April doet wat hij wil, en zo ik ook!  We hadden dagen met zon, en we hadden dagen met regen.. En zo had ik ook goede dagen, maar ook mijn slechte dagen.

Iemand die heel dicht bij ons stond is helaas deze maand komen te overlijden. En hoewel dit een slopend process was voor de hele familie, heb ik gelukkig genoeg afleiding gekregen van mijn blog, familie en vrienden. Ik weet het, zo is het leven, maar we proberen er gelukkig allemaal iets moois van te maken. En ik heb besloten om deze leuke dingen in ieder geval met jullie te delen in het fotodagboek April 2014:

 

Amarula workshop met Janny van der Heijden

Ja dat zie je goed: dat ben ik, met Janny van der Heijden (Heel Holland bakt)en Hazel van Cookiecottage, in de kookstudio van Oldenhof in Hilversum. Begin deze maand waren wij uitgenodigd voor een bakworkshop en om een heerlijke chocalade mud cake met Amarula te maken, en uiteraard werd er tussendoor gesnoept van diverse glaasjes Amarula. Het was een hele gezellige middag, en wat leuk om Janny eens in het echt te ontmoeten.

Koken, Leven, Wonen dagen in het Inspiratiehuis 20/20

Begin deze maand vonden ook de ‘Koken, Eten, Leven’  dagen plaats in het Inspiratiehuis 20/20. De hallen zijn ingericht met de nieuwste modellen keukenapparatuur en keukengadgets van o.a. AEG, Bosch en Siemens. Ik kwam thuis met grootse plannen voor een nieuwe keuken, Dylan was alleen iets minder blij met het prijskaartje.. maar goed… Hier dus even een selfie tijdens een van de kookdemenonstraties in een grote luxe keuken.

Lifestyle Lab van Miss Publicity en WE PR

Afgelopen maand vond ook de eerste editie van het LifestyleLab plaats. Miss Publicity en WE PR hadden een prachtige pand in Amsterdam gevonden en volledig ingericht met coole merken en producten. Tijdens deze inloopdagen konden diverse bloggers hun hart ophalen en de nieuwste producten zien, voelen en proeven. Uiteraard heb ik hier eea gespot, dus daar volgt binnenkort meer over. Het bordje op de foto was gemaakt door FG FoodLabs, en met salted caramel, chocolade en kersen ben ik helemaal in mijn nopjes!(Dat is wel duidelijk te zien op de foto, of niet?!)

Meibock Bierfestival 2014

Dit jaar werd voor de 16e keer het Meibock bierfestival gehouden in Amsterdam. De Posthoorn Kerk in de Haarlemerstraat wordt een grote brouwerij/kroeg, waar je gezellig de nieuwste lentebieren kunt proeven. Uiteraard was ik dit jaar ook weer van de partij, samen met Dylan en wat familieleden en kennissen. Ben je bierliefhebber dan is dit evenement aan te raden. In het najaar vind er ook een Herfst Bock editie plaats.

Met Pasen naar de Japanner

Tijdens pasen wilden wij het wel eens over een andere boeg gooien, met name omdat we even een dagje rust nodig hadden na alle familieperikelen. Gelukkig dachten onze vrienden dat een avondje uit een mens juist wel goed zouden doen. En ze hadden groot gelijk. We gingen gezellig eten bij Sumo in Utrecht:  heerlijk gegeten, veel gelachen en gekke bekken trekken met eetstokjes tussen de tanden  (denk aan een walrus). Soms heb je die gekheid gewoon even nodig.

Het Paasdiner:

Een neef van me had de dag daarna het paasdiner voor zijn rekening genomen, en mij en Dylan ook uitgenodigd. Werden wij even heerlijk verrast met een driegangen paasdiner. De lamsrack was voortreffelijk. Dit is voor het eerst in jaren dat ik dus totaal niet heb hoeven koken tijdens Pasen. En ik zal eerlijk zeggen:  ik vond het helemaal niet erg! Wel lekker als een ander mij eens verrast.

Koningsdag weekend in Leeuwarden

Afgelopen week zagen jullie de #plog  al voorbij komen: Samen met Lianne van Focus On Foodies was ik een weekend naar Leeuwarden. Daar hebben wij uiteraard de eerste Koningsdag gevierd en hebben mogen slapen in een luxe 4 sterren hotel. Lees hier de Plog: Koningsdag weekend in Leeuwarden.

Het #Twitterdiner

(Bron foto: Foodreporter)

En aansluitend hebben wij het #Twitterdiner van Brasserie Lourens in het PostPlaza hotel bijgewoond. De review van dit restaurant komt binnenkort online, maar ik verklap alvast:  het is een bezoek aan het hoge noorden wel waard!

 

Tot zo ver mijn April maand. Aan de ene kant ben ik blij dat de maand achter de rug is (emotioneel gezien), maar ik heb daarnaast wel weer een maand met bijzondere gebeurtenissen om op terug te kijken.

Hoe was jullie April maand? En heb je nog bijzondere events bijgewoond?

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago