Nagerechten

Rabarber met mascarpone room

Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!


Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!

Zoetzure rabarber met mascarpone room

Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.


Print

Recept: Rabarber met mascarpone

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 750 gram rabarber,
  • sap van 1 perssinaasappel,
  • 50 gram (kokosbloesem) suiker,
  • 1 zakje vanille suiker,
  • 1 vanille stokje,
  • 100 gram mascarpone,
  • 250 ml slagroom,
  • optioneel: verse muntblaadjes.

Instructions

  1. Was de rabarber en snijd hem in grove stukken van 3-4 cm. Doe samen met het sinaasappelsap en 40 gram suiker in een kookpan. Breng aan de kook gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen, en verdeel de rabarber over 4 schaaltjes of glazen, en zet in de koelkast om volledig af te koelen.
  2. Klop de slagroom stijf met de overgebleven 10 gram suiker en zakje vanillesuiker.
  3. Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg er uit. Klop het merg door de mascarpone en spatel hier vervolgens de slagroom doorheen.
  4. Verdeel de mascarpone room over de rabarber en serveer met eventueel een blaadje munt.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

13 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago