Binnenkort is het weer moederdag en dan wordt het tijd om iets heel lekkers en speciaal op tafel te zetten. Ik volgde onlangs met mijn moeder een Moederdag workshop & brunch en maakte deze Ei Muffins met spek uit de oven.

En dit gerecht is zo simpel te maken! De bacon kun je overigens ook gerust achterwege laten, indien je geen varkensvlees eet. En dan zijn ze nog steeds verrukkelijk hoor!

Moederdag ontbijt met ei muffins

Mama verdient eigenlijk elke dag wel iets liefs. Maar speciaal voor Moederdag mag je natuurlijk heerlijk uitpakken. En deze ei muffins met spek, uit de oven, zijn dan een echte aanrader! Serveer ze lekker warm, met een kopje thee/koffie. Misschien zelfs nog wat zelfgemaakte appel muffins erbij en mams voelt zich ongetwijfeld de meest gelukkige vrouw op aarde.

Dus stroop deze Moederdag de mouwen maar op en ga aan de slag met deze heerlijke ei muffins. Je moeder zal je er dankbaar voor zijn! En papa ook hoor 🙂  Het recept staat overigens ook in het kookboek Wat eten we vandaag?  van Susan Aretz (Smulpaapje.nl). En die staat vol met nog meer lekkere recepten voor Moederdag en meer!

Print

Recept: Ei muffins met spek (uit de oven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 6 dikke, lange plakken bacon,
  • 6 sneetjes brood,
  • 6 eieren,
  • verse bieslook, fijngesneden,
  • zout & peper.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • rooster,
  • bakpapier,
  • muffinvorm, ingevet met boter of olie.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier. Rangschik de bacon op de bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de oven. Ze moeten nog kunnen buigen, dus zorg dat ze niet te knapperig worden.
  2. Steek ondertussen met een mes/groot glas/ramequins rondjes uit het brood en bekleed hiermee de bodem van 6 muffinvormpjes. De rondjes dienen zodanig groot genoeg te zijn om de bodem + opstaand randje van de vormen. Druk het brood zachtjes aan in het bakblik, met je vingers.
  3. Haal ondertussen de plaat met bacon uit de oven en zet apart om af te koelen. Plaats de muffinvorm op een rooster in de oven en bak de broodbodem gedurende 5 minuten in de oven.
  4. Haal het muffinblik weer uit de oven. Vouw de bacon, als een opstaand randje) bovenop het brood. De bodem met brood blijft zichtbaar en deze vul je nu met 1 ei. Het handigste is om het ei eerst in een klein kommetje te breken en vervolgens in de opening te gieten. Zo kun je eventuele stukjes schil nog uit het kommetje vissen. Breng het ei vervolgens op smaak met peper en weinig zout ( de bacon is al vrij zout) en garneer met bieslook.
  5. Zet de muffinvorm nu voorzichtig terug in de oven. Verlaag de temperatuur naar 175 gran (160 hete lucht). Zodra het eiwit gestold en wit ziet, dan zijn de Ei muffins met spek klaar. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Serveer deze ei muffins direct.

Eet smakelijk en alvast een fijne Moederdag toegewenst!

Groetjes, Betty

 

 

v.l.n.r. Mijn mams, Mara (Damespraatjes.nl) en ik!

(alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt door fotograaf: Bastiaan van Musscher)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

3 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

5 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

6 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

2 weken ago