Categories: Overige

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

Ik denk dat jullie allemaal wel bekend zijn met (of gehoord hebben van) de L’OR EspressO van Douwe Egberts. Ik hou zelf van pittige espresso’s gedurende de dag, en begin mijn ochtenden vaak met een cappuccino met een sterke espresso of dubbele ristretto. Dus toen ik afgelopen week werd gevraagd om de nieuwe L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak te komen proeven, reisde ik samen met Lianne van Focus on Foodies , maar al te graag af naar Amsterdam.

Tropenmuseum

De lancering werd gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Tropenmuseum) in Amsterdam. Als kind kwam ik hier graag om meer te leren over de culturen van Indonesië en omstreken. En zo ook, tijdens de lancering, kregen wij een uitgebreide geschiedenis les van Pim Westerkamp (de conservator voor Zuid-Oost Indië) over het ontstaan van de koffie plantages voor de specifieke Blue Batak koffie bonen.

De bonen voor deze limited edition komen van koffieplantages rondom het 1.500 meter hoog gelegen Toba meer op Sumatra. Dit is het grootste vulkanische meer van de wereld, en de vruchtbare bodem en klimaat op deze plek spelen natuurlijk mee in de ontwikkeling van een bijzondere koffieboon. De koffie experts van Douwe Egberts zijn hier op een juweeltje gestuit, in hun zoektocht naar een voortreffelijke espresso met een krachtige en superieure smaak. De bonen worden aan de zon gedroogd, en dat resulteert in een bijzondere blauw-jade verkleuring van de bonen. (zie bovenstaande foto, de eerste schaal)

DE koffie expert

André Hoinkis is de koffie expert van L’OR Espresso. Met zijn verfijnde neus en smaakpapillen test hij de koffiebonen en verschillende blends van Douwe Egberts. Deze man stond met grote passie te vertellen over de verschillen tussen koffiebonen zoals de Arabica en Robusta, en dat verschil hebben wij ook kunnen proeven. Daarna mochten we de Sumatra Blue Batak espresso eindelijk gaan proberen!

(v.l.n.r. Imke van Stijlmeisje,  Bo van Francesca Kookt, Betty, André Hoinkis en Lianne van Focus on Foodies)

L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak

De Sumatra Blue Batak is een pittige espresso, met aardse tonen. Met een lange afdronk (lange nasmaak) proef je specerijen en en een aroma van hout en ceder. Hij is vol van smaak, een tikkeltje zurig en heeft een sublieme crèma laag. Deze espresso is géén blend, maar 100%  smaak van één specifieke koffieboon. Dit is een espresso waar je van moet houden, maar als je een voorkeur hebt voor volle en evenwichtige koffie, dan ben je hier aan het juiste adres.

Restaurant Blauw

Tussen de proef sessies door werden wij verwend met heerlijke hapjes van Indonesisch Restaurant Blauw. Chef-kok Agus Hermawan liet ons proeven wat écht Indonesisch eten inhield, en een liefhebber van pittig eten (zoals ik dus) kon hier zijn/haar hart ophalen.

Zo proefden wij o.a.  Pangsit met kip, Rundvlees Rendang, en de heerlijkste Satéh stokjes die ik ooit heb geproefd!

Verkrijgbaarheid

De L’OR EspressO Limited Edition Sumatra Blue Batak is vanaf vandaag te verkrijgen in de webshop van Douwe Egberts en in de D.E. Winkels. De consumentenadviesprijs is € 5.99 voor 10 capsules. Maar let op:  Er zijn slechts 3.500 verpakkingen van deze limited edition verkrijgbaar.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago