Categories: Lunch recepten

Bagels met Parmaham en roomkaas

Wat is er nou lekkerder in het weekend, als wakker worden in de lucht van vers (af)gebakken brood? Deze bagels met Parmaham en roomkaas zijns niet alleen een plaatje om te zien, maar zijn ook nog eens bijzonder smakelijk!

Roomkaas en bagels zijn immers onlosmakend met elkaar verbonden en dit recept is meer een variatip voor hoe je lekker een bagel kunt beleggen.   Mochten jullie juist een recept willen hebben voor hoe zelf bagels te maken, laat het me dan even weten!

Recept voor een bagels met Parmaham en roomkaas:

(Lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 (afbak) bagels,
  • 100 gram roomkaas,
  • 4 theelepels pesto,
  • 8 plakken parmaham,
  • 1 klein potje zon,- of ovengedroodge tomaten, bijvoorbeeld Sacla ,
  • 40 gram veldsla.

Bereidingswijze:

  1. Bak als eerste de bagels af in de oven. Check de verpakking voor de juiste oventemperatuur en bereidingstijd.
  2. Giet het potje tomaten af en laat uitlekken op een keukenpapier. Hak vervolgens in grove stukken.
  3. Snijd de bagels doormidden. Smeer de roomkaas op de onderste helften en smeer de pesto op de bovenste helften.
  4. Beleg elke bagel met plakken parmaham  en verdeel hier vervolgens de tomaatjes en sla overheen. Dek af met de bovenste helft en geniet!

Eet smakelijk!

 

 

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

18 uur ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

3 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

7 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago