Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar er wordt druk gebouwd op het Jaarbeursplein in Utrecht. De nieuwste aanwinst is het World Trade Center, met het nieuwe inpandige restaurant METRO City Kitchen. Beneden geniet je van een groot terras en de Downtown Deli. Wij gingen echter proeven bij de METRO Uptown Dining op de eerste verdieping.
Metro City Kitchen is er voor iedereen en dat komt doordat het eigenlijk twee restaurants in een zijn. Het grote terras en de beneden verdieping zijn onderdeel van de Downtown Deli METRO. Een heerlijk laagdrempelig internationale kaart met ontbijt, lunch en diner gerechten. Van Eggs Benedict en croissants tot, sandwiches met burrata of baba ganoush, maar ook fruits de mer of een burger . En voor luxer dineren ga je naar het Uptown Dining restaurant van METRO, op de eerste verdieping.
(Inmiddels is het Uptown Dining gedeelte gesloten- downtown deli is wel nog gewoon geopend) Wij beginnen de avond in het zonnetje op het terras voor de deur van de Deli. Met een lekker aperitiefje erbij (tip: de Pinot Grigio!) Daarna gaan we de trap op en begeven ons naar het Uptown Dining gedeelte. Denk aan mooi gedekte tafels, tafellinnen en wijnglazen. Diverse stijlen en kleuren inrichting die moeiteloos in elkaar overlopen en het Uptown Dining gedeelte een mooie internationale allure geven. Ja, hier kom je om te dineren op hoger niveau. Ideaal voor stelletjes, maar ook zakenlieden zitten hier prima op hun plek met hun klanten of collega’s.
De internationale keuken kenmerkt zich door prachtig opgemaakte gerechten met mooie smaken. En de bijpassende wijnen zijn ook fantastisch. Je krijgt hier totaal niets mee van het feit dat je je naast het bus- en tramstation bevind. Dus zak een beetje onderuit in je velvet chair, of neem plaats aan de bar en laat je heerlijk verwennen bij Metro City Kitchen.
Pastrami met een eitje, asperges en gegrilde paprika saus
Met een keuze uit 3 verschillende gerechten, ging ik voor het vegetarische filodeegtaartje met Kumato tomaten, oude kaas, mosterdzaad, piccalilly en radijs.
Manlief ging voor Hamachi (geelvin makreel) met amarillo pepers, limoen, granaatappel en bleekselderij.
Dit vegetarische gerecht was voor beiden gelijk en bestond uit gekarameliseerde witlof met pompoen, kumquat, walnoot en bleu d’avergne kaas. De combinatie van zoet, zout en zuur was heerlijk!
Hier kon je weer kiezen uit twee gerechten, dus manlief nam de gebakken coquilles met bloemkool, honingtomaat, salsa verde en lotuswortel. Hij vroeg zich alleen wel af wanneer restaurants zouden gaan stoppen met het serveren van coquilles in die kitsche schelpen. Voor de rest prima op smaak hoor! 🙂
En gezien mijn schelpdieren allergie, ging ik voor de vegetarische optie van bospeen met charmeux chevre (geitenkaas mousse), hazelnoot, mandarijn en beurre noisette. En dat was een super keus!
De vierde gang bestond uit tongstrelende buikspek met bataat, limoenblad, sesam, boksoy en hoisin saus. Een ware favoriet van ons beiden!
Meneer de meatlover ging natuurlijk voor mooi stukje lamsrump, met yoghurt, za’atar, aubergine en piquillos pepertjes.
En ik kreeg heilbot geserveerd met een bijzondere gele curry met een zoet tintje, quinoa, bimi en haringkaviaar. Een heel bijzonder gerecht.
Manlief genoot van een dessertbordje met witte chocolade, venkel, laurier, olijfolie en yuzu.
En bij de dessert gang neem ik uiteraard een kaasplankje. Voor die € 2,- toeslag op de menuprijs, krijg je echter wel een lekker groot stuk kaas op je plankje. Hou ik van. En ze hebben hier heel veel keuze uit kazen. Van mild tot zeer pittig!
Cijfers: Prijs: € € Eten: 8.0 Service: 6.0 Decor: 8.0 Totaal: 7,3
METRO City Kitchen (Upstairs Dining restaurant) Jaarbeursplein 15 3521 AL, Utrecht The Netherlands https://restaurantmetro.nl/Voor deze review was ik uitgenodigd door Metro City Kitchen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…