Binnenkort is Dylan jarig en er is 1 item dat al jaren bovenaan zijn verlanglijstje staat: Een grote barbeque! Het verbaasd mij niets, want bij meerdere mannen heb ik al gemerkt dat de BBQ toch een soort van ‘oergevoel’ oproept. De afgelopen jaren hebben we samen de genoegen moeten nemen met een kleine BBQ ter grote van een voetbal, en daar was eerlijk gezegd ook niets aan.
Nu wij, met de komst van ons nieuwe huis, eindelijk over een achtertuin beschikken, werd het idee van een grote BBQ wel steeds aantrekkelijker. Dus hoog tijd om er een in huis te halen en dat werd dit prachtige grillmonster. Lees hier de review van de Weber Original Kettle 57:
barbecueën doe je op houtskool. Punt uit. Dit zorgen juist voor die intense rooksmaak aan je vlees en dit kun je op geen enkele andere wijze evenaren. Het Amerikaanse BBQ merk Weber blinkt uit in het maken van houtskool barbeques. Er zit bijna 60 jaar ervaring in hun producten en innovaties. Niet alleen zien de BBQ’s er top uit, maar ze zijn ook nog eens voorzien van vele gemakken, die het BBQen een stuk aangenamer maken.
Het begint al bovenop, bij de deksel. Zo is onze Weber BBQ voorzien van een porselein geemaillerde deksel en ketel (buik). Dit verhoogt de kwaliteit van het staal en maakt de BBQ haast onverwoestbaar. De ronde vorm zorgt er voor dat de hete lucht rondom circuleert waardoor je de gehele BBQ optimaal gebruikt. Zelfs bij de grote 57 cm variant.
De handvaten worden niet warm tijdens het gebruik, en bovenop de deksel heb je zelfs een thermometer die de warmte binnenin de Weber meet. En met een schuifje zet je een ventilatigat bovenop de deksel open. Ideaal om de temperatuur mee te regelen binnenin de kettle. En door een handig haakje in de deksel hang je deze eenvouding aan de zijkant van de BBQ. Zo heb je twee handen vrij om het vlees om te draaien of om op een bord te leggen.
Het vergroomde grillrooster is maar lieftst 3 maal vernikkeld, waardoor ze nog langer meegaan als een gemiddeld rooster. Wat helemaal handig is: De Weber BBQ heeft een brikettenrails. Ik krabte me al achter de oren toen ik houtskool ging kopen, want hoeveel briketten gaan er in een BBQ van 57 cm?! Gelukkig niet veel meer als normaal hoor. Je meet de briketten af in het bijgeleverde brikettenbakje. Plaats de briketten rails en vul enkel het midden van de BBQ dus met de briketten.
Zo is het midden van de BBQ het warmst en ideaal om je vlees meteen dicht te schroeien. En vervolgens verplaats je het naar de buitenkant van het rooster. Zo kan je vlees onder indirecte hitte rustig doorgaren en blijft het ook warm. Het is een beetje als koken in twee ovens op verschillende temperaturen. Alleen doe je het hier onder 1 deksel.
Nu komen de Weber BBQ’s in verschillende maten en hebben wij gekozen voor een Weber Original Kettle van 57 cm doorsnede. Deze is namelijk groot genoeg om met 4-12 personen te kunnen barbequen. Ideaal voor dinnerparty’s met familie en vrienden dus. En om maar even aan te geven hoeveel plezier je er aan beleefd: Wij hebben afgelopen week al 3x gebarbequed!
Het verbaasd me ook dat het allemaal zo snel gaat. Dylan wakkert het vuurtje vast aan, terwijl ik het vlees marineer. En binnen een half uur kunnen we met zijn allen aan tafel. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende soorten briketten verkrijgbaar: Bijvoorbeeld briketten die binnen een kwartier helemaal ‘ aan ‘ zijn. Voor als je snel en met weinig mensen wilt barbequen. Maar er zijn ook briketten verkrijgbaar die wat langzamer op gang komen, maar vervolgens wel een paar uur door branden. Ideaal voor grotere feestjes en straks dus ook voor zijn verjaardag.
En dan heb ik het nog niet eens over de vele accesoires die je bij een Weber kunt bestellen: wat dacht je van een pizzasteen, of een RVS mandje om je fijngesneden groente op te grillen. I-de-aal en super lekker als je hier ook nog eens de rooksmaak aan mee kunt geven.
Ik ben in ieder geval heel blij dat wij toch een grote BBQ in huis hebben gehaald, want we hebben er nu al zoveel meer plezier van. Nu nodigd het zomerse weer ook wel lekker uit om buiten te eten natuurlijk. Maar goed, Dylan ontzettend blij, dan ben ik ook automatisch blij en onze vrienden zijn ook blij want die komen nu lekker nieuwe BBQ recepten bij ons uitproberen. Die gaan jullie uiteraard ook voorbij zien komen hoor.
Daarnaast krijg je momenteel extra korting op het complete BBQ assortiment bij fonQ.nl, dus sla hier je slag en bereid je voor op een heerlijke zomer!
Wij gaan zo nog even een extra zak briketten halen en dan kan vanavond weer de BBQ aan! Het is immers een prachtige dag, dus hopelijk zijn jullie ook in de (achter)tuin te vinden?
Groetjes, Betty
Deze artikel betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Wij hebben (jawel, als 2 vrouwen zijnde...) een enorme 'Kentucky' BBQ, die uit 3 afdelingen bestaat: 2 BBQ's en 1 rookoven, waar je ook prima in kunt voorgaren of iets kunt warm houden. Ik BBQ het liefst indirect, dus lekker een paar uur stoken. Ik gebruik dan vooral kokosbriketten, maar heb ook gewone briketten en houtskool liggen. En als ik iets wil roken, gooi ik wat blokken hout in dat ding: ideaal. Straks rond 13u gaat inderdaad de starter met briketten aan, een half uur later gaan de spareribs er indirect op en rond 18u gaan we eten. Zo heb ik laatst voor 10 m/v ruim 2 kilo buikspek en 5 kilo spareribs een paar uur op de BBQ gehad. Gepofte aardappel, brood en salade erbij. Heerlijk! Maar.... onze volgende wordt inderdaad ook een 'premium 57'. Er kleven wat nadeeltjes aan onze huidige BBQ, oa het plaatmateriaal wat vrij dun is en het as wat ik niet kan verwijderen als de BBQ brandt.
Wat BBQ-en betreft ben ik écht in het verkeerde klimaat geboren: het liefst elke dag. Geniet er lekker van, het is een topding als ik het zo allemaal om me heen hoor!
We waren heel erg aan het twijfelen tussen de 47 en 57 cm, maar het is dankzij jou de grote geworden! Ben heel benieuwd, de man is behoorlijk enthousiast. :)
Hi Noraly,
goede keuze hoor! Wij zetten hem zometeen ook weer aan, met vlees, aardappels en groente voor twee. Ik kan mij geen zomer zonder meer voorstellen.
Heel veel BBQ plezier!