In Utrecht vindt deze maand weer een unieke popup! Op het terrein van Fort Ruigenhoek wordt namelijk het SterkWater restaurant gehouden en kun je dus dineren in de buitenlucht en langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een unieke ervaring die ik graag even met je wil delen!

Bijzonder dineren langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

SterkWater neemt je mee naar de forten langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze keer ga ik op bezoek bij Fort Ruigenhoek, gelegen in het Noorderpark van Utrecht en ten westen van het dorp Groenekan. Het fort is in de jaren 1869-1870 gebouwd en is in onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is zeker weer een unieke pop-up restaurant en waarbij je een stukje geschiedenis beleefd.

Wat is het concept SterkWater?

Het concept van pop-up restaurant SterkWater is een beetje te vergelijken met De Maaltuin. Je start altijd met een welkomstdrankje en een daarna begint een (gezamenlijke) wandeling en rondleiding op het fort. Met een kaart in de hand gaan we op ontdekking, luisterend naar de historische verhalen en onderweg ook een amuse om alvast die smaakpapillen te prikkelen. Daarna schuif je dus aan in het openlucht restaurant voor een 4 gangen menu en live muziek. Hoe dan ook, dit unieke evenement is er zeker eentje die ik je kan aanbevelen. Neem alleen wel een vest of jas mee, omdat het na zonsondergang zeker kan gaan afkoelen.

Eten en drinken tijdens SterkWater Pop up restaurant

De gerechten tijdens het SterkWater pop up restaurant zijn tot in de puntjes verzorgd. Bij de diverse gangen kun je zelfs een bijpassende wijnen of alcoholvrije cocktails afnemen en na afloop krijg je nog koffie of thee toe.

  • Deze verzorgde avond kost € 59.95 per persoon. Dat is inclusief welkomstdrankje, amuse, 4 gangen diner en koffie/thee toe.
  • Starttijd: 18:00 / 18:30 en eindtijd: circa 22:30
  • Tickets voor Sterk Water 2020 zijn enkel te boeken voor 18 augustus t/m 30 augustus 2020 !

Voor meer informatie over Sterk Water popup restaurant of andere locaties langs de Hollandse Waterlinie waar deze wordt gehouden ga naar de website: https://www.sterkwater.nl .

Groetjes, Betty

UPDATE: In 2021 gaan de SterkWater popup restaurants ook gewoon door. Check hier mijn ervaringen van dineren binnen in Fort Ruigenhoek.


SterkWater Pop-up @ Fort Ruigenhoek
Ruigenhoeksedijk 12
3737 MR Groenekan
The Netherlands
Starttijd is 18:00/18:30 uur - einde ca. 22.30 uur

Voor deze review waren wij uitgenodigd door SterkWater, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago