Persoonlijk

Even voorstellen: Nanda Appelman

Hi Allemaal,

De Betty’s Kitchen keukenbrigade is uitgebreid! Vanaf September is Nanda Appelman de nieuwste telg van de familie en gaat ons inspireren met (veelal) vegetarische recepten uit eigen keuken. Dus tijd voor een voorstelronde: 

Nanda over Nanda:

Koken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Iedere avond toverde mijn moeder een heerlijk diner op tafel. Met uitzondering van maandag, want dat was stamppotdag en dat vond ik vies. Af en toe hielp ik weleens in de keuken, maar pas toen ik op mezelf ging wonen leerde ik echt koken. Dat was in het begin niet bepaald lekker, maar ik kreeg er steeds meer lol in. Ook ging ik met de tijd gezonder en gevarieerder koken en inmiddels is het echt een passie geworden. In het weekend bedenk ik al wat ik de rest van de week wil gaan koken. En van eten als buikvulling word ik een beetje verdrietig: het moet echt lekker zijn.

Om je een kijkje in mijn leven te bieden zocht ik wat foto’s op. Dat ik oprecht blij word van eten en drinken blijkt wel uit foto’s die ik aantrof. Ik betrapte mezelf steeds met een grote glimlach achter de heerlijkste borden eten of met een glas wijn in mijn hand:

Eén van mijn uitdagingen van de afgelopen jaren was, om naast gezond en gevarieerd te koken, ook voedzame vegetarische maaltijden te bereiden. Ik ben ervan overtuigd dat het niet nodig is om dagelijks vlees te eten. Iedere week maak ik dan ook een vegetarisch recept voor de rubriek ‘ Meatless Monday’ van Betty’s Kitchen. Ik ben overigens niet 100% vegetarisch, mijn moeder maakt bijvoorbeeld onweerstaanbaar lekkere gehaktballen… Dus zo nu en dan komt er ook een lekker recept voorbij met vlees.

Naast goed eten en drinken ben ik gek op reizen, yoga, muziek, strand, mijn familie en vrienden. En natuurlijk op man Patrick en kater Jip waar ik mee samenwoon in Haarlem. En ben ik freelancer in marketing en communicatie, zie website Woordenenbeelden.com.

Groetjes, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Ramen Noedelsoep op een rijtje

Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…

3 dagen ago

Indiase Chapati (platbrood) maken

Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…

5 dagen ago

10x Hartige Paasrecepten met eieren

De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…

6 dagen ago

Vegetarische Korma met Kikkererwten

Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…

7 dagen ago

Zelf Pindarotsjes maken

Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…

1 week ago

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…

2 weken ago