Wist je dat Auguste Escoffier (1846-1935) de grondlegger is van de Franse Haute Cuisine? Deze komende 10 dagen wordt er dan ook een speciaal eerbetoon aan hem gebracht, tijdens de Escoffier dagen in the Park Rotterdam.

En als 6 top chefs, met totaal 6 Michelin Sterren, de handen ineen slaan om een prachtig menu hiervoor te creëren, dan weet je gewoonweg dat het goed moet zijn. Dus reserveer gauw nog een plekje en dompel je onder in de wereld van de Haute Cuisine!

Ode aan Auguste Escoffier

Meneer Auguste Escoffier (1846-1935) wordt hoogwaardig gerespecteerd in de culinaire wereld. Hij stond namelijk aan de bakermat van de Haute Cuisine en de Franse keuken, zoals wij deze vandaag de dag kennen. Hij is een groot inspiratiebron en voorbeeld voor heel veel (Michelin)chefkok’s. Escoffier werkte in diverse luxe hotels, zoals The Ritz in onder andere Londen en Parijs. En zijn gepubliceerde werk “Le Guide Culinaire, omvat 5000 klassieke recepten, zoals de Tournedos Rossini, Poire Belle Hélene en de Pêche Melba.

Foto door: Mirjam Lens

The Park – Bildenberg Rotterdam

In Restaurant the Park in Rotterdam vond afgelopen maand dan ook alvast een persdiner plaats en ik mocht komen proeven van hedendaagse uitvoeringen van Escoffier’s Franse klassiekers. The Park heeft inmiddels al een reputatie op zich: het restaurant van Bilderberg Parkhotel in Rotterdam serveert namelijk gerechten met het signatuur van 2 Michelin sterren chef Erik van Loo. Wellicht herken je hem ook van zijn masterclasses in MasterChef Holland.

Foto’s door: Mirjam Lens

Proef de sterren in the Park Rotterdam

Tijdens de Escoffier dagen bij The Park in Rotterdam, proef je letterlijk de sterren! Stefan van Sprang, Erik van Loo, Arjan Bisschop, Richard de Vries, Tonny Berentsen en Patrick Kessler slaan namelijk de handen ineen voor dit eerbetoon aan Auguste Escoffier. Van maandag 13 tot en met donderdag 23 november 2017 kun je namelijk genieten van een speciale kaart, met hedendaagse uitvoeringen van klassieke Escoffier recepten.


Dit eet je tijdens de Escoffier dagen in The Park Rotterdam

Let op dit aangepaste Escoffier menu is dus slechts 10 dagen beschikbaar! Reserveer dus snel!

Amuses:

  • Chaud-Frois aux Cèpes (Warm-koud bereiding met paté en eekhoorntjesbrood),
  • Paté en Croûte (vleespastei in deegkorst),
  • Suprême de Vollaile (het beste van gevogelte).
  • Alle drie door: Arjan Bisschop * ( Chef de Cuisine, “De Heeren van Harinxma”, Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beesterzwaag).

Voorgerecht:

  • Salad d’Homard  á la Russe: Kreeft, romige eiersalade, botersla, creme fraiche, peterselie essence en kaviaar.
  • door: Erik van Loo ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Parkheuvel”, Rotterdam ).

Tussengerecht:

  • Sole au Champage: Slibtong, truffel, artisjok, spinazie, gepocheerde eierdooier en champagne botersaus.
  • Door: Tony Berentsen * ( Chef de Cuisine, “De Kromme Dissel”, Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, Heelsum).

Hoofdgerecht:

  • Roti de Cerf et Sauce Venaison: Hert, spruiten, kastanje, knolselderij, paddestoelen, en wild-jus met vossebessen.
  • Door: Richard de Vries ( Chef de Cuisine, “The Park” – Inspired by Erik van Loo’, Bilderberg Parkhotel, Rotterdam).

Desserts:

  • Pêche Melba : Perzik, vanille en framboos.
  • Door: Stefan van Sprang ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Aan de Poel”, Amstelveen).
  • Mignardises: Madeleine, nougat en slagroomtruffels.
  • Door: Patrick Kessler ( Chef de Cuisines, “De Kersentuin”, Bildenberg Gardenhotel, Amsterdam).

Review Escoffier @ The Park in Rotterdam

  • Een uniek menu, samengesteld door een uniek team van top chefs!
  • Prachtige gerechten, en smaken.
  • De bijpassende wijnen zijn net zo bijzonder!
  • Goede en professionele service.
  • Hoewel gelegen midden in Rotterdam, eenmaal binnen verdwijnt alle drukte als sneeuw voor de zon. Even onthaasten dus.
  • Voor ultiem genieten boek je meteen een nachtje slapen in het Bilderberg Parkhotel.
  • Het Escoffier menu is slechts tijdelijk verkrijgbaar!
  • Betaald parkeren. Tevens is de parking voor de deur vrij klein (en vaak vol). Rij dan door naar Museumpark Parking of neem de metro naar “Eendrachtsplein”

Cijfers:    Prijs: €  / € €     Eten:  9.0      Service:  8.0     Decor:  8.0   Totaal:  8.3

The Park Rotterdam
(inspired by Erik van Loo)
Bilderberg Parkhotel
Westersingel 70
3015 LB, Rotterdam
The Netherlands
https://www.thepark.nl/

Voor deze review was ik uitgenodigd door The Park, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

7 uur ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

1 dag ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago