Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Zet hem op je lijstje voor verjaardagen, een weekendje met vriendinnen, of gewoon voor de lekkere trek. Ook handig: je besteld de boodschappen met slechts 1 druk op de knop!

No Bake Speculoos Cheesecake

No bake cheesecakes zijn echt fantastisch! Je zet ze in een handomdraai in elkaar en ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Waar een normale cheesecake vaak gebakken en lang moet ‘afkoelen, en vervolgens nog een hele nacht in de koelkast moet opstijven, hoeft deze no-bake Speculoos Cheesecake slechts een paar in in de koelkast en is direct klaar. De bodem maak je natuurlijk van gemalen Speculoos koekjes en we toppen de speculoos-roomkaas laag af met een dikke laag Speculoos pasta. Beter kan ik het niet voor je maken!

Nog meer recepten met Speculoos

Naast Nutella is Speculoos pasta hier grote favoriet bij man en kind. Het grappige is dat wij het niet eens veel op brood of zo eten, maar wel regelmatig verwerken in ontbijtjes en bakrecepten zoals deze Speculoos Cheesecake. Het is dan ook niet zo gek dat je nog meer veel meer recepten met Speculoos hier op de site zult vinden. Maak bijvoorbeeld ook eens deze Speculoos Poffertjes met aardbeien. Of verras jezelf en het gezin met deze Speculoos Croissants met karamel! Daarnaast zijn mijn echtgenoot en ik dol op deze Baked Oats met speculoos. En heb ik met de kinderen al een paar keer deze Speculoos koeken met chocolate chips gemaakt. Ook lekker: maak eens deze No-Bake Oreo Cheesecake met chocolade drip rand 🙂


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Speculoos Cheesecake (no-bake)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij liefhebber van de enige echte Speculoos pasta? Dan heb ik een heerlijk recept voor een no-bake Speculoos Cheesecake voor je! Met een koekjesbodem van verkruimelde Speculoos koekjes en een roomkaas vulling met, jawel, Speculoospasta. Deze is hemels!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + koelen
  • Total Time: 3 uur en 20 minuten.
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: No-bake
  • Cuisine: Belgische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram Speculoos koekjes (Lotus)
  • 70 gram roomboter
  • 250 gram slagroom
  • 1 zakje KlopFix slagroomversteviger
  • 300 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 350 gram Lotus Speculoos pasta

Extra:

  • Springvorm 18 of 20 cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmixer met garde

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd een strook bakpapier af en leg deze om de binnenkant van de opstaande rand. Eventueel vastzetten kan met een beetje boter of bakpspray.
  2. Verkruimel de speculoos koekjes in de keukenmachine tot hele fijne kruimels. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en voeg hier de Speculoos kruimels aan toe. Roer goed door en stort uit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Stop de koekjesbodem vast in de koelkast om uit te harden.
  3. Klop de slagroom met het zakje Klop-Fix stijf met behulp van een keukenmixer. Schep uit de mengkom en zet apart.
  4. Klop vervolgens roomkaas met 150 gram Speculoos pasta, poedersuiker en vanille door elkaar met behulp van de keukenmixer.
  5. Spatel tot slot de slagroom door het roomkaasmengsel en schep de vulling op de koekjesbodem in de vorm. Strijk goed glad en plaats 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  6. Verwarm de overgebleven 200 gram Speculoospasta, bijvoorbeeld per 20 seconden in de magenetron, of met behulp van een au-bain Marie (je kunt er ook je fohn op zetten :-). Maak hem alleen niet te warm want je wil niet de cheesecake laten smelten. Schenk de verwarmde speculoos bovenop de roomkaas en kantel de vorm lichtjes om goed te verdelen. Stop meteen terug in de koelkast om de bovenlaag gedurende 1 uur te laten koelen. Snijd daarna de taart in punten en geniet!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Alvorens de taart aan te snijden leg je het mes in een bakje met (kokend) heet water. Het warme mes snijd heel makkelijk door de cheesecake en maakt mooie scherpen punten.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een No-Bake Speculoos Cheesecake om van te smullen!

Deze pagina bevat affiliate links naar bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hi Betty,

    kan ik de no bake cheesecake met speculoos ook een dag vantevoren maken en dan 1 nacht in de koelkast laten opstijven met de speculoos pasta bovenop de cheesecake. Dan stolt de bovenste laag nog beter misschien. Maak het namelijk voor een verjaardag en heb niet heel veel tijd.

    • Hi Patricia, ik zou de tussenlaag wel eerst separaat laten op stijven zoals beschreven omdat de warme speculoos toplaag anders er doorheen kan zakken.
      Maar eenmaal klaar kun je de taart gerust 2 dagen in de koelkast bewaren hoor.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago