Wist je dat Auguste Escoffier (1846-1935) de grondlegger is van de Franse Haute Cuisine? Deze komende 10 dagen wordt er dan ook een speciaal eerbetoon aan hem gebracht, tijdens de Escoffier dagen in the Park Rotterdam.
En als 6 top chefs, met totaal 6 Michelin Sterren, de handen ineen slaan om een prachtig menu hiervoor te creëren, dan weet je gewoonweg dat het goed moet zijn. Dus reserveer gauw nog een plekje en dompel je onder in de wereld van de Haute Cuisine!
Meneer Auguste Escoffier (1846-1935) wordt hoogwaardig gerespecteerd in de culinaire wereld. Hij stond namelijk aan de bakermat van de Haute Cuisine en de Franse keuken, zoals wij deze vandaag de dag kennen. Hij is een groot inspiratiebron en voorbeeld voor heel veel (Michelin)chefkok’s. Escoffier werkte in diverse luxe hotels, zoals The Ritz in onder andere Londen en Parijs. En zijn gepubliceerde werk “Le Guide Culinaire, omvat 5000 klassieke recepten, zoals de Tournedos Rossini, Poire Belle Hélene en de Pêche Melba.
In Restaurant the Park in Rotterdam vond afgelopen maand dan ook alvast een persdiner plaats en ik mocht komen proeven van hedendaagse uitvoeringen van Escoffier’s Franse klassiekers. The Park heeft inmiddels al een reputatie op zich: het restaurant van Bilderberg Parkhotel in Rotterdam serveert namelijk gerechten met het signatuur van 2 Michelin sterren chef Erik van Loo. Wellicht herken je hem ook van zijn masterclasses in MasterChef Holland.
Tijdens de Escoffier dagen bij The Park in Rotterdam, proef je letterlijk de sterren! Stefan van Sprang, Erik van Loo, Arjan Bisschop, Richard de Vries, Tonny Berentsen en Patrick Kessler slaan namelijk de handen ineen voor dit eerbetoon aan Auguste Escoffier. Van maandag 13 tot en met donderdag 23 november 2017 kun je namelijk genieten van een speciale kaart, met hedendaagse uitvoeringen van klassieke Escoffier recepten.
Let op dit aangepaste Escoffier menu is dus slechts 10 dagen beschikbaar! Reserveer dus snel!
Cijfers: Prijs: € / € € Eten: 9.0 Service: 8.0 Decor: 8.0 Totaal: 8.3
The Park Rotterdam (inspired by Erik van Loo) Bilderberg Parkhotel Westersingel 70 3015 LB, Rotterdam The Netherlands https://www.thepark.nl/Voor deze review was ik uitgenodigd door The Park, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…