Ohhh dit is toch een heerlijk hartig Sinterklaas hapje gemaakt van bladerdeeg en bacon. Met koelvers bladerdeeg maak je heel eenvoudig een bladerdeeg staf met bacon uit de oven! Dit is zo’n verdraaid goed hapje waar je van blijft knabbelen!

Toen ik vorig jaar een lijstje met 10x Sinterklaas recepten in elkaar draaide viel het mij op dat ik eigenlijk alleen maar zoete sinterklaas recepten hierop had staan. Hoog tijd om hier een verandering in te brengen en een hartig Sinterklaas recept te bedenken! Het idee van deze bladerdeeg staf met bacon is afgeleid van onze populaire Italiaanse Grissini met spek recept. Maar met een rol koelvers bladerdeeg draai je deze variant in een mum van tijd in elkaar (letterlijk en figuurlijk)en is een heerlijk luchtig hartig bladerdeeghapje. Serveer hem los als een soort knabbel-staf. Of geef hem bij een kopje soep want dat is lekker er in dopen.

Nog meer hartige sinterklaas recepten

Krijgen jullie nu ook meteen trek in zo’n trek in Sinterklaas bladerdeeg staf met bacon? Laat me weten wat jullie van dit soort hartige Sinterklaas snacks vinden. Maar we hebben nog meer hartige Sinterklaas recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld een hartige banketletter met Indisch gekruid gehakt en bestrooid met sesamzaadjes. Of ga voor deze eenvoudige Sinterklaas Kaashapjes met filodeeg! Check deze en nog veel meer lekkere Sinterklaas recepten hier op een rijtje!

Ben je benieuwd naar de video van dit recept? Neem dan zeker even hier een kijkje.


Print

Recept: Bladerdeeg staf met bacon

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ohhh dit is toch een heerlijk hartig Sinterklaas hapje gemaakt van bladerdeeg en bacon. Met koelvers bladerdeeg maak je heel eenvoudig een bladerdeeg staf met bacon uit de oven! Dit is zo’n verdraaid goed hapje waar je van blijft knabbelen!

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (40x 25 cm)
  • 16 rechthoekige plakken bacon (ontbijtspek)
  • 1 losgeklopt ei

Extra:

  • pizzaroller
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (18o hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het vel bladerdeeg voor je uit op het bijgeleverde bakpapier. Snijd met de pizzaroller stroken van 1.5 – 2 cm dikte. Ik haalde er totaat 16 uit mijn vel. Gebruik het kartonnetje desnoods als lineaal.
  3. Trek en scheur de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden en beleg hier telkens 1 strookje bladerdeeg mee.
  4. Bak steeds een strookje met twee handen en draai het deeg als een spiraal in elkaar. Leg op de bakplaat en vorm een krul aan een uiteinde. Het ziet er zo al uit als de staf van Sint. Bij mij paste er precier 8 op 1 bakplaat, dus het kan zijn dat je de bladerdeeg staffen in 2 delen moet bakken.
  5. Kwast elke staf in met het losgeklopt ei. Schuif daarna de plaat in het midden van de oven en bak Sinterklaas staffen in 10-12 minuten mooi goudbruin. Serveer warm of afgekoeld.

Fijn Sinterklaas feest! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze bladerdeeg staf met bacon uit de oven.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago