Filmpje: Montiss IJsmachine 1.5 L review

Nu de zomer definitief is aangebroken, wilde ik heel graag eens proberen om zelf ijs te gaan maken en dat doe ik bijvoorbeeld met deze Montiss Ijsmachine.

Op Fonq.nl vind je een ruim assortiment aan keukenapparatuur en dus ook de Montiss ijsmachine. Dankzij het online bestelgemak, heb je dan ook 1 dag later je nieuwe machine in huis. 

Omdat wij vaak vrienden of familieleden over de vloer hebben, wilde ik graag in één keer een flinke portie ijs kunnen maken, dus koos ik voor de Montiss ijsmachine, met een inhoud van 1.5 liter. Groot genoeg om sorbetijs of roomijs voor 4-6 personen ijs te kunnen maken.

Het enige waar je écht rekening mee dient te houden, is dat de vorm minstens 12 uur in de vriezer moet.  Dus bij ons staat deze nu standaard in een vrieslade, en kan ik dus op elk moment gewenst ijs draaien.

Er zit een handige timer op de machine, die per 5 minuten in te stellen is. En tevens wordt er alvast een klein receptenboekje meegeleverd. Maar dit neemt niet weg dat je vooral zelf moet gaan experimenteren hoor!  Ei-vrij, lactose-vrij of suiker-vrij: het kan allemaal!

Kijk mee naar mijn video review van dit product op mijn YouTube kanaal, en abonneer je als je altijd op de hoogte wil blijven van mijn filmpjes.

(klik hier mocht je het filmpje niet kunnen bekijken)

Mocht je nu zelf aan de slag willen gaan met een eigen ijsmachine, neem dan zeker een kijkje hier. IJsmachines komen in verschillende vormen en maten, dus zoek er een uit die voor jou thuissituatie en portemonnee  geschikt is.

Wat vonden wij er van?

 

 

 

  • Makkelijk te gebruiken apparaat: met slechts 2 knopjes. Kan niet fout gaan dus.
  • Heerlijk romig geklop ijs.
  • De timer is per 5 minuten in te stellen. De maximale tijd is 40 minuten, dus heb je langer nodig, stel de tijd dan wat bij. (ligt ook aan hoe koel je ingrediënten zijn)

 

 

 

  • De bak dient minstens 12 uur van tevoren ingevroren worden, en hier moet je dus wel net plek voor hebben.
  • Van tevoren  dien je alle ingrediënten voor te bereiden en te koelen. Dus maak je een siroop, dan dient deze echt goed afgekoeld te zijn, anders smelt je ijs meteen in de machine!

Verkoopinformatie:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wauw bet wat een uitkomst!
    Adisa heeft meegekeken en vaker gekeken.
    En ze wilde graag de volgende keer de pannenlikker aflikken en een ijsje proeven...

    WANNEER schikt t haha

  • Beste Bettina,

    Graag stel ik een vraag aan jou.
    Ik heb een Montiss Eiskremmachine, ofwel ijsmachine.
    Na onze verhuizing ben ik de blender die erin gestoken dient te worden kwijt.
    Weet jij hoe ik dat onderdeel los kan bestellen!
    Of kun jij dit voor mij misschien leveren?
    Ik vind het zo zonde om de ijsmachine weg te doen, naar een afval recycle station… want hij is nu onbruikbaar.
    Ik hoop van je te horen.
    Met dank en vriendelijke groet,
    Jony van den Bosch

    • HI Jony,
      wij kunnen je hier niet bij helpen.
      Neem in ditt geval even contact op met fabrikant Montiss zelf.

      Groeten, Betty

  • Wij hebben een vergelijkbaar apparaat van Magimix en inderdaad het grootste nadeel is dat het in de vriezer moet idd. Nu hebben we een apart vrieskistje dus dat scheelt wel natuurlijk maar toch...

Recent Posts

Mediterraanse Traybake met Orzo

Wil je het zelf lekker makkelijk maken voor het diner? Een pasta maaltiBen jij al…

19 uur ago

Vegetarische pizza quesadillas

Deze vegetarische pizza quesadillas wil je proeven, Meatless Monday of niet! Heel gezond zijn ze niet, want…

3 dagen ago

Deense aardappelsalade met makreel

Op zoek naar een lekker recept met gerookte makreel? Met deze voorgegaarde vissoort zet je…

6 dagen ago

10x Recepten met Kokos (zoet en hartig)

Het is vandaag 2 September, de dag van de Kokosnoot (World Coconut Day)! En dat…

1 week ago

Gegrilde little gem met Gorgonzola en zomerfruit

Het klinkt misschien een beetje gek maar gegrilde sla is super lekker! Deze gegrilde little…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago