Categories: Overige

Nog een FoodWeLove box

Goed nieuws voor Italië-lovers:  Deze juni-maand zal voornamelijk in het teken van dit prachtige land staan!

Om te beginnen wil ik jullie laten zien wat voor lekkers er is binnen gekomen van FoodWeLove.  Ik heb al eens eerder geblogd over de boxen van FoodWeLove (voor blogpost, klik hier).  Het geweldige aan deze box is dat de inhoud strikt geheim blijft, tot na de leveringen, aan het einde van de maand. Een ultiem surprise moment voor jezelf dus. Eind Mei ontving ik een Italiaans getinte box samengesteld door kookboeken schrijfster Tessa Kiros. Lees mee naar wat voor lekkers ik deze keer mocht uitpakken.

Wat zat er in de FoodWeLove Box van Mei 2013 (v.l.n.r.):

  1. CarnaroliAcquarello: Risotto rijst van de familie Rondolino. 12 maanden gerijpt voor de ultieme smaak en wordt favoriet bij beroemde chef’s als: Alain Ducasse en Heston Blumenthal.
  2. Amaretti di SaronnoLazzaroni: Heerlijke brosse amandelkoekjes uit Saronno (vlak boven Milaan).
  3. Bizarre BasilicumSeedforfood: Een zakje met grond en zaadjes om je eigen verse basilicum te kweken. Dit pakketje is in samenwerking met Natuurmonumenten gemaakt.
  4. Parmigiano Reggiano L’Amuse:  24 maanden gerijpt Parmezaans kaasje.
  5. Brodo ‘gusto’ Fungo PorchinoFattoria Italia: Bouillonblokjes gemaakt van paddenstoelen.
  6. Biologische EekhoorntjesbroodPortabella Paddenstoelen: Gedroogde porchini, beter bekend als eekhoorntjesbrood
  7. Kortingsbon t.w.v. 5 euroLiquido D’Oro: 5 euro korting+ gratis verzendkosten bij een bestelling van olijfolie.
  8. Kortingsbon t.w.v. 10 %Pasta Casa: 10% korting  bij deze delicatessenwinkel.

Hoe heb ik ervan genoten?

  Overheerlijke risotto met de paddestoelen bouillon en eekhoorntjesbrood, afgemaakt met de Parmezaanse kaas. Ik serveerde hier gewokte spinazie en saltimbocca (recept volgt) bij.

De Amaretti koekjes serveerde ik als toetje bij de koffie. En de basilicum doe-het-zelf kit gaat naar mijn kleine nichtje: mijn balkon staat al vol met kruiden en  je kunt nooit vroeg genoeg beginnen met groene vingers te kweken!

Ultiem surprise moment bij het openmaken van de box, doordat de inhoud strikt geheim wordt gehouden. De website van FoodWeLove publiceert ook de achtergrond van  elk product ca. 1 week nadat de box is geleverd.       

 

 

Smaak is persoonlijk, dus het kan zijn dat je eens iets geleverd krijgt dat volgens jouw smaak niet lekker is.

 

 

Bovenstaande foodbox is helaas inmiddels uitverkocht. Op dit moment kun je wel alvast de box voor eind Juni bestellen via de website van FoodWeLove. De prijs is vanaf  € 24.95  inclusief verzendkosten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik vind het concept achter de Foodwelove boxen ook geweldig. Je loopt inderdaad een risico dat je iets krijgt wat je niet lekker vind, maar ja, dat is dan weer goed voor een kadootje denk ik dan maar.. ;)

    • Hi Simone, dat was inderdaad het geval bij de eerste box in Maart die ik reviewde,maar daar liet ik me niet door tegenhouden ;-) De box van April en Mei hebben het ruimschoots goedgemaakt! Groetjes,Betty

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago