Categories: Lunch recepten

Sandwich met avocado en zalm

Door Reny Wildenberg – Zal ik mezelf eerst nog maar even voorstellen? Misschien ken je me al wel, maar mocht dat niet zo zijn dan is het wel zo netjes als ik even wat over mezelf vertel. Ik ben Reny en ik blog over eten op Mind Your Feed.nl . Ik blog over lekkere en gezonde recepten, zoals deze sandwich met avocado en zalm.

Ik blog over lekker eten, want ik vind het belangrijk dat je kunt genieten van eten. En in mijn gerechten kies ik zoveel mogelijk voor pure, natuurlijke ingrediënten, zodat je ook echt wat gezonds binnenkrijgt. Mijn recepten zijn makkelijk, snel en niet altijd standaard. Ik wil je vooral inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan in de keuken en ik wil je laten zien dat lekker en gezond prima samen gaan. Oh, en dat koken ook helemaal niet moeilijk is!

Een goed belegde boterham is wat mij betreft één groot feest. Ik hou niet van eenvoudige broodjes met maar een dun plakje kaas of vleeswaar. Nee, ik maak het liefst van elke sandwich een klein taartje, door beleg op beleg op beleg te stapelen. Net zo lang tot er meer beleg is dan brood, want daar word ik heel blij van! Betty vroeg mij of ik het recept voor deze sandwich met avocado en zalm met haar wilde delen, want net als ik wordt zij ook heel gelukkig van deze combi. En ja, natuurlijk wil ik dat, want een pas getrouwde vrouw in haar wittebroodsweken kan ik niets weigeren.

Van wittebroodsweken naar bruin brood, want ik kies wel altijd voor volkoren. Deze sandwich met avocado en zalm komt hier regelmatig op de lunchtafel, want ik krijg er geen genoeg van. Voor het echte sandwich effect rooster ik de broodjes even kort in de oven, zo worden ze lekker knapperig.

 Lees meer over Reny en haar recepten op de blog:  MindYourFeed.nl.

Recept voor sandwich met avocado en zalm:

(Voor 2 luxe sandwiches)

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes volkoren brood,
  • 50 gram gerookte zalm,
  • 1 ei,
  • ½ avocado,
  • Sap van ½ citroen,
  • Alfalfa of tuinkers,
  • Kappertjes,
  • Olie,
  • Peper & zout.

Extra:

  • Steelpan, Oven of Grill.

Bereidingstijd:  5  minuten.

Bereidingswijze sandwich avocado en zalm:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Smeer de 4 sneetjes brood in met wat olie en leg ze op het rooster van de oven. Bak de sneetjes brood in 5 minuten knapperig.
  2. Doe het ei met wat water in een pan en breng het water aan de kook, laat ongeveer 4 minuten koken.
  3. Snij de avocado uit de schil en prak deze tot een gladde puree. Voeg hier het sap van ½ citroen aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Nu gaan we een taartje maken! De broodjes haal je uit de oven en laat je heel even afkoelen. Smeer nu een laag avocado over het broodje en beleg de broodjes nu met de plakken zalm. Pel het ei en snij in plakken, leg dit bovenop de zalm.
  5. Leg nu nog wat alfalfa of tuinkers bovenop en strooi nog wat kappertjes over de sandwich met avocado en zalm.

Enjoy!

Groeten, Reny

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heerlijk blijft deze en ik heb alles in huis om morgen te maken, heb net mijn avondeten op (verse pasta met broccoli zalm en een roomsausje) en kan dus nu al uitkijken naar de lunch van morgen heerlijk!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago