Persoonlijk

Fotodagboek December 2016

Ik durf oprecht te zeggen dat ik deze maand behoorlijk wat kilootjes ben aangekomen hoor. Okee, mijn buik groeit natuurlijk als een malle tijdens de zwangerschap, maar dat neemt niet weg dat ik toch alweer aardig een onderkin gekweekt hebt, door al dat lekkere eten deze maand.

En nu is December natuurlijk DE maand voor kerstborrels, kerstdiners en gezellige feestjes met familie en vrienden. Ik heb dus weer een aantal nieuwe restaurants ontdekt de afgelopen maand, die jullie natuurlijk ook op de blog voorbij zullen zien komen. Maar goed laten we even nader gaan bekijken waar je wel heel fijn kunt eten, ook tijdens je zwangerschap  😉

Sinterklaasavond

Dit jaar was onze Sinterklaasviering echt een groot feestje! Zoals elk jaar doen wij een dobbelspel met zeer foute cadeautjes met onze familie. En uiteraard neemt iedereen dan wat lekkers te eten mee. Omdat ik  nog een Copas Kerst Kalkoen moest (met de nadruk op moest) reviewen, was het thema dit jaar ‘een early Xmas dinner’.  Wij namen de vogel mee en de rest allemaal bijpassende bijgerechten. Laat het duidelijk zijn dat dat zekers heeft mogen smaken! En … het was meteen de avond dat wij eindelijk het nieuws naar buiten brachten van mijn zwangerschap. Dus iedereen in zijn nopjes met een goed gevulde buik en vooral veel blijdschap. Een heel bijzondere sinterklaasavond dus!


fonQ Kerstdiner

Kijk ze zitten dan, de foodbloggers van het fonQ bloggersnetwerk. Het afgelopen jaar hebben jullie wel eens vaker reviews van keukenapparatuur en gadgets voorbij zien komen en deze worden steeds beschikbaar gesteld door fonQ. Hoe leuk is het dan ook om zo aan het einde van het jaar even alle andere fonQ-foodbloggers te ontmoeten en samen te genieten van een kerstdiner in de tijdelijke fonQ Pop Up Giftstore in Amsterdam.

Het fantastische 3 gangen menu werd verzorgd door Vegadutchie.nl. Allemaal overheerlijke vegan gerechten en dus 100% zwangerproof. Check de website van Jolein voor nog meer lekkers op vegan gebied. Leuk om te weten: afgelopen week stond ‘mijn eetkamer’ centraal in de popup store van fonQ, boordevol kersttafel hebbedingen die ontzettend populair zijn op dit moment.


Filmpje + Charlie’s Rotterdam

Dylan en ik gaan nog geregeld een avondje uit naar de Bioscoop. Niet alleen zodat we een paar uur lang ongegeneerd popcorn mogen wegtikken, maar omdat er gewoon heerlijke films momenteel in de bioscoop draaien. Afgelopen maand brachten wij dan ook een bezoek aan de Pathé in Rotterdam en konden daarbij meteen kennismaken met het nieuwe concept restaurant: Charlie’s. Zo wordt afspreken voor of na de film wel heel leuk: met een biertje en flammkuchen of een hotdog!  Je leest hier de complete review van Charlie’s in Rotterdam.


Pizza Party SUGO

En omdat ik nou eenmaal een grote pizzaliefhebber ben, kan ik natuurlijk niet een bloggersbijeenkomst in SUGO aan mij voorbij laten gaan. Deze Rotterdamse pizzeria is inmiddels een begrip in de stad en omstreken, dus hoog tijd om die heerlijke pizza’s eens zelf te mogen ervaren. Uiteraard volgt binnenkort de review hier online, maar kan alvast verklappen dat ik heel gauw een SUGO in Utrecht wil zien!  🙂


Eten bij Florent

Naast deze blog heb ik ook nog steeds een ‘gewone kantoorbaan’ en dit jaar was het weer mijn taak om een verfijnd adres te zoeken voor ons jaarlijkse kerstdiner. En dat werd Restaurant Florent ! Dylan en ik kwamen al graag hier neerploffen voor de zondagsbrunch, maar hoog tijd om mijn collega’s voor te stellen aan de kookkunsten bij dit restaurant. Gezien de lovende reacties van mijn team, zal ook hier binnenkort een review van online komen!


Kerstdiner bij Betty

Dit jaar was het 1e kerstdag familiediner bij ons thuis. Dus Betty mocht zich lekker uitleven op de tafelaankleding en kerstversiering. Mijn zwart-goud-zilver thema viel bij de gasten in de smaak, dus ik was een blij ei. Speciaal voor de feestdagen ben ik zelfs op zoek gegaan naar alcoholvrije wijnen en champagnes, waar mijn gasten overigens heel blij mee waren. Een aantal waren ‘de bob’, dus blij verrast om toch een glas mee te kunnen drinken. Ik ook hoor!

Leuk om te weten: Mijn vader maakte dit jaar het voorgerecht voor het diner: En dat werd dus de populaire broccolisoep van deze blog. Voor de liefhebbers zelfs geserveerd met zalmsnippers. Ik vind het echt zo grappig als anderen voor mij koken en dan staat er prompt een recept van mij op tafel. Dylan vertelde ook dat zijn collega’s ook lovende reacties kregen op mijn recepten, die ze voor de kerstdagen gemaakt hadden. Dan ben ik best wel trots als ik dit allemaal zo hoor!


Alcoholvrije kerst bij Brass

Tweede kerstdag stond dit jaar in het teken van bijkomen van 1e kerstdag. Ja ik ben nogal veel moe door de zwangerschap. Maar dat betekent niet dat ik niet heerlijk uit eten kan gaan. Dylan had een tafeltje geboekt bij Brass Eten & Drinken in Utrecht. Een heerlijk verfijnd restaurant, waar wij juist graag komen voor de wijn-spijs combinaties.

En dat was dan ook meteen het hekelpuntje van de avond: ik drink nu natuurlijk geen wijn…  Dus ik zat de hele avond maar aan Dylan zijn wijnglazen te ruiken en voor te stellen hoe fantastisch goed deze bij het gerecht past. Gelukkig was het eten meer als voortreffelijk, dus heb ik toch intens genoten van dit kerstdiner voor twee. Maar meneer heeft mij wel moeten beloven dat we hier na de bevalling heel gauw weer komen eten, inclusief wijnarrangement!


After Kerst borrel bij de Heren van Leeuw

Nog zo’n heerlijk adresje in Utrecht, vind je aan de gezellige Twijnstraat (Ledig Erf). Bij de Heren van Leeuw smikkelden wij met vrienden van een heerlijk winters menu. Dit restaurant ontdekte ik tijdens de Wijn-Spijs wandeling en sindsdien kom ik er heel graag.

Het heeft uiteraard weer heerlijk mogen smaken, dus hoog tijd om binnenkort eens een review van dit verborgen juweeltje te posten. Tot zo ver mijn laatste keer uit eten in 2016. Want met Oud & Nieuw blijven wij lekker met zijn tweetjes thuis dit jaar. Een beetje bankhangen en vroeg naar bed. Uiteraard helemaal geoorloofd tijdens Oud & Nieuw als je zwanger bent hoor.


Tot zo ver mijn bomvolle decembermaand. Nog even en ik knap zelfs uit mijn stretch zwangerschapsbroeken. Maar het was wel erg lekker en gezellig en daar doen we het voor! Ik hoop dat jullie ook hele fijne feestdagen hebben gehad en nu op naar een gloed nieuw jaar met nog veel meer lekkers!

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago