Deze week krijgt de blog een beetje een ‘Fries’ tintje. Afgelopen maand ging ik namelijk op persreis naar Leeuwarden en daar gaan jullie deze week nog veel meer over teruglezen. Maar eerst trappen we af met een erg fijn restaurant in deze stad.
We gingen op bezoek bij restaurant Eindeloos in Leeuwarden en werden met open armen ontvangen door Friese gastvrijheid.
Dat je in het hoge noorden goed kunt eten, dat was mij reeds bekend! De voorliefde voor streekproducten en biologisch koken staat ook bij Chef-kok Willem Schaafsma hoog in het vaandel. Restaurant Eindeloos is een kleinschalig restaurant met een hoog huiskamer gehalte. Niet alleen door de inrichting maar ook door ontvangst van het personeel. De sfeer is heerlijk ongedwongen en voor een partijtje eindeloos dineren, ben je hier aan het juist adres.
Elke dag worden de mooiste biologische producten uit de regio geleverd, die de basis vormen van de proeverijen bij restaurant Eindeloos. En ik zeg proeverijen, omdat men geen menukaart kent bij Restauarant Eindeloos. Je kunt hooguit je allergieën doorgeven aan de kok, maar voor de rest verrassen zij je met verschillende producten, gangen en smaken. Na de amuse ronde kun je dan gaan genieten van een 3-gangen proeverij (37.50 eur) tot en met een compleet avondvullende 8-gangen proeverij voor 80 euro.
Bij restaurant Eindeloos wordt gekookt volgens het ‘From-Head-to-Toe‘ principe. Letterlijk alles, van kop tot staart, wordt gebruikt in het restaurant. Vroeger at je namelijk alles. Maar het lijkt haast wel alsof wij moderne mensen het ‘alles eten’ een beetje verleerd zijn. En dat resulteerd in voedselverspilling en kilo’s goed vlees dat niet meer gebruikt wordt voor onze consumptie. Willem Schaafma en zijn team is juist bezig om continue biologisch en duurzaam voor de gasten te koken. Daarnaast is hij in zijn vrije tijd ook bezig om duurzame projecten op te zetten, zodat we hopelijk in de toekomst ook nog heerlijk kunnen blijven eten.
Speltbrood met geitenboter en schapen yoghurt met bieslook en citroen.
Savarin van venkel met haringkaviaar, gezouten citroen en dille.
Pompoen met garam massala, pompoen mousseline, grapefruit, koriander en kerrie mayonaise.
Komkommer soep met kardemom.
Noordzee heek met citruskorst, mais en jus van saffraan.
Op het karkas gebraden kip met bietjes, koolrabi, radijs en jus van de kip. (Wij mochten even trots in de pan komen kijken, alvorens de kipptjes gesneden en uitgeserveerd werden!)
Tomaten sorbet met aardbeien coulis
Citroen-schuimtaart bramen, rozemarijn en sorbet van geitenyoghurt.
Review: Prijs: € / € € Eten: 8.0 Service: 8.5 Decor: 8.0 Totaal: 8.2
Restaurant Eindeloos Korfmakersstraat 17 8911 LA, Leeuwarden Telefoon: 058 – 2130 835 www.restauranteindeloos.nlAls Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…