De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!
Vandaag vier ik namelijk dubbel feest! Niet alleen is Dylan vandaag jarig, maar mijn blog bestaat ook precies een half jaar! 2x hiep, hiep hoera dus! Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik een kersen kruimel taart voor de jarige. Dat is ge. Hiervoor gebruik ik mijn standaard recept voor zand-deeg, enkel voor de bodem. En ga ik ook zelf kruimeldeeg maken voor de bovenkant. Top deze kersentaart af met amandelen en je hebt een verrukkelijk zomerse kruimeltaart.
Of je nu verse kersen, diepvries kersen, of zelfs kersen uit pot gebruikt maakt niet uit, deze kersen kruimel taart is absoluut een recept om van te smullen! En kun je geen genoegen krijgen van dit heerlijke fruit, dan heb ik nog meer recepten met kersen voor je in petto! Maak eens deze meringue (kerst) krans en top af met stukjes brownies en kersen! Maar een ouderwetse tulband cake met kersen is ook verrukelijk! Voor de gevoelige buikjes heb ik ook een recept voor glutenvrije kersen cake. En kennen jullie ook als de klassieker Monchou taart met kersen topping?
De kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus wordt het tijd voor een heerlijk gebak recept. Wat dacht je van deze kersen kruimel taart? Lekker luxe, met extra amandelschaafsel en een mooie, zoete en zachte vulling met kersen!
Ingrediënten zand-deeg bodem:
Ingrediënten vulling:
Ingrediënten kruimel-deeg:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
In plaats van verse kersen te gebruiken, kun je ook 600 gram ontpitte kersen op sap kopen (in pot). Laat de kersen goed uitlekken en dep droog voor je deze gaat verwerken in het beslag.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Jammie, ziet er goed uit!! Proficiat voor jullie beide, maak er een leuk feestje van :-))
Dank je wel Denise!!
Goedenavond,
Wat een heerlijke site!! Mijn zoontje (7) wilde met zijn vriendje meedoen aan een taartenbakwedstrijd op het schoolfeest en omschreef wat voor taart hij wilde maken. Na wat googlen kwam jouw site eruit met het recept voor de kersen kruimelvlaai. Met een vriendje is hij de hele middag druk in de weer geweest. Trots op het eindresultaat. En ziedaar.......ze hebben gewonnen. Bedankt voor je hulp :-) en het heerlijke recept.
Groetjes Nienke van der Jagt
Hi Nienke,
wat ontzettend leuk om te horen! Zeg maar dat ik heel trots op hen beiden ben, want een 7-jarige die zich aan een taart waagt is een compliment wel waard. En gefeliciteerd met de overwinning! Bedankt dat je dit met mij deelt en alvast een heel goed weekend!
Groetjes,Betty
Hallo, ik ga hem zo maken maar hij wordt morgen pas gegeten. Bewaar ik hem in de koelkast? Morgen op kamertemperatuur serveren?
Hi Lydia,
ja dat is geen enkel probleem. Zet hem in de koelkast, nadat hij afgekoeld is.
en haal hem morgen even een 20 minuutjes voor het serveren er weer uit.
Eet smakelijk alvast!
Hallo, kan het ook met kersen uit een pot? Weet je ook de verhoudingen dan?
Groetjes Riëtte