Categories: Persoonlijk

Stoppen met Roken met Nicotinell (deel 2)

(Sponsored) – Deze maand is het Stoptober en ik zal eerlijk bekennen: De afgelopen 7 jaren heb ik gerookt. Op een paar detox weken na, rookte ik 1/2 tot 1 heel pakje per dag. Maar ik kan jullie vertellen dat ik inmiddels definitief gestopt ben met roken. Dit heb ik niet alleen gedaan, maar ik ben gestopt met behulp van Nicotinell* pleisters en kauwgom.

En over deze hulptroepen ga ik jullie vandaag wat meer vertellen. Ik heb ze immers zelf uit eigen hand kunnen testen en ervaren. En succesverhalen moet je immers ook delen, want je weet maar nooit wie je kunt helpen met jouw ervaring. En dat is ook meteen het doel van Stoptober: Stoppen met roken doen we samen!

In het vorige deel heb ik jullie reeds verteld over mijn persoonlijke motivaties om te stoppen met roken. En vervolgens komen we dan aan bij het  HOE te stoppen met roken.

Assortiment Nicotinell producten

Je lichaam is verslaafd aan nicotine in sigaretten.  Daarom lukt het voor veel mensen ook niet om simpelweg ‘ cold turkey’  te stoppen met roken. Afbouwen van je nicotine verslaving is een betere oplossing en dankzij de hulpmiddelen van Nicotinell* doe je het in (kleine) stapjes, die beter vol te houden zijn. Nicotinell* vergroot je slagingsksans om te stoppen met roken tot 70% ** 

In de basis begin je met Nicotinell* pleisters, aangevuld of eventueel gecombineerd met zuigtabletten en kauwgom. Alle drie de producten geven nog steeds nicotine af, maar dan zonder de schadelijke rook en ‘gele vingers’ van het sigaretten roken.

Nicotinell Pleisters

Allereerst zijn die pleisters echt geniaal. Je plakt ze op je bovenarm en trekt er vervolgens gewoon een shirt over aan. Er is werkelijk niemand die door heeft dat jij met zo’n pleister rondloopt. Daarnaast geven de pleisters gelijkmatig nicotine af en verminderd gedurende 24 uur lang je trek in een sigaret. Je hebt er totaal geen omkijken naar.

Elke ochtend plak je een nieuwe Nicotinell* pleister op, nadat je de oude hebt verwijderd. Doe dit het liefst op een haarloos deel van je arm, zoals je bovenarm, en druk de rand goed aan.

Dosering pleisters:

  • Zware Roker (meer dan 20 sigaretten per dag)
  • 21 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
  • 14 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
  • 7 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
  • Matige/lichte roker (minder dan 20 sigaretten per dag)
  • 14 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
  • 7 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken

 

Nicotinell Kauwgom

Dit is ook zo’n geweldig noodhulpmiddel en kwam bij mij in de kroeg heel goed van pas. Nietsvermoedend neem je een kauwgom, terwijl de rest een sigaret op steekt. Zowieso is kauwgom kauwen een prettige bezigheid. Het leid namelijk af en de frisse smaak is ook nog eens lekker.

Je kauwt in principe langzaam totdat de smaak van de nicotine te sterk wordt. (Dat proef je vanzelf). Laat de kauwgom dan vervolgens tussen je wang en tandvlees rusten. Zodra de smaak verdwijnt begin je weer opnieuw te kauwen. Je kunt in totaal 30 minuten jezelf ‘entertainen’ op deze manier. En ondertussen rook je dus gewoon niet. De kauwgom is verkrijgbaar in de smaken: Drop, Fruit en Cool Mint.

Dosering kauwgom:

  • Zware Roker = 4 mg (bij meer dan 30 sigaretten per dag)
  • Matige Roker = 2 mg / 4 mg (Tussen de 20-30 sigaretten per dag)
  • Lichte Roker =  2 mg (minder dan 20 sigaretten per dag)

 

 

Nicotinell Zuigtabletten

De zuigtabletten werken hetzelfde principe als de kauwgom. Ze zijn alleen iets lichter van dosering en zijn ideaal op plekken waar je liever niet kauwend gezien wilt worden. Denk aan een zakelijk borrel of evenement. Op een tabletje zuigen is namelijk wat discreter als kauwgom kauwen. En daarnaast zijn er ook gewoon mensen die niet van kauwgom houden.

Je zuigt langzaam totdat de smaak van de nicotine te sterk wordt. Laat het tabletjes vervolgens tussen je wang en tandvlees rusten en begin opnieuw met zuigen zodra de smaak verdwijnt. Herhaal dit gedurende 30 minuten voor een geleidelijke afgifte van de nicotine. De zuigtabletten zijn enkel te verkrijgen in een frisse mintsmaak.

Dosering zuigtabletten:

  • Zware Roker = 2 mg (bij meer dan 30 sigaretten per dag)
  • Matige Roker = 1 mg / 2 mg (Tussen de 20-30 sigaretten per dag)
  • Lichte Roker =  1 mg (minder dan 20 sigaretten per dag)

 

 

Zo zie je maar er is voor elk wat wils! En je kunt je pleisters, kauwgom en zuigtabletten ook met elkaar combineren in het gebruik. Als je namelijk een erg zware roker bent, is de combinatietherapie wellicht iets voor jou. Maar in geval van nood is het zeker handig om Nicotinell kauwgom of zuigtabletten in je handtas mee te nemen. Zo heeft mij al een aantal keren gered.
Maar uiteraard ga ik die ervaringen ook weer met jullie delen in het volgende dagboek.

Stoppen gaan we samen doen!

Groetjes, Betty

 

(Bron informatie quote**:  Stead LF, Perera R, Bullen C, Mant D., Hartmann-Boyce J., Cahill K., Lancaster T,, Nicotine replacement thereapy for smoking cessation. Cochrane Database of Systematic Review 2012, Issue 11

(Bron Foto’s van mijzelf en Shutterstock: Mes met sigaret)

Dit artikel betreft een samenwerking met Nicotinell.  Lees hiervoor mijn disclaimer. 

*Nicotinell (nicotine) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken wanneer u jonger dan 18 of niet-roker bent. Bij hartproblemen, vraag advies aan uw huisarts. Nicotinell pleister niet begruiken wanneer u een occasionele roker bent.  Novartis Consumer Health BV. a GSK Consumer Healthcare company P3NL 151 146.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago