Persoonlijk

Fotodagboek November 2014

Ja, ik denk dat ik een beetje volschiet op bovenstaande foto: gelukkig en emotioneel op hetzelfde moment. Het was dan ook een hele bijzondere maand, en je leest er nu alles over in het Fotodagboek  van November 2014:

De herfst is aangebroken..

Allereerst, een beetje later als verwacht, maar deze maand brak toch echt de herfst aan! Gelukkig was het eerste weekend lekker zonnig, dus sprong ik op de fiets om lekker te gaan brunchen in de stad. Samen met mijn schoonzusje en een vriendinnetje streken wij neer op het terras van Broodnodig aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Het was desondanks een beetje fris, maar het had wel wat om met een dikke sjaal om tussen de herfstblaadjes te zitten, met je Chai Latte. Dit zijn de momenten dat je echt even kunt geniet van de herfst. Herkenbaar?

Pompoenentijd!

Het is immers net Halloween geweest, dus de pompoenen zie je nog overal. Uiteraard ging ik zelf ook aan de slag met recepten voor pompoen, zoals de Pumpkin Spice Latte, een gezonde salade met Freekeh en geroosterde pompoen, maar de klapper komt deze week nog online. Hij is zoet, en smelt op je tong! Houd de site in de gaten dus!

Detoxen met Uzuma

Jullie weten dat ik wel vaker een detox inlas, en deze maand kreeg ik de kans om een 3-daagse detox-juices kuur van Uzuma uit te proberen. Ik heb het uiteraard overleefd en je kunt hier uitgebreid over teruglezen in mijn detox dagboek hierover. Op deze manier was ik wel lekker fit om aan de volgende nieuwe uitdaging te beginnen…

Wij hebben een nieuw huis!

Jullie hebben het ongetwijfeld al eens voorbij zien komen, maar wij hebben een nieuw huis! Een echt grote mensen huis met een tuin en zo… Na een aantal jaren samengewoond te hebben op een flatje in Overvecht, werd het wel eens tijd voor wat nieuws. Allereerst een grote keuken zodat ik op mijn gemak mijn werk voor deze blog kan blijven doen. Een grote stap, waarbij uiteraard eerst een grote verbouwing aan vooraf gaat. We hebben het er maar druk mee en zijn nog steeds niet klaar.

De verbouwing

Jullie kennen het vast wel: oud behang verwijderen, muren egaliseren, alles opnieuw in de verf zetten, laminaat leggen. Sommige dingen lopen nou eenmaal vertraging op en andere gaan juist heel snel, maar uiteindelijk komen we er wel. De komende week staat de nieuwe badkamer op het programma en zijn de eerste dozen al verhuisd. Tijdens het klussen een flinke klodder radiatorverf in mijn ogen gekregen, dat was echt minder leuk.. maar stond wel weer garant voor een gezellig familie uitje naar de eerste hulp afdeling van het UMC. Gelukkig zijn er genoeg mensen die een handje komen helpen en dat zorgt dat de sfeer er aardig goed in zit.

AH Kerstdiner

De ouders van Dylan hebben continue klaar gestaan met een warme maaltijd, zodra wij uit het werk kwamen. Met name omdat wij s’avonds ook nog gingen klussen. Met een beetje hulp van ‘ Albert’  kon ik dit ruimschoots goedmaken! Er kwam een heus kerstpakket binnen met lekkers voor tijdens de feestdagen. Wij hebben dus alvast ons familie-kerstdiner gehad en binnenkort kun je hier meer over teruglezen.

En voor dat ik het doorhad, was de maand alweer voorbij! De zonnige herfstdagen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor bar en koud winters weer. Volgens mij is de eerste sneeuw in Nederland inmiddels ook al gevallen, dus ik blijf duimen voor een witte kerst! Maar voordat het zo ver is, wens ik jullie een heel fijn Sinterklaas toe!

Groetjes, Betty

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago