Nagerechten

Rabarber met mascarpone room

Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!


Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!

Zoetzure rabarber met mascarpone room

Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.


Print

Recept: Rabarber met mascarpone

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gram rabarber,
  • sap van 1 perssinaasappel,
  • 50 gram (kokosbloesem) suiker,
  • 1 zakje vanille suiker,
  • 1 vanille stokje,
  • 100 gram mascarpone,
  • 250 ml slagroom,
  • optioneel: verse muntblaadjes.

Instructions

  1. Was de rabarber en snijd hem in grove stukken van 3-4 cm. Doe samen met het sinaasappelsap en 40 gram suiker in een kookpan. Breng aan de kook gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen, en verdeel de rabarber over 4 schaaltjes of glazen, en zet in de koelkast om volledig af te koelen.
  2. Klop de slagroom stijf met de overgebleven 10 gram suiker en zakje vanillesuiker.
  3. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg er uit. Klop het merg door de mascarpone en spatel hier vervolgens de slagroom doorheen.
  4. Verdeel de mascarpone room over de rabarber en serveer met eventueel een blaadje munt.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago