Het is weer rabarbertijd! De vrolijke roze stengel ligt weer in de schappen en daar maak je de heerlijkste zoete baksels en toetjes van. Vandaag kun lekker smullen van een rabarber met mascarpone als toetje!
Dit toetje bestaat uit twee delen: een smaakvolle rabarbercompote en een opgeklopte mascarpone room mengsel waar je je vingers nog bij aflikt. Dit wordt zeker genieten! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met rabarber om van te genieten dit voorjaar!
Dit recept voor rabarber met mascarpone is helaas niet bikini-proof, maar wel eentje om nooit meer te vergeten. Of om een bijzonder iemand mee te verrassen. Rabarber is een zure bladstengel die je lekker op smaak brengt met veel suiker of honing. Het is juist een heerlijk contrast: zoet en zuur tesamen. Daarom leent rabarber zich ook perfect voor compote! En afgetopt met een volle, romige mascarpone mengsel, komen alle smaken prachtig in balans. Ik hoop dat jullie het bij een glaasje kunnen houden.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Let op! De rabarber compote kun je afgesloten in de koelkast houden (max 1 week). Maar maak het mascarponemengsel vers klaar en serveer de rabarber met mascarpone direct. Als je dit te lang (in de koelkast) laat staan, wordt het heel waterig.
Groetjes, Betty
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Wat een heerlijk recept met rabarber!