Door Little Spoon – Hoe leuk is dit:  Vandaag één van mijn favoriete recepten op Betty’s Kitchen, namelijk een kruidige perentaart, of misschien zelfs nog perencake omdat hij juist zo lekker zacht is.

Omdat we tijdens het weekend juist een beetje extra willen genieten, gaan we lekker aan de slag met peren en 5-spice kruiden. Deze smaken passen perfect bij het koude najaar en winterseizoen. Dus zet de thee ook maar vast op.

Laat ik me eerst netjes voorstellen. Ik ben Stefanie en eigenaar van Little Spoon. Mijn eigen foodblog. Een oneindige liefde voor lekker eten en koken, dol op het ontdekken van nieuwe plekjes. Een grote passie voor schrijven, vertellen van verhalen en delen van herinneringen, belevenissen en avonturen. Daarom ben ik zo’n twee jaar geleden Little Spoon gestart. Begin 2015 besloot ik mijn hart te volgen. Ik zei mijn baan als account manager in de ICT vaarwel om mijn droom waar te maken. Zo werd Little Spoon in oktober 2015 een bedrijf. Jeetje, wat een spannende stap. Een rollercoaster van emoties, maar alles dubbel en dwars waard.

Op Little Spoon vind je mijn lievelingsrecepten en -restaurants. I love Zeeland! Daarom neem ik je mee naar de fijnste adressen in mijn eigen provincie. Dat ene koffietentje, een goed restaurant of een café voor een borrel. Het is er zo fijn wonen. Veel ruimte en rust, maar ook gezelligheid en staats meer toffe nieuwe adressen om te eten en drinken. Ondanks dat ik dol ben op het Zeeuwse, verken ik ook graag de rest van de wereld. De landen maar ook zeker de lokale gerechten. Zo was ik laatst in Peking en Hongkong. Twee uitersten. Bijzonder om mee te maken. Je snapt vast wel dat ik thuis kwam met heel veel inspiratie en allerlei ideeën voor nieuwe recepten.

Terug naar waar het vandaag allemaal om draait. Deze kruidige perentaart is een behoorlijk veelzijdige taart. Er zit geen suiker in maar honing. Daarom vind ik een stukje als ontbijt best kunnen. Gecombineerd met een bolletje vanille-ijs, lobbig geklopte slagroom en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Dat kruidige komt trouwens van 5 spices poeder. Echt zo’n fantastische smaakmaker. In hartige gerechten, maar ook zeker samen met peer.

Ik ben super benieuwd wat jullie vinden van deze perentaart. Hopelijk tot snel een keer op Little Spoon!

Liefs,
Stefanie

Ga voor meer informatie en recepten naar:  www.littlespoon.nl

Recept voor Kruidige Perentaart:

(toetje of tussendoortje – voor 12 stuks)

Ingrediënten:

  • 75 gram gesmolten roomboter; laat heel even afkoelen zodat het ei niet gaat stollen wanneer het in aanraking komt met de roomboter,
  • 3 eieren, geklutst
  • 150 ml melk,
  • 160 gram speltmeel,
  • 120 gram amandelmeel,
  • 75 milliliter honing,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 of 2 peren in dunne plakjes,
  • snuf zout,
  • stukje gember, geraspt,
  • 2 eetlepels five spices poeder

Bereidingstijd: 15 minuten + 45 minuten oventijd

Bereidingswijze kruidige perentaart:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (175 hete lucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, snuf zout en five spices bij elkaar in een kom. Kluts in een tweede kom de eieren en voeg de melk, geraspte gember, honing en gesmolten roomboter toe. Meng de droge ingredienten door de natte. Wanneer alle ingrediënten voor de kruidige perentaart één geheel vormen, schenk je het mengsel in de springvorm.
  3. Was de peer en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel nu de plakjes peer over de taart. Ik leg ze in een cirkelvorm. Dat ziet er heel mooi uit.
  4. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde. Check met een satéprikker of de taart goed is. Hij mag van binnen een beetje klef blijven.
  5. Laat even afkoelen voor je aanvalt. Als dat lukt natuurlijk, want mij liep het water al in de mond door de heerlijke geur waarmee mijn keuken zich vulde.

Groetjes, Stefanie

Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago