Smørrebrød is de Deense vertaling van ‘boterham’. Alleen doen onze Deense buren dat dus een stuk luxer en uitgebreider dan wij nuchtere hollanders. De Denen zijn dol op vollegranen en roggebrod (rugbrød) en beleggen deze tussen de middag volop met (warme) vis en vlees, gecombineerd met lekker veel groenten.
Zo til je de lunch ineens naar een heel nieuw niveau en maak je het ook nog eens supergezond! Met deze Deense broodplank, oftewel Smørrebrød kun je natuurlijk eindeloos varieren.Smeer in ieder geval een flinke lik boter op elke roggebrood en mijn advies is om voor de lunch 1-2 Smørrebrød aan te houden per persoon.
Ik geef je in ieder geval de beschrijving voor mijn 4 favoriete soorten Smørrebrød lunchbeleg. Maar heb je zelf nog meer suggesties, laat het dan zeker even weten in de comments.
Tip: Dit Smørrebrød kun je zowel warm als koud serveren.
Dit is een hele pittige en sterke variant.
Tot zo ver mijn favorieten voor een echte Deense broodplank lunch oftewel: Smørrebrød. Heerlijk om te delen met het gezin of met vrienden. Mocht jij nog een variatie tip weten voor op deze plank , deel het dan met ons in de comments hieronder.
Eet smakelijk alvast!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Absoluut die met rosbief! Maar geitenkaas lijkt me ook wel erg lekker, samen met wat walnoten en honing.
In Denemarken heb ik er eentje gegeten met zure haring en gekookte aardappel. Ook erg lekker.
Hmm ziet er te lekker uit!
Dank je wel! En het is ook heerlijk en gezond!
toast of roggebrood besmeren met zachte geitenkaas
lepel vijgen compote erop leggen
dan wat rucola besprenkelen met wat olijfolie en er bovenop leggen
en afmaken met reep gebakken spek