In Utrecht zitten de beste plekjes vaak een beetje verscholen. Restaurant Florent, aan het Visscherplein, is er net zo een. Een heerlijke hedendaagse Franse bistro, waar het eten toch naar een hoger niveau getild is.

Wij gingen er eten rond de feestdagen en genoten van heerlijke traditionele Franse klassiekers, maar dan in een nieuw jasje. Daarnaast is de inrichting ook zeker bijzonder en kun je hier dus terecht voor een romantisch diner voor 2, maar ook voor met je zakenrelaties. (tip!)

Parijse Bistronomie

Bij Restaurant Florent stap je binnen in een warme en comfortabele setting. Het restaurant heeft een eigentijdse en speelse inrichting, zodat je hier terecht kunt voor zowel een romantisch diner voor 2, maar ook een borrel of zelfs een zakelijk diner. Er zijn namelijk diverse zitplekken en hoeken gecreëerd, zodat je verschillende gasten kunt bedienen. Wij delen in ieder geval allemaal tezamen de menukaart die gekenmerkt wordt door, traditionele, Franse gerechten. Bistro gerechten, maar dan in een wat hipper en hedendaagse uitvoering. Nee, hier is niets oubolligs aan. Voor de borrel kun je zelfs Tarte Flambee/Flammkuchen bestellen met pancetta, ui & gruyere of of Peer & Blue d’Auvergne. Of bestel een portie oesters of simpelweg wat Charcuterie. Het kan allemaal.

Vervolgens kun je je opmaken voor een avond vol heerlijike gerechten. Stel zelf je menu samen of neem een 3- of 4-gangen menu van de chef: De porties zijn dik in orde en bevatten seizoensgebonden groente, daar hou ik van. Voor erbij kun je je hier prima laten adviseren voor een goed glas wijn of Belgisch bier. In het weekend kun je hier zelfs terecht voor een uitstekende brunch op zondag, met oa. scrambled eggs en prosecco.


Dit aten wij bij Restaurant Florent:

Borrel / Tarte Flambee

Allereerst staat er op elke tafel natuurlijk wat brood met roomboter en borrelnootjes. Ideaal als je nog even op je gezelschap moet wachten. Ondertussen nemen we lekker een aperitief en een stukje Tarte Flambee, die wij maar al te graag herkennen als flammkuchen. Echt ideaal om vast je honger te stillen, terwijl je wacht op je gezelschap.

 

Voorgerecht

Mijn tafelgenoot genoot van  rauw gerookte zalm, Mille Feuille, Beurre Blanc, prei en een gepocheerd eitje,

terwijl ik een Salade Italienne bestelde met o.a. kalfstong, Franse dressing en crostini.

 

Tussengerecht

Voor de liefhebber was er een Strandkrabben Bisque, die je zelf in een soepkommetje met bereide mosselen mocht gieten. Geserveerd met rouille.

Zelf genoot ik van een gekonfijte konijnenbout, met balfuga linzen, veldsla en pancetta.

 

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht was een grote seizoens favoriet bij iedereen: Stoof van het hert, biefstuk van het hert (niet op deze foto), pastinaakcrème, rode kool en jus.

Nagerecht

De avond werd afgesloten met Strudel van Stoofpeertjes met amandelspijs en witte chocolade. Geserveerd met mascarpone ijs en crème Anglaise.


Review Florent Utrecht

  • Traditionele Franse bistro kaart, maar dan in een hedendaagse uitvoering.
  • Speelse inrichting en de grote leren stoelen zitten heerlijk!
  • Uitzicht op een grote open keuken is altijd een plus!
  • Overheerlijke wijnen en goed afgestemd op de gerechten. Er worden ook (alcoholvrije) cocktails geserveerd.
  • Gelegen in een rustig straatje, naast het Springhaver parkeergarage. En nabij de Mariaplaats. Vanaf centraal station wandel je in 10 minuten naar Restaurant Florent.
  • Tevens is Restaurant Florent onze favoriet voor brunchen op zondag in Utrecht!

  • Door de open inrichting kan het binnen een beetje rumoerig worden.
  • Houd svp de lege glazen in de gaten: diegenen zonder wijnarrangement zaten geregeld met een leeg glas en flinke dorst.
  • Betaald parkeren in deze buurt.

 

Review:    Prijs: €      Eten: 8.0    Service: 7.0   Decor: 7.0    Totaal:  7.3

Restaurant Florent
Visscherplein 75
3511 LX Utrecht
T: 030 – 233 3008
www.Restaurant-Florent.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago