te zetten. Twee hele leuke en lieve dames die deze dag op prachtige wijze hebben vastgelegd voor ons. Complimenten!

Na de bruidsrapportage werd het dus tijd voor onze trouwceremonie op het Stadhuis van Utrecht. Lekker pittoreske aan de Oude Gracht en omringd door onze beiden families. En daarna met zijn allen dus de Oude Gracht af op weg naar onze feestlocatie.

Een van onze favoriete restaurants in Utrecht is Madeleine Bar Bistro. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, als iemand mij om een goede eetplek vroeg in Utrecht. Het is natuurlijk een restaurant en geen trouwlocatie of feestzaal. Maar de locatie, goed eten + wijn waren toch echt een vereiste voor ons diner+ feestavond. Dus het was echt ontzettend tof dat wij hiervoor bij Madeleine terecht konden. En de dames en heren hebben het zo goed gedaan, dat Dylan en ik kunnen terugkijken op een dag die zelfs onze verwachtingen overtroffen hebben.

En dan natuurlijk de piece de la resistance: onze bruidstaart!  Uiteraard werd deze gemaakt door een lokale Utregse onderneming. Bij SugarLips Cakes kwam onze droomtaart tot stand en uiteraard voorzien van verbluffende smaken. Onze ‘Naked’ Cake had namelijk geen traditionele ‘fondant’ laag. En elke laag was voorzien van twee soorten vulling:  Lemoncurd  en passievruchtenmousse. Afgemaakt met verse bloemen. Drie dagen later smaakte een restant nog steeds zo fantastisch als op de avond van de bruiloft.  Dat hebben Tammy & Luc dus heel goed gedaan!

Honeymoon in Thailand

Een welverdiende vakantie, als je nagaat dat mijn laatste echte vakantie met Dylan in Amerika was. Deze keer viel de keuze op Thailand, mede omdat je daar in Maart prima kunt vertoeven. En omdat het rond deze tijd ook geen ‘hurricane season‘  is. (Bedankt voor de tip Claudia)

Een maand rondreizen door Thailand staat echt al heel lang op mijn verlanglijstje. Dus besloten Dylan en ik met deze honeymoon alvast een voorproefje te nemen. Wij vlogen naar Phuket en vertoefden 10 dagen in Khao Lak, aan de Andaman zee. Een, nu nog, vrij rustig toeristen gebied, ver weg van de drukte van Phuket. Met aan de ene kant het groene/blauwe zeewater en aan de andere kant de bergen en dallen van het Khao Sok National Park.  De ideale basis om tot rust te komen en te genieten van het strand, maar daarnaast ook een prima uitvals basis om een stukje het binnenland in te trekken.

Aan de oostkant van Phuket vind je een grote eilandengroep in het Phang Nga Bay gebied. Deze rotsblokken en eilanden heb je wellicht al menig keren voorbij zien komen tijdens diverse films. Maar de meest bekende is toch wel het eiland van Scaramanga in ‘ The Man with the Golden Gun‘.  Niet voor niets is het eilandje Ko Khao Phing Kan inmiddels ongedoopt tot James Bond Island.

Zowel vanuit Phuket maar ook Khao Lak worden er diverse dagtrips en boottochten verzorgt naar dit gebied. Een aanrader is Green Andaman Travel, die de tours tot in de puntjes verzorgt (inclusief flesjes water tegen uitdroging en toiletpapier).

Maar daarnaast is het Nationale Park Khao Sok ook een bezoek waard. Dit is een van de oudste regenwouden ter wereld en beslaat maar liefst 800 km2 ! Hier kun je verschillende hiking trails volgens maar ook boottochten maken door de vele riviertjes of over het grote meer. Hier ben je echt even weg van de bewoonde wereld en is de kans groot dat je o.a. apen en olifanten tegenkomt. Tip: ga op zoek naar een olifantenkamp waar je kunt zwemmen met olifanten. Super leuk om die grote beesten een goede scrubbeurt te geven op een warme zomerdag.

En laten we vooral de Thaise keuken niet vergeten. Soms meer pittig dan mijn leven me lief was, maar ik heb weer heel veel nieuwe inspiratie opgedaan. Inmiddels vind je hier heel wat lekkere Thaise recepten terug.

Tot zover ons avontuur van de afgelopen weken. Mocht je zelf iets willen vragen of tips willen uitwisselen over onze reis of huwelijksdag, dan mag je mij natuurlijk altijd benaderen. Nu ga ik naar kantoor, waar het normale leven weer zal gaan voltrekken. Neemt niet weg dat ik nog steeds af en toe op wolkjes loop hoor.

Maak er een mooie week van!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Prachtig prachtig prachtig! Wat een plaatjes zijn jullie Betty, en zo leuk dat jullie in Khao Sok zijn geweest! Ik heb destijds mijn trouwjurk doorverkocht en van dat geld een ticket naar Thailand gekocht om 3 weken te flashpacken, nooit spijt van gehad! Nogmaals van harte gefeliciteerd: trouwen (zeker in Utrecht <3 :-) en getrouwd zijn (dit jaar 3 jaar hiero, time flies! :-) is fantastisch. Geniet lekker na (dat gevoel duurt nog lekker lang, enjoy! :-)

    • Hi Lindsay,

      dank je wel! En wat is Khao Sok mooi en groen!
      Ik zit nu ook te overwegen mijn jurk door te verkopen en hiervan een nieuwe vakantie te boeken. Thanks :-)

  • Wat leuk om te lezen! Ik vind het stiekem altijd een beetje jammer dat ik al getrouwd ben omdat ik mijn bruiloft zo leuk vond dat ik het nog wel eens wil doen haha. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

    • Dank je wel Chantal. Voor 1 dag in mijn leven was ik een echte Disney prinses. En na het feest veranderende iedereen weer in een pompoen en ging het gewone leven weer door :-)

    • Ja als ik weer naar de foto's kijk, dan schiet ik weer vol hoor!
      Dank je wel!

  • Leuk om te lezen Betina :-) Bedankt voor jullie vertrouwen en gezelligheid - het was een prachtige dag!

    Liefs,
    Raisa

    • Dank je wel lieve Raisa! En op naar een mooi wedding season voor jou ;-)

  • Prachtige foto's meis! Het was vast een geweldige trouwdag. Ooh, en Thailand is ook heerlijk. Foto's zien er fijn uit! Weer lekker opgeladen aan de slag nu denk ik?

    • Helaas weer aan de bak! Kon ik maar voor altijd blijven liggen aan het strand ?
      Maar komt goed hoor! Heb heerlijke inspiratie opgedaan!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago