Restaurant Eindeloos in Leeuwarden

Deze week krijgt de blog een beetje een ‘Fries’  tintje. Afgelopen maand ging ik namelijk op persreis naar Leeuwarden en daar gaan jullie deze week nog veel meer over teruglezen. Maar eerst trappen we af met een erg fijn restaurant in deze stad.

We gingen op bezoek bij restaurant Eindeloos in Leeuwarden en werden met open armen ontvangen door Friese gastvrijheid.

Eindeloos dineren in Ljouwert

Dat je in het hoge noorden goed kunt eten, dat was mij reeds bekend! De voorliefde voor streekproducten en biologisch koken staat ook bij Chef-kok Willem Schaafsma hoog in het vaandel. Restaurant Eindeloos is een kleinschalig restaurant met een hoog huiskamer gehalte. Niet alleen door de inrichting maar ook door ontvangst van het personeel. De sfeer is heerlijk ongedwongen en voor een partijtje eindeloos dineren, ben je hier aan het juist adres.

Een biologische proeverij

Elke dag worden de mooiste biologische producten uit de regio geleverd, die de basis vormen van de proeverijen bij restaurant Eindeloos. En ik zeg proeverijen, omdat men geen menukaart kent bij Restauarant Eindeloos. Je kunt hooguit je allergieën doorgeven aan de kok, maar voor de rest verrassen zij je met verschillende producten, gangen en smaken.  Na de amuse ronde kun je dan gaan genieten van een 3-gangen proeverij (37.50 eur)  tot en met een compleet avondvullende 8-gangen proeverij voor 80 euro.

Duurzaamheid voor altijd

Bij restaurant Eindeloos wordt gekookt volgens het ‘From-Head-to-Toe‘ principe. Letterlijk alles, van kop tot staart,  wordt gebruikt in het restaurant. Vroeger at je namelijk alles. Maar het lijkt haast wel alsof wij moderne mensen het ‘alles eten’ een beetje verleerd zijn. En dat resulteerd in voedselverspilling en kilo’s goed vlees dat niet meer gebruikt wordt voor onze consumptie. Willem Schaafma en zijn team is juist bezig om continue biologisch en duurzaam voor de gasten te koken. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd ook bezig om duurzame projecten op te zetten, zodat we hopelijk in de toekomst ook nog heerlijk kunnen blijven eten.

Dit eet je bij Restaurant Eindeloos:

Op Tafel:

Speltbrood met geitenboter en schapen yoghurt met bieslook en citroen.

Amuses:

Savarin van venkel met haringkaviaar, gezouten citroen en dille.

Pompoen met garam massala, pompoen mousseline, grapefruit, koriander en kerrie mayonaise.

Komkommer soep met kardemom.

Voorgerecht:

Noordzee heek met citruskorst, mais en jus van saffraan.

Hoofdgerecht:

Op het karkas gebraden kip met bietjes, koolrabi, radijs en jus van de kip. (Wij mochten even trots in de pan komen kijken, alvorens de kipptjes gesneden en uitgeserveerd werden!)

Dessert Amuse:

Tomaten sorbet met aardbeien coulis

Dessert:

Citroen-schuimtaart  bramen, rozemarijn en sorbet van geitenyoghurt.

 

 

  • Klein maar fijn restaurant met een hoog huiskamer gehalte.
  • Het gebruik van biologische streekproducten is een plus! (komende week vertel ik je hier meer over).
  • Het from-Head-to-Toe principe staat mij persoonlijk erg aan en ik hoop dat meer restaurants zich hieraan gaan wagen.
  • De bediening is zeer attent, gastvrij en goed op de hoogte van de wijnen. De Friezen zijn trots op hun streek en laten dat ook graag blijken.
  • Restaurant Eindeloos is lid van de ‘ Jeunes Restaurateurs d’Europe’ , dat staat voor jong talent met gastronomische kwaliteiten. (evenals bijvoorbeeld Restaurant de Saffraan in Amersfoort)
  • Het restaurant is centraal gelegen in de binnenstad van Leeuwarden.

 

  • Hoewel elk gerecht op zich, goed op smaak is, kunnen de compleet verschillende gangen van een andere keuken zijn. Het sluit dus niet altijd bij elkaar aan qua thema, smaken en kruiden.

Review:    Prijs: € / € €      Eten: 8.0    Service: 8.5     Decor: 8.0    Totaal:  8.2

Restaurant Eindeloos
Korfmakersstraat 17
8911 LA, Leeuwarden
Telefoon: 058 – 2130 835
www.restauranteindeloos.nl
Voor deze review was ik uitgenodigd door Cherrypicker en Restaurant Eindeloos, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

11 uur ago

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

3 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

4 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

6 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

1 week ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago