Categories: Lunch recepten

Bagels met Parmaham en roomkaas

Wat is er nou lekkerder in het weekend, als wakker worden in de lucht van vers (af)gebakken brood? Deze bagels met Parmaham en roomkaas zijns niet alleen een plaatje om te zien, maar zijn ook nog eens bijzonder smakelijk!

Roomkaas en bagels zijn immers onlosmakend met elkaar verbonden en dit recept is meer een variatip voor hoe je lekker een bagel kunt beleggen.   Mochten jullie juist een recept willen hebben voor hoe zelf bagels te maken, laat het me dan even weten!

Recept voor een bagels met Parmaham en roomkaas:

(Lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 (afbak) bagels,
  • 100 gram roomkaas,
  • 4 theelepels pesto,
  • 8 plakken parmaham,
  • 1 klein potje zon,- of ovengedroodge tomaten, bijvoorbeeld Sacla ,
  • 40 gram veldsla.

Bereidingswijze:

  1. Bak als eerste de bagels af in de oven. Check de verpakking voor de juiste oventemperatuur en bereidingstijd.
  2. Giet het potje tomaten af en laat uitlekken op een keukenpapier. Hak vervolgens in grove stukken.
  3. Snijd de bagels doormidden. Smeer de roomkaas op de onderste helften en smeer de pesto op de bovenste helften.
  4. Beleg elke bagel met plakken parmaham  en verdeel hier vervolgens de tomaatjes en sla overheen. Dek af met de bovenste helft en geniet!

Eet smakelijk!

 

 

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago