Een hele kip uit de oven is altijd leuk om op tafel te zetten. En de variaties zijn eindeloos. Speciaal voor kerst maak ik alleen een nog luxere variant, door de kip te pocheren in tomatensaus en in een braadzak. Fluweelzacht en lekker mals word het kippetje dan.
De braadzak zorgt ervoor dat alle ingrediënten en dus vitamines bewaard blijven. En door de druk in de zak ‘stoom’ je als het waren de hele kip uit de oven gaar. De tomatensaus met kruiden geeft zoveel meer smaak mee aan de hele kip uit de oven. En zorgt er tevens voor dat de kip niet uitdroogd, maar lekker mals en vochtig blijft.
Deze hele kip uit de oven, met tomatensaus is dan ook een ideaal kerstgerecht. Je bereid dit heel makkelijk voor en laat op de avond zelf de oven het werk voor je doen. Voor de rest wordt er geen olie of boter gebruikt, dus dit is ook nog eens een ‘skinny’ kippetje. Heerlijk met gebakken aardappels uit de oven en een simpele salade of gestoomde groenten. Ook lekker: maak eens simpele gegrilde kippenbouten uit de oven.
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten:
Extra:
Bereidingstijd: 10 minuten + 60/70 minuten oventijd.
Bereidingswijze:
Serveer de kip uit de oven gewoonweg in de ovenschaal aan tafel. Laat iedereen vervolgens zijn favoriete stukje kip afsnijden.
Eet smakelijk!
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
View Comments
Lijkt me heerlijk, maar welke groente serveer ik erbij?
Hi Attie,
hier kunnen allerlei soorten groenten bij geserveerd worden.
Mijn persoonlijke favorieten zijn gestoomde broccoli of gegrilde aubergine.
Groetjes,Betty