Goed keukenapparatuur is goud geld waard! En ik ben nu een knap staaltje Zwitserse technologie tegengekomen, dat weer garant staat voor een hoop pret en handigheid in de keuken. Vandaag ga ik jullie meer vertellen over de nieuwe Novis Vita Juicer, en hoe jij kans kunt maken op dit prachtige apparaat t.w.v. € 459,- .

Waarom regelmatig juicen?

Jullie weten inmiddels wel dat ik grote fan ben van regelmatig juicen en een jaarlijkse detoxkuur. Een kwart van mijn ontbijtjes bestaat tevens uit gezonde fruit smoothies. En sinds ik dat doe, zit ik een stuk beter in mijn vel. Ik kom tenminste nu met gemak aan 2 stuks fruit en 200 gram groente. (Dat was vroeger helaas niet altijd het geval). Mijn huid ziet er beter uit: mooi, glad, roze en ik heb bijna nooit meer een puistje. Maar ook mijn haar werd minder droog. Ik kan het regelmatig juicen of smoothies maken dus een ieder aanraden die wat extra’s wil doen voor zijn/haar gezondheid.

De alles-in-een juicer

Een aantal keukenhulpjes zullen je hierbij kunnen helpen. Zo gebruikte ik een sapcentrifuge om mijn harde groentes (zoals wortels, bleekselderij, bieten) te juicen. Een kleine citruspers voor de glaasjes jus d’ orange bij het ontbijt. Een een hoge kan met een staafmixer om mijn zachte fruit (zoals bananen en aardbeien) te pureren, omdat dit weer niet in de andere apparaten kon. Maar nu kan ik al die afzonderlijke apparaten vervangen door slechts 1 apparaat: De Novis Vita Juicer.

Voordelen Novis Vita Juicer

De Novis Vita Juicer ziet er niet alleen prachtig uit qua design, maar hij komt ook nog eens in meerdere kleuren.  Na het eerste gebruik valt mij meteen op dat er nauwelijks pulp in het apparaat is achter gebleven en dat dit zelfs kurkdroog is.. Dat betekent dat er meer voedingstoffen in mijn glas terecht zijn gekomen! Wat een verschil met mijn huidige sapcentrifuge. En het geluid van de motor is ook beduidend minder, het is nu ook zelfs een genot om s’ ochtends te gaan juicen, want ik hoef niet meer bang te zijn dat ik de buren wakker maak. Alle losse onderdelen kunnen tevens in de vaatwasser, dus daar wordt ik ook een gelukkig huisvrouw van.

Als ik dan 1 enkel nadeel moet noemen van de Novis Vita Juicer, dan is het de hoeveelheid sap die je in een keer kunt maken. Dit apparaat is namelijk niet geschikt om grote batches (weekvoorraad) tegelijk mee te persen. Na elke 2 glazen moet je het mandje alweer schoonmaken. Bij een detoxkuur, waarbij je elke dag sap drinkt, zou ik dan ook eerder deze Bosch VitaJuice 4 aanraden.

Zoveel lekkerder

En  dan heb ik het nog niet eens over de smaak. Iedereen houdt wel van versgeperste jus d’ orange. Maar toen ik mijn eerste glas uit dit apparaat aan Dylan gaf, zei hij meteen: ‘ wat heeft dit een heerlijke zachte smaak’. Doordat ik de citruspers had gecombineerd met de centrifuge, kreeg ik veel sap, zonder pulp, maar het leek haast geblendered. Heel zacht en zo ontzettend fijn van structuur.

Omdat ik de combinatie met de pureer-schijf uitzonderlijk vond, wilde ik dit meteen testen. Ik maakte een recept voor een Virgin Bloody Mary Juice. Uiteraard gebruik ik hiervoor rijpe tomaten, die normaal gesproken te zacht zijn voor een sapcentrifuge. Challenge accepted!

Recept voor een Virgin Bloody Mary Juice:

(Drankje voor 1 persoon)

 

Ingrediënten:

  • 3 tomaten,
  • 2 wortels,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 1 komkommer,
  • 1 rode peper,
  • 1/2 citroen,
  • zout & peper,
  • Worcestershire saus.

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder het groen van de tomaten en wortels. Snijd het houtige uiteinde van de bleekselderij en de komkommer. Snijd het steeltje van de peper en verwijder de zaadjes. Spoel alle groente af onder een koude kraan om schoon te maken. Verwijder tenslotte de schil van de citroen.
  2. Zet de funnel op de Vita Juicer en bevestig het puree-opzetstukje. Pureer hiermee de tomaten en de rode peper.
  3. Verwijder het puree-opzetstukjes en juice vervolgens de wortels, bleekselderij, komkommer en citroen in de sapcentrifuge.
  4. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels Worcestershire saus. Serveer de Virgin Bloody Mary Juice met een extra stengel bleekselderij en een schijfje citroen.

Ik heb hier gewoon 2 glazen vol van opgedronken, zo lekker zacht vond ik het.  Laat het duidelijk zijn dat ik dus grote fan ben van dit apparaat, en hij verdiend straks een mooi plekje op ons nieuwe aanrecht.

Wil jij er binnenkort ook op los juicen/persen/pureren met de nieuwe Novis Vita Juicer? Doe dan zeker mee met deze winactie: Er worden namelijk maar liefst 2 apparaten verloot aan de leukste/mooiste/origineelste inzendingen via Instagram en Twitter!

 

Hoe maak jij kans op een Novis Vita Juicer t.w.v. € 459,- ?

  1. Plaats een foto + recept (ingrediëntenlijstje) van jouw favoriete juice of smoothie via Instagram en/of Twitter.
  2. Mention hierbij @vitajuicerNL
  3. Plaats hierbij tevens de volgende hashtag: #vitamintwister

Deze winactie loopt van 22 oktober t/m 5 November 2014. De winnaar wordt door Vita Juice bekend gemaakt. Lees voor het meedoen de algemene voorwaarden van de actie.

Veel succes!

Groetjes, Betty

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuke actie! Lastig meedoen aangezien ik nu geen smoothies/juices maak (zonder zo'n geweldig apparaat)
    De link naar de algemene voorwaarden werkt trouwens niet.

  • Ik doe super graag mee want ik heb nog nooit een smoothie gemaakt.Ik pers af en toe een sinaasappel uit met citroen maar dit is echt het betere werk.En ik geloof je meteen als je het hebt over een verbeterde huid en haarconditie,dat maakt dezeJuicer nog meer gewild.
    Hij zou een mooi ereplaatsje op mijn aanrecht krijgen.

  • Jammer...heb geen juicer om zoiets te maken ik heb geen instagram en twitter weet ik niet..nog niet bekend mee....jammer terwijl ik zoveel heerlijke recepten van smoothies en juices voorbij zie komen ,,zeker dit recept voor een Virgin Bloody Mary Juice...heerlijk met tomaten. Nu dan koop ik wel tomatensap in de winkel..en zal ikhet moten doen met de recepten en plaatjes hier op fb te kijken...maar ziet er allemaal zo heerlijk en lekker uit...

  • Helaas, ik kan alleen maar toekijken, hoe heerlijk al die sapjes eruit zien, want het apparaat kan ik niet winnen (en welk "gewoon" mens kan zo'n apparaat aanschaffen), heb geen twitter (kan alleen bellen en sms-en) en instagram (weet niet eens wat het is )

    Maar ik heb wel een favoriet sapje:
    ananas
    witte druiven
    banaan
    passievrucht
    mango
    gember

    mmmmmmmm LEKKERRRRR!!!!!

    Ik krijg binnenkort een verlengd aanrechtblad (eindelijk is het zover) en daar zou dus echt wel plaats zijn voor dit prachtige apparaat!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago