Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!
Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!
Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.
Groetjes, Betty
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Wat een heerlijk recept met rabarber!