Persoonlijk

Fotodagboek December 2015

Zijn jullie klaar voor het nieuwe jaar?  Ik wel, maar niet voordat ik nog even het fotodagboek December 2015 met jullie gedeeld heb. Ik vind December altijd al een beetje een sprookjesachtige maand, dus ik neem jullie even mee terug in het Dagboek.

Ridiculously Good Chocolate Tour

Betty houdt van chocolade. Soms een beetje meer dan me lief is. Maar het afgelopen jaar ben ik wel steeds vaker ‘gezondere’  chocolade gaan eten. Zo heb ik altijd rauwe cacao in huis en ben ik een beetje verslingerd geraakt aan Ridiculously Good Chocolates. Ik voelde me dus ook echt net Charlie toen ik een kijkje mocht komen nemen in hun Chocolate Factory. En omdat het vlak voor Sinterklaas was, mocht ik zelf aan de slag met RAW Chocolade letters maken! Binnenkort lees je meer over dit fantastische chocolade merk!


Opening Nespresso Boutique Amsterdam

Nog nastuiterend van de chocolade begeef ik mij naar Amsterdam, voor een feestelijke opening van de nieuwe Nespresso Boutique aan de Heiligeweg in Amsterdam. Zowieso staat dit gebied, rondom de Kalvertoren, bekend om zijn luxe boutiques, dus Nespresso verdient hier terecht een plekje tussen. Dus samen met vriendinnetje Lianne (Focus on Foodies), gingen wij op sjiek, naar de opening. Even flaneren op de rode loper. Jezelf tegoed doen aan overheerlijke hapjes, glimlachen naar een paar BN’ers en luisteren naar een prachtig huiskamer concert van de Belgische zangeres Selah Sue. What else..  Ja, toen moest ik wel eventjes in mijn armen knijpen hoor.


Local Heroes Tour in Den Haag

Samen met PR Bureau Miss Publicity ging ik twee dagen lagen lang Den Haag onveilig maken. Het was een PR Tour langs verschillende lokale helden in Den Haag. En de zo stond ik om 7 uur s’ochtends in de Visafslag van Scheveningen waar een ruwe zeebonk met gigantische aal aan kwam zetten. Eeeeeeeek!!


Eten bij Mama Kelly

Nog een hoogtepunt van de Local Heroes Tour was een lunch bij Mama Kelly in Den Haag. Dit restaurant zag ik al maanden voorbij komen op diverse social media en wilde er maar al te graag een keertje komen proeven. Nou dat is gelukt hoor! De review van MaMa Kelly  lees je hier terug.

Allerhande Kerst Festival in Utrecht

En toen brak de kerstkoorts aan. In mijn stadsie Utrecht hield Albert Heijn dit jaar de allereerste editie van het Allerhande Kerst Festival. En dat in het prachtige Spoorwegmuseum van Utrecht. Jammer genoeg regende het, maar de aankomst op het kerstplein was al een plaatje. En daarna op naar binnen om verschillende gangen en nieuwe Kerstcollectie producten te proeven, zodat je in je hoofd al het complete kerstmenu kunt gaan samenstellen. De aankleding was ook heel goed gedaan en er hing een leuke, gezellige kerstsfeer. Hopelijk doen ze het volgend jaar nog een keer.

Het Foodbloggers Kerstmenu

Dit jaar sloeg ik de handen in een met 4 andere foodbloggers. Samen met Foodie Friends Reny,  Linda, Bo en Suzanne, bedacht ik een compleet en afwisselend kerstmenu. Een zogeheten ‘ Foodbloggers Kerstmenu’ . Het werd een menu om van te watertanden en ik nam het hoofdgerecht onder handen. Alleen al de samenwerking er naartoe was zo leuk. Beetje sparren met elkaar, alles op elkaar afstemmen en zorgen dat het allemaal nog op dezelfde dag werd gepuliceerd. Hopelijk doen we het volgend jaar weer!

Het Lidl Kerstdiner

Foto door: Christ Clijsen

Kerst is voor mij niet alleen een tijd om leuke cadeautjes te krijgen van de kerstman. Maar het is ook de tijd om cadeautjes te geven. En onder het motto van een kerstgedachte heb ik dit jaar meegedaan aan een liefdadigheidsdiner van Lidl Supermarkt. Chef-kok Peter Lute van restaurant LUTE sloeg de handen in een met 20 (food)bloggers om een luxe kerstmenu te bereiden en op tafel te zetten. Lidl zorgde uiteraard voor de boodschappen en had eigenhandig ruim 70 alleenstaande moeders uitgezocht, die afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze dames konden wel een mooi kerstcadeau gebruiken. Het werd een memorabele avond om nooit meer te vergeten!


May the Force be with you

En toen brak kerst ook echt aan! Daar heb ik zo lang naar uitgekeken! Even wat offline time met Dylan en mijn familie. Een tijd om weer even lekker bij te kletsen met iedereen, te genieten van goed eten en met name een beetje uitrusten. Oh ja, en even de nieuwe Star Wars film kijken natuurlijk  (ja mijn familie is grote fan!) Ik heb echt gemerkt dat ik een bizar druk jaar achter de rug heb met mijn blog. Maar daarnaast heb ik ook nog gewoon mijn werk op kantoor en gaat het verdere leven ook gewoon nog door. Maar ik klaag niet hoor, want ik heb zoveel mooie dingen om op terug te kijken dit jaar.


En met deze gedachten sluit ik het oude jaar dan ook meteen af. We zijn inmiddels begonnen aan 2016, een nieuwe jaar, een nieuwe pagina in mijn dagboek. En we gaan er gewoon weer iets moois van maken.

Gezien mijn eeuwige gevecht tegen de kilo’s, gaat afvallen toch echt weer terug op het lijstje met goede voornemens. In Maart moet ik immers ook nog in mijn trouwjurk passen! Wat zijn jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago