Gezondheid

Lekker hartig snacken met tomaten

Ik kan mij geen leven zonder tomaten voorstellen en dit is dan ook zeker een van mijn favoriete groenten. Niet alleen om mee te koken en bijvoorbeeld te verwerken in sauzen, maar je kunt ook de hele dag lekker hartig snacken met tomaten.

Voor mij zijn tomaten ideaal als hartig tussendoortje of als aanvulling op de gezonde lunch! Het is een goede manier om extra vezels en vitamientjes binnen te krijgen en daarnaast is het ook gewoonweg heel lekker. Een mooie stevige structuur met een volle, explosieve smaak heeft de voorkeur en mijn dochter is er inmiddels net zo dol op als ik! Mijn vader heeft 25 jaar in de tomaten gezeten, dus ik ben altijd trots op Hollandse tomatentelers en producten van eigen bodem.

Wat zijn Honingtomaten®?

Vorig jaar ging ik op bezoek bij Looye Kwekers en proefde daar voor het eerst de Hollandse Honingtomaten®. Ze zijn lekker stevig en ‘knappen’ als het ware in je mond, waarbij die heerlijke zoete smaak vrijkomt. Honingtomaten® zijn lekker hartig en zoet tegelijkertijd, wat ze meteen een heerlijke, gezonde snack maakt. Deze tomaatjes zijn heerlijk om zo los te eten, of te combineren met andere smaken en ingrediënten. Bij mij staan ze gewoonweg in een schaaltje op het aanrecht, waardoor je altijd tomaten binnen handbereik hebt. Tip: Check hier overheerlijke recepten met deze kerstomaten.

Ik heb dikwijls rauwkost, zoals radijsjes, komkommer en tomaten, in mijn handtas voor onderweg, als 4 uurtje, in de trein op weg naar een evenement, maar ook als ik gewoonweg wat extra energie nodig heb. Als mijn dochter tussendoor wat trek heeft, maar het is nog geen etenstijd, dan geef ik haar hier ook wat van te snacken. Vindt ze heel lekker en ze krijgt meteen alvast wat extra groente binnen. Wist je dat tomaten een stofje bevatten die tevens je smaakpapillen ‘opent’ waardoor je nog veel meer en beter zult proeven. Dat is dus ook extra genieten van je ontbijt, lunch of diner.

Foodpairing met Honingtomaten®

Ik hou er van om uitgebreid te lunchen, het liefst met mijn dochter samen. Even het werk loslaten, het hoofd leegmaken en genieten met de kleine meid. Daarbij maak ik geregeld een bento box voor ons beiden, met leuke, kleine, afwisselende hapjes. Dit kunnen uiteraard zelfgemaakte hapjes zijn, maar ook kant-en-klare hapjes die je rechtstreeks in de winkel koopt. Zoals bijvoorbeeld deze Japanse bento box met vegetarische sushi, mini bao pao broodjes en jakitori kipspiesjes. Voor het gezonde element voeg ik er sojaboontjes met sesamzaadjes en uiteraard de Honingtomaten® aan toe.

Deze bento box is een mooi kleurrijk geheel en je blijft hier zo lekker van snoepen gedurende je gehele lunch. De Honingtomaten® zijn lekker sappig en dat combineert goed met de droge rijst en broodjes! Mijn kind zit daarna wel meestal helemaal onder het sap en stukjes tomaat, maar dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat ze er zo dol op is! En de explosieve smaak van de de Honingtomaten® is precies wat zo lekker combineert met de Aziatische smaken in deze box. Zout, zoet, zuur, bitter en umami komen samen en dat is gewoonweg genieten. Elke keer weer.

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

Groetjes, Betty


Dit artikel betreft een samenwerking met Looye Kwekers. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago