Events

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Dit jaar vind de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 3 t\m 9 maart 2025 zetten we ons beste beentje voor en genieten lekker van vegetarische recepten! Niet alleen je stukje vlees, vis of kip kun je vervangen door een plantaardige versie, maar denk bijvoorbeeld ook aan zuivelproducten afkomstig van dieren die je kunt vervangen door een plantaardig alternatief.

Over de Nationale Week Zonder Vlees

In Betty’s Kitchen is wekelijks vegetarisch op het menu zetten niets nieuws, want wij posten al jaren lang elke maandag al een nieuw vegetarisch recept op deze site. Maar wat gebeurt er als we met zijn alleen 1 week lang geen vlees en zuivel eten? Dit heeft toch zeker impact op de hoeveelheid dierenvlees dat genuttigd wordt, maar ook een forse besparing op water gebruik en kilometers die niet afgelegd hoeft te worden voor het transport ervan. Zo helpen we de milieudruk op onze voeding verlagen.

“Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. “

Stichting Week Zonder Vlees

De landelijke campagne van de Nationale Week zonder vlees zet ons bewust(er) aan het denken. En met een tal van heerlijke vegetarische recepten op deze website kan ik jou hopelijk ook laten zien dat vegetarisch eten ook nog eens heel lekker kan zijn!

Schrijf je in op de website hierboven en laat zien dat jij ook mee doet! Download heerlijke recepten of ga uit eten in een van de vele restaurants die deze week ook een (aangepast) vegetarisch menu serveren. Samen maken we het verschil!

Groetjes, Betty


Check hier verrukkelijke recepten voor in de Nationale Week Zonder Vlees:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…

3 dagen ago

Polenta met champignons en asperges

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…

4 dagen ago

Mango Matcha Iced Latte

Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…

1 week ago

Seekh Kebab van Kip

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…

1 week ago

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…

1 week ago

Hummus Bowl met aubergine

Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit…

2 weken ago