In Utrecht zitten de beste plekjes vaak een beetje verscholen. Restaurant Florent, aan het Visscherplein, is er net zo een. Een heerlijke hedendaagse Franse bistro, waar het eten toch naar een hoger niveau getild is.
Wij gingen er eten rond de feestdagen en genoten van heerlijke traditionele Franse klassiekers, maar dan in een nieuw jasje. Daarnaast is de inrichting ook zeker bijzonder en kun je hier dus terecht voor een romantisch diner voor 2, maar ook voor met je zakenrelaties. (tip!)
Bij Restaurant Florent stap je binnen in een warme en comfortabele setting. Het restaurant heeft een eigentijdse en speelse inrichting, zodat je hier terecht kunt voor zowel een romantisch diner voor 2, maar ook een borrel of zelfs een zakelijk diner. Er zijn namelijk diverse zitplekken en hoeken gecreëerd, zodat je verschillende gasten kunt bedienen. Wij delen in ieder geval allemaal tezamen de menukaart die gekenmerkt wordt door, traditionele, Franse gerechten. Bistro gerechten, maar dan in een wat hipper en hedendaagse uitvoering. Nee, hier is niets oubolligs aan. Voor de borrel kun je zelfs Tarte Flambee/Flammkuchen bestellen met pancetta, ui & gruyere of of Peer & Blue d’Auvergne. Of bestel een portie oesters of simpelweg wat Charcuterie. Het kan allemaal.
Vervolgens kun je je opmaken voor een avond vol heerlijike gerechten. Stel zelf je menu samen of neem een 3- of 4-gangen menu van de chef: De porties zijn dik in orde en bevatten seizoensgebonden groente, daar hou ik van. Voor erbij kun je je hier prima laten adviseren voor een goed glas wijn of Belgisch bier. In het weekend kun je hier zelfs terecht voor een uitstekende brunch op zondag, met oa. scrambled eggs en prosecco.
Allereerst staat er op elke tafel natuurlijk wat brood met roomboter en borrelnootjes. Ideaal als je nog even op je gezelschap moet wachten. Ondertussen nemen we lekker een aperitief en een stukje Tarte Flambee, die wij maar al te graag herkennen als flammkuchen. Echt ideaal om vast je honger te stillen, terwijl je wacht op je gezelschap.
Mijn tafelgenoot genoot van rauw gerookte zalm, Mille Feuille, Beurre Blanc, prei en een gepocheerd eitje,
terwijl ik een Salade Italienne bestelde met o.a. kalfstong, Franse dressing en crostini.
Voor de liefhebber was er een Strandkrabben Bisque, die je zelf in een soepkommetje met bereide mosselen mocht gieten. Geserveerd met rouille.
Zelf genoot ik van een gekonfijte konijnenbout, met balfuga linzen, veldsla en pancetta.
Het hoofdgerecht was een grote seizoens favoriet bij iedereen: Stoof van het hert, biefstuk van het hert (niet op deze foto), pastinaakcrème, rode kool en jus.
De avond werd afgesloten met Strudel van Stoofpeertjes met amandelspijs en witte chocolade. Geserveerd met mascarpone ijs en crème Anglaise.
Review: Prijs: € Eten: 8.0 Service: 7.0 Decor: 7.0 Totaal: 7.3
Restaurant Florent Visscherplein 75 3511 LX Utrecht T: 030 – 233 3008 www.Restaurant-Florent.nlDe Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…