Hou je van spek, kaas en een beetje pit? Maak dan eens deze jalapeño poppers op de barbecue! Een heerlijke appetizer of snack voor tijdens je barbecue party!

Jalapeño poppers van de barbecue

Dit recept is niet te vergelijken met de krokant kaassouffle balletjes met jalapeño van de Burger King! Deze jalapeño poppert zijn een klein borrelhapje of voorafje op bijvoorbeeld je barbecue feest. Zo kunnen de gasten zich vast lekker vermaken met jalapeño gevuld met kaas en omwikkeld met spek. Heerlijk en een beetje pittig tegelijkertijd! En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Nog meer BBQ appetizers!

Naast deze verrukkelijke jalapeño poppers met kaas en spek hebben we nog meer lekkers in petto voor jou en je gasten hoor! Deze ovenschaal vol nacho’s met pulled chicken is ook een grote liefhebber van velen!


Print

Recept: Jalapeño Poppers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze jalapeño poppers bereid je heel eenvoudig op de barbecue of in de oven. Het is een heerlijk hapje voor de bbq, borrel, tussen de gangen door of gewoon omdat je lekkere trek hebt. Je grilt jalapeño pepers, gevuld met kaas en omwikkeld met spek! Yummm!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 24 stuks
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  • 12 jalapeño pepers,
  • 1 groot kuipje smeerkaas, *
  • gedroogde italiaanse kruiden,
  • 24 dunne plakken ontbijtspek (ook wel: omwikkelspek),
  • 1 bosui, in dunne plakjes.

*TIP: Je kunt de jalapeños ook vullen met roomkaas, of dunne reepjes Goudse kaas.

Instructions

  1. Zorg er als eerste voor dat de barbecue (of oven) voorverwarmd is. Liefst indirecte hitte en circa 150 graden (oven: 160 graden/140 hete lucht).
  2. Snijd de jalapeños overlangs doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijst en zaadjes er uit.
  3. Schep vervolgens een theelepeltje smeerkaas over de pepers en strooi hier een beetje gedroogde italiaanse kruiden overheen. Omwikkel daarna elke jalapeño met een plakje spek.
  4. Leg de jalapenso poppers rechtstreeks op de barbecue en grill deze gedurende 15-20 minuten. NIET omdraaien svp!
  5. Je kunt de ook in een ruime ovenschaal leggen en dezelfde tijd in de voorverwarmde oven schuiven.
  6. Zodra ze klaar zijn serveer ze op een schaal en top al met wat bosui ter garnering.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Maak je dit gerecht ook voor kleine kinderen? Vervang dan (een deel) van de jalapeño pepers door kleine snack paprika’s. Niet alleen lekker kleurrijk, maar wel zonder de pit.


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

3 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

5 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

6 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago