Een hele kip uit de oven is altijd leuk om op tafel te zetten. En de variaties zijn eindeloos. Speciaal voor kerst maak ik alleen een nog luxere variant, door de kip te pocheren in tomatensaus en in een braadzak. Fluweelzacht en lekker mals word het kippetje dan.
De braadzak zorgt ervoor dat alle ingrediënten en dus vitamines bewaard blijven. En door de druk in de zak ‘stoom’ je als het waren de hele kip uit de oven gaar. De tomatensaus met kruiden geeft zoveel meer smaak mee aan de hele kip uit de oven. En zorgt er tevens voor dat de kip niet uitdroogd, maar lekker mals en vochtig blijft.
Deze hele kip uit de oven, met tomatensaus is dan ook een ideaal kerstgerecht. Je bereid dit heel makkelijk voor en laat op de avond zelf de oven het werk voor je doen. Voor de rest wordt er geen olie of boter gebruikt, dus dit is ook nog eens een ‘skinny’ kippetje. Heerlijk met gebakken aardappels uit de oven en een simpele salade of gestoomde groenten. Ook lekker: maak eens simpele gegrilde kippenbouten uit de oven.
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
Extra:
Bereidingstijd: 10 minuten + 60/70 minuten oventijd.
Bereidingswijze:
Serveer de kip uit de oven gewoonweg in de ovenschaal aan tafel. Laat iedereen vervolgens zijn favoriete stukje kip afsnijden.
Eet smakelijk!
Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
View Comments
Lijkt me heerlijk, maar welke groente serveer ik erbij?
Hi Attie,
hier kunnen allerlei soorten groenten bij geserveerd worden.
Mijn persoonlijke favorieten zijn gestoomde broccoli of gegrilde aubergine.
Groetjes,Betty