Persoonlijk

Terugblik 2019 + de Beste wensen voor 2020

Hi Allemaal! Bij deze wil ik jullie allemaal de beste wensen voor 2020 geven! Dat het een jaar vol liefde, geluk en gezondheid moge worden. En waar we lekker van kunnen genieten! Daarnaast wil ik jullie even mee terug in de tijd nemen en een terugblik op mijn 2019 geven! Want dat was me toch wel een bijzonder jaar!

Terugblik 2019:


Januari

De start van het jaar 2019 is vrij moeilijk geweest. Een paar weken er voor (in December 2018) had ik namelijk een miskraam gekregen. En merkte dat ik in Januari nog veel onrust in mijn lijf had. Veel twijfels sloegen toe, ik was moe, gestrest en van koken kwam ook niet veel in. Gelukkig droegen onze Nanda en Vincent een steentje bij en kwamen we toch aardig rond met goede en nieuwe content schrijven. Ik werd helemaal verliefd op Nanda;s Boerenkool cake met halloumi! En stond deze een paar weken later vol trots te presenteren in de radio studio bij Tineke de Nooij!

Hier ben ik wel vaker te gast geweest, maar de bejubeling van alle mensen om mij heen die dag, gaf aan dat ik mezelf moest herpakken en gewoon weer aan de ‘bak’ moest! En dat wilde ik het liefst in de vorm van video content gaan doen. Een Youtube kanaal had ik al een tijdje, maar wekelijks video’s uploaden deed ik nog lang niet. Ja dit zou mijn focus punt voor 2019 gaan worden!


Februari

In 2018 was ik gestart met een samenwerking met restaurantsite The Fork. Deze foodie komt geregeld in restaurants en schrijft er natuurlijk ook regelmatig over. Dat was de mensen bij The Fork (voorheen IENS) ook opgevallen dus sloegen we de handen ineen om de restaurants in Utrecht en omgeving in kaart te brengen voor het INSIDER platform.

Een enorme eer om voor gevraagd te worden als Utrechtse en samen met mijn foodie friend Jadis gingen wij soms dagen achtereen op pad om fotos te nemen van de best kept secrets van de stad en leerde hier hele leuke horeca ondernemers bij kennen. Inmiddels gaat Jadis op pad om de Insider restaurants in Brabant op de kaart te zetten en doe ik Utrecht al een poosje zelf. Een samenwerking waar ik dus nog heel 2019 van heb kunnen genieten en vol trots kan ik zeggen dat de maatstaven voor de horeca in Utrecht hoog liggen. Ik wens al die hardwerkende ondernemers dan ook een warm hart toe en keep up the good work!


Maart

Op 3 maart vier ik elk jaar mijn jubileum met Dylan, van verkering tot onze trouwdag! Totaal al 11 jaar samen, waarvan nu 3 jaar getrouwd. Dit jaar vroeg ik om een vakantie in plaats van een ring of ketting of iets dergelijks. Alsof ik al aanvoelde dat het de rest van de zomer of najaar niet meer zou gebeuren! Dat werd dus met het gezin op naar Egypte (Hurgada) waar het in Maart zeer goed vertoeven is. Kleine Laura was helemaal in haar nopjes met deze 24/7 aandacht van papa en mama.

En door je hoofd en lichaam volledige rust te geven kom je soms tot de beste ideeën! Omdat Jadis en ik al zoveel samenwerken, zowel buiten de deur als bij mij thuis, was het zoveel logischer om gewoonweg samen een kantoor te openen. En dit zou dan werkplek, fotografie studio en mijn Youtube kookstudio in een moeten worden. De jacht op een passende ruimte kon geopend worden!


April

In april deed ik lekker wat ik wil! Een maand vol bijzondere ontmoetingen en bloggersevenementen. Het was een maand dat ik veel van huis was en me vooral even lekker onder gelijkgestemden begaf.

bron: Heerlijke Happen

Een goed moment om banden aan te halen en gesprekken aan te gaan over de valkuilen van ondernemerschap, frustraties en brainstormen over wat wel werkt en hoe je een betere versie van jezelf kunt zijn. Dit vond ik echt heerlijk en heb hier veel aan gehad. Ook wat betreft knopen doorhakken op prive en werkgebied. Een mooie maand dus.


Mei

Deze maand vierde mijn dochter haar verjaardag en deze mama mocht de keuken in voor DE kindertaart van 2019! Hadden we het jaar ervoor nog een Unicorn Taart voor haar eerste verjaardag, dit tweede jaar was de Mermaid Taart de grote verrassing van het feest!

Jullie reacties hierop waren dan ook massaal en overweldigend. Gelukkig had ik er een kookvideo van geschoten dus jullie kunnen ook zelf aan de slag met deze creatie. En zeg nou zelf, die is geslaagd he?! Mama was vroeger grote fan van De Kleine Zeemeermin en nu mijn dochter ook, dus ik kon me ook geen betere taart bedenken voor de kleine meid.


Juni

Deze maand stond vooral in het teken van Aziatisch eten! Onze Nanda vertrok naar Japan voor een overheerlijk culinaire reis. Ze schreef zelfs een hele blog over de eetcultuur in Japan en welke typische Japanse gerechten je echt een keertje moet proeven.

Ook verschenen er op Netflix toffe nieuwe foodprogramma’s waarbij David Chang voor de nodige (Aziatische) cravings zorgde en die food bucket list alleen maar langer maakte. En tot slot besloot ik zelfs een Indiase kookweek op de blog te houden en toen bleek dat jullie ook enorme fans zijn van deze keukens! Dank jullie wel want ik krijg hier echt energie van!


Juli

Wat een wervelwind was deze maand zeg! op 1 juli kregen we de sleutel van ons allereerste kantoor! Jadis zat in Italie om te werken aan haar kookboek die in 2020 gaat uitkomen. Dus ik was vast zelf begonnen met de verhuizing van mijn kleine kamertje thuis naar het kantoor. Tussen het inpakken door bleek ik regelmatig misselijk te zijn en werd binnen een paar weken duidelijk dat er veel meer aan de hand was 🙂

Niet alleen schiep de verhuizing thuis veel meer rust en ruimde het ontzettend op qua spulletjes, maar het gaf ook meer productieve werkdagen doordat ik ongestoord aan het werk kon. En daarmee bedoel ik dus ook niet meer afgeleid worden door een aanrecht vol vaat of een berg met strijkgoed. Het werk werd ook socialer en interactiever. Want naast Jadis kregen we er steeds meer huurder\buren bij en dat zorgde voor leuke kennismakingen en wat blijkt weer: eten verbind! Eerlijk is eerlijk, zonder collega’s is je werkdag toch een beetje saai, dus dit is toch wel het beste besluit in 2019 geweest. Heb je onze Office Tour VLOG al bekeken?


Augustus

Deze maand werd ik met 3 foodie friends uitgenodigd om te komen eten bij Michelin Restaurant Voltaire in Leersum. Gelegen in Parc Broekhuizen welke tevens als setting voor Heel Holland Bakt dient. Dat was zeker een bucketlist dingetje! Uiteraard schreef ik er een hele review over, want wat voor een fantastische ervaring was dat! Maar het was tevens de eerste keer dat ik, met een toch al groter wordende buik, het blije nieuws van mijn zwangerschap langzaamaan naar buiten bracht. Zo spannend!!


September

Dit was mijn meest productieve maand van het jaar 2019! Ik sloeg namelijk de handen in een met cameraman Renger van Esveld. Samen maakten we de meest optimale video studio op kantoor en werd er een stormvloed aan video’s opgenomen en bewerkt. Niet alleen voor Youtube, maar ook in een bewerkt jasje gegoten voor IGTV.

Als je dan zulke mooie content maakt dan wil je dit ook het liefst overal delen! Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou gaan vinden, maar heb met deze kookvideo’s echt een nieuwe kant van mezelf ontdekt die ik zo leuk vind en ik denk dat hier ook zeker een grotere toekomst voor Betty’s Kitchen in zit!


Oktober

En toen ging het allemaal mis… Met de baby is alles okee hoor, maar ik kreeg een griep en keelontsteking te pakken. En met een baby in de buik is je weerstand zo laag dat ik hier echt weken last van heb gehad. Uiteindelijk aan de antibiotica gemoeten. Nachten niet kunnen slapen ivm het vele ophoesten, stem is echt weken foetsie geweest en veel, heel veel moeten bijslapen. In de lappenmand dus, en voorlopig even niet meer werken.

Gelukkig had ik al een hoop artikelen en video’s vooruitgewerkt dus kon nog even voorruit. Maar goed, nu is het Oudjaarsdag als ik dit uittyp en ik hoest nog steeds geregeld. Om maar aan te geven hoe lang en slopend dit traject is. Ondanks dit alles kon ik eind Oktober toch nog een extra kaarsje uitblazen en gaven we een week lang prijzen weg op de site. Ook al zit het soms tegen moet je er toch nog een klein feestje van proberen te maken.


November

Met het oog op mijn aankomende zwangerschapsverlof moest ik toch echt dringend weer aan de bak. Maar nog steeds kwakkelend met mijn gezondheid en zonder stem. En wat bleek, deze zwangerschap viel zo zwaar dat ik na 1 dag werken steeds een hele dag moest bijkomen. Dus dat werd keuzes maken en een hoop events afzeggen. Wat ik niet mocht missen waren natuurlijk de foodblog awards! Maar ook een ontmoeting met barbecue held Jord Althuizen en een overheerlijke tabasco lunch bij Smokey Goodness.

Nog een hoogtepunt was de boeklancering van Merel Teunis (@Healtywanderlust.nl). Haar boek Self Love Talk herinnerde me er weer aan dat het niet erg is om voor jezelf te kiezen in dit leven. Je mag nee zeggen en het allerbelangrijkste ben ik en mijn baby op dit moment. Ze is een ontzettend lief persoon, zo immens dankbaar voor alles en heel bescheiden. Dank je wel, want je bent een inspiratiebron voor velen Merel.


December

Copyright Lars Verkroost Photography

Daarnaast ging vlak voor kerst een nieuwe wijnbar open in mijn stadsie. Bij de Ruby Rose stap je even vervlogen tijden in Parijs binnen, wordt je omarmd door rode rozen en heerlijke happen met voortreffelijke wijnen. Binnenkort komt de review online en kunnen jullie uitgebreid teruglezen waarom je hier een keertje naartoe moet gaan. En je kunt wel raden waar deze dame het eerst naar toe gaat om te proosten na de bevalling 🙂


Ja lieve mensen, dit was een prachtig mooi jaar om op terug te blikken en ben dan ook ontzettend dankbaar dat jullie deze site (dagelijks) bezoeken en dit alles mede mogelijk gemaakt hebben.

Nu op naar 2020, een nieuw jaar, een nieuwe bladzijde, een nieuwe baby en nieuwe herinneringen maken. Ik wil jullie het allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar, maar vooral veel geluk, liefde en gezondheid! En natuurlijk een jaar met nog meer overheerlijke recepten om van te genieten!

Groetjes, Betty

Kerstborrel bij Ruby Rose met Jadis en onze mannen
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago