Dit recept is toch wel een ultiem zomers hapjes met vis in de hoofdrol. Ik heb namelijk kabeljauw rolletjes met spek omwikkeld en gebakken in een koekenpan. Zo wordt deze vrijdag – visdag een regelrecht feestje op het bord en het pas tevens in een low carb of keto lifestyle!

Kabeljauw rolletjes met spek maken

Dit recept voor kabeljauw rolletjes met spek lijkt een beetje op saltimbocca maken. De vis krijgt een lekker zout en krokant jasje door de uitgebakken spek en is daardoor geheel glutenvrij en een leuk alternatief voor bijvoorbeeld Fish’n Chips maken. Dit is echt zo’n heerlijk zomers gerecht dat je meevoert naar zonnige oorden langs de Middellandse zee! Voor erbij zijn gewokte (blad)groenten heerlijk, zoals spinazie of stukken spitskool. Het past dan ook perfect in een low carb of keto lifestyle. Volg je deze niet dan zijn frietjes of een gepofte zoete aardappel hier ook erg fijn bij te serveren.

Nog meer lekkere recepten met vis

Eet jij elke week een stukje vis? Het is namelijk heel erg gezond voor je en wij plaatsten dan ook eerder een artikel met 5 goede redenen om vaker vis te eten. Uiteraard zijn deze kabeljauw rolletjes met spek verrukkelijk, maar daarnaast hebben we dan ook nog meer lekkere recepten met vis voor je op de site staan! Wat dacht je van dit recept voor scholfilet met Mediterrane quinoa? Tevens waan je je even in Peru zodra je een hapje van deze verrukkelijke en zomerse tiradito met zalm hebt genomen! Onze Nanda maakte trouwens een heerlijke ndiase Kedgeree met gerookte makreel. En voor de lunch staat hier regelmatig een Tuna Melt Sandwich op het menu! Heb je een barbecue? Dan kan ik je deze hele schol met citroen ook zeker aanraden! Geniet van een heerlijke zomer en gezonde vis op het menu!


Print

Recept: Kabeljauw rolletjes met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een glutenvrij, low carb en zelf keto proof recept met vis in de hoofdrol. Ik heb namelijk kabeljauw rolletjes met spek omwikkeld en gebakken in een koekenpan. Het heeft een heerlijke zoutige bite en is ideaal voor tijdens zomerse dagen! Serveer bijvoorbeeld met gepofte (zoete) aardappel en spruitjes! Of serveer de kleine reepjes vis als borrelhap met een prikker er in!

Ingredients

  • 200 gr kabeljauw filet of haas
  • 8 plakken ontbijtspek (ca.100 gr)
  • 8 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakken.
  • snuf zwarte peper
  • olijfolie om in te bakken

Extra:

  • koekenpan
  • keukenpapier

Instructions

  1. Dep de kabeljauw filet droog met een stuk keukenpapier. Het mooiste is een evenwijdig rechthoekig stuk. Trim hem anders een beetje bij. Snijd de filet doormidden en vervolgens in 8 evenredige repen.
  2. Snijd 4 salie blaadjes in de lengte doormidden. Plaats een stukje salie op elke reep vis. Omwikkel vervolgens elke reep met een plakje ontbijtspek en plaats met het uiteinde naar beneden.
  3. Verwarm een dun laagje olie in de koekenpan. Voeg hier de overgebleven 4 salie blaadjes aan toe, samen met de knoflook en ‘frituur’ deze gedurende 1 minuut of tot ze lichtbruin worden. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Plaats nu de kabeljauw rolletjes in de pan en bak deze rondom aan op middelmatig vuur. Je hebt echt maar 8 minuten baktijd nodig. Schep uit de pan en garneer met de gefrituurde salie er bovenop. Serveer direct

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kabeljauw rolletjes met spek oftewel saltimbocca van vis wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

19 uur ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

5 dagen ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

1 week ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

1 week ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

2 weken ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

2 weken ago