Utrecht heeft er een geweldige nieuwe wijnbar bij! Bij Ruby Rose aan het Janskerkhof kun je genieten van een uitgebreide selectie wijnen en heerlijke happen. Daarnaast is het spraakmakende interieur alleen al een reden om hier een keertje binnen te stappen!

Nieuwe wijnbar aan het Janskerkhof

De afgelopen twee jaar trok vooral het tropische walhalla The StreetFood Club de bekijks aan het Janskerkhof in Utrecht. Maar de heren hierachter zijn hier van meerdere markten thuis en na het succesvolle Rum Club aan de Oude Gracht, stortten zij zich ook op een complete verbouwing van het voormalige ‘Zussen’ pand aan in hartje stad. Het resultaat is een prachtige nieuwe wijnbar, genaamd Ruby Rose, waarbij je vervlogen tijden binnen stapt en je waant in Parijs anno jaren 20. Denk rode fluwelen krukken en banken met bloemetjes print. De muren en plafond zitten boordevol ouderwetse details, maar zijn voorzien van een schitterende hedendaagse verftekening.

Copyright Lars Verkroost Photography.

En dan heb ik het nog niet eens over de vele rozen die je letterlijk omarmen vanaf het moment dat je binnenkomt. Ik zet wederom mijn petje af voor de ondernemers die met Ruby Rose voor een derde keer op een rij een zeer geslaagd horeca concept in Utrecht op de kaart hebben gezet! Of je nu voor een romantisch diner voor twee komt, of wijnen met een groter gezelschap: iedereen, jong en oud, zit hier prima op zijn gemak en te genieten.

Van escargots tot burrata

En bij al die heerlijke wijnen en cocktails moet je natuurlijk ook nog wat eten! De gerechten bij Ruby Rose wijnbaar hebben formaat voorgerecht. Daardoor zijn het ideale borrelhappen en zelfs Dan nog geschikt om te delen. Laat de hapjes gewoon de hele avond komen en probeer dus diverse gerechten uit. Prijzen variëren tussen de € 3,- en € 11,- euro en op zaterdag is er zelfs een speciaal lunch menu met samengestelde borrelplanken. Tres bien!

Copyright Lars Verkroost Photography.

En net als de diversiteit van de wijnkaart, zijn de gerechten bij Ruby Rose ook afkomstig uit verschillende wereldkeukens. De drie hoofdrolspelers zijn dan toch wel de Franse, Italiaanse en Spaans/Portugese klassiekers die je tijdens een vakantie in diverse wijnbars ook tegenkomt. Van Escargots tot burrata. Ik geef je hieronder even een impressie van wat je zoal bij je drankje kunt bestellen.


Dit eet je bij Ruby Rose

Charchuterie, kazen en brood


Vegetarisch

Burrata

Vis & Zeevruchten


Vlees


Desserts

Die vind je zeker terug op de kaart, maar kwamen wij gewoonweg niet meer aan toe. Laat het duidelijk zijn, deze dame kan niet wachten tot ze hier straks na de bevalling weer een drankje kan gaan doen met vrienden. Groetjes, Betty


Cijfers:   Prijs: € / €€   Eten: 7.5      Service: 7.0      Decor: 10.0   Totaal:  8.2


Ruby Rose
Korte Jansstraat 23
3512 GM Utrecht
The Netherlands
https://rubyrose-utrecht.nl

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Ruby Rose, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago