Wat hebben we afgelopen weekend toch een heerlijk weertje gehad! Overal kwamen de BBQ’s tevoorschijn en kwamen de geuren van gegrild vlees en vis je tegemoet. En nu heb ik een heerlijk recept om bij je gegrilde vlees te serveren: een koude rijstsalade.
Nu kun je je stukje vlees natuurlijk verdrinken in een dikke laag saus, maar je kunt een BBQ ook gezond en lekker houden. De koude rijstsalade kun je vantevoren helemaal voorbereiden, en daarna enkele uren in de koelkast zetten om daarna ijskoud te serveren. Dit is een ideaal bijgerecht voor op die warme zomerse dagen.
Verdeel de salade desnoods over twee kommen, voor als je twee dagen achter elkaar gaat BBQén. (Handig als je je bedenkt om de kliekjes van de BBQ morgen ook maar op het vuur te gooien..)
Deze koude rijstsalade met bruine bonen, tomaten en paprika is een fantastisch bijgerecht voor de BBQ. Deze vullende en vezelrijke salade gaat heel goed samen met diverse vlees, gevogelte en vis van de grill.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Wil je met Pasen eens iets anders op tafel zetten dan standaard 'zoet'? Maak dan…
Verse groenten voelt vaak veel beter dan groenten uit de diepvries of een potje of…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…
Volgende week staat Pasen alweer voor de deur en dat vieren we natuurlijk met een…
Wie houdt er niet van een heerlijke kom ramen? De Aziatische noedelsoep is een favoriet…
View Comments
Lekker fris.