Persoonlijk

Even voorstellen: Nanda Appelman

Hi Allemaal,

De Betty’s Kitchen keukenbrigade is uitgebreid! Vanaf September is Nanda Appelman de nieuwste telg van de familie en gaat ons inspireren met (veelal) vegetarische recepten uit eigen keuken. Dus tijd voor een voorstelronde: 

Nanda over Nanda:

Koken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Iedere avond toverde mijn moeder een heerlijk diner op tafel. Met uitzondering van maandag, want dat was stamppotdag en dat vond ik vies. Af en toe hielp ik weleens in de keuken, maar pas toen ik op mezelf ging wonen leerde ik echt koken. Dat was in het begin niet bepaald lekker, maar ik kreeg er steeds meer lol in. Ook ging ik met de tijd gezonder en gevarieerder koken en inmiddels is het echt een passie geworden. In het weekend bedenk ik al wat ik de rest van de week wil gaan koken. En van eten als buikvulling word ik een beetje verdrietig: het moet echt lekker zijn.

Om je een kijkje in mijn leven te bieden zocht ik wat foto’s op. Dat ik oprecht blij word van eten en drinken blijkt wel uit foto’s die ik aantrof. Ik betrapte mezelf steeds met een grote glimlach achter de heerlijkste borden eten of met een glas wijn in mijn hand:

Eén van mijn uitdagingen van de afgelopen jaren was, om naast gezond en gevarieerd te koken, ook voedzame vegetarische maaltijden te bereiden. Ik ben ervan overtuigd dat het niet nodig is om dagelijks vlees te eten. Iedere week maak ik dan ook een vegetarisch recept voor de rubriek ‘ Meatless Monday’ van Betty’s Kitchen. Ik ben overigens niet 100% vegetarisch, mijn moeder maakt bijvoorbeeld onweerstaanbaar lekkere gehaktballen… Dus zo nu en dan komt er ook een lekker recept voorbij met vlees.

Naast goed eten en drinken ben ik gek op reizen, yoga, muziek, strand, mijn familie en vrienden. En natuurlijk op man Patrick en kater Jip waar ik mee samenwoon in Haarlem. En ben ik freelancer in marketing en communicatie, zie website Woordenenbeelden.com.

Groetjes, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago