Poffertjes met gesuikerde appel

Appel en kaneel passen perfect bij winter. Heerlijk voor door toetjes, muesli maar ook niet te vergeten in de appeltaart. Specerijen zoals kaneel zijn natuurlijk hartverwarmend, en doen mij altijd aan kerst denken. Daarom hoort dit recept natuurlijk thuis in het rijtje kerst recepten. 

Ook al gebruik ik kant-en-klare poffertjes in dit recept, mag je natuurlijk ook zelfgemaakte poffertjes maken. Ik heb hier s’ochtend echt geen tijd voor, laat staan zin in, want ik heb vaak maar een kwartiertje om te ontbijten. Maar dit is zo lekker wakker worden op een koude en donkere winterochtend.

 

Recept voor poffertjes met gesuikerde appel:

(ontbijt voor 2 personen / dessert voor 3-4 personen):

Ingrediënten:

  • 1 pak kant-en-klare poffertjes, 36 stuks (bijvoorbeeld van JAN Pannenkoeken)
  • 2-3 (rode) appels,
  • Handje rozijnen, geweld in heet water,
  • 1 eetlepel boter,
  • 1 eetlepel bruine suiker,
  • ¼ theelepel gemalen kaneel.

Extra:

  • Koekenpan,
  • magnetron

Bereidingstijd: 10 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Wel de rozijnen gedurende 5 minuten in heet water. Giet daarna af en zet apart.
  2. Schil de appels, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk partje in dunne plakjes.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin schijfje appel rondom bruin. Voeg de rozijnen, suiker en de kaneel toe, en bak mee totdat de suiker karameliseerd.
  4. Verwarm ondertussen de poffertjes in de magnetron(zie gebruiksaanwijzing).
  5. Laat de appelstukjes op de poffertjes glijden en bestrooi met de extra boter en poedersuiker uit het pak.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Eslem,
      ik begrijp wat je bedoeld, zelf gemaakt is altijd beter. Ik ben nog bezig met het ultieme poffertjes recept samen te stellen.
      Maar soms heb je hier sochtends gewoon echt geen zin in of tijd voor. Dus dit is met name een 'makkelijk' ontbijt gerecht.
      En nu zit er ook een groot verschil tussen de fabrikanten, waar de een dus vooral zoet + veel conserveringsmiddelen verkoopt,
      maakt een ander (zoals JAN Pannenkoeken) ze dus met oa. boekweitmeel, weinig suiker en zonder conserveringsmiddelen.
      Dus zie ik het feit dat ze kant-en-klaar, zie ik even door de vingers :-)

      Groetjes,
      Betty

Recent Posts

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

23 uur ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

3 dagen ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

5 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

6 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

1 week ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago