Overige

Eetcultuur in verschillende landen

Zoveel mensen, zoveel wensen!  Ieder land heeft zo zijn eigen (vr)eetcultuur: Naast de verschillende soorten voedsel, lopen de hoeveelheden ook sterk uiteen.

 Peter Menzel en Faith D’Aluisio zijn heel de wereld over gevlogen om dit vast te leggen in een schitterende  fotoreportage, met de eetcultuur in verschillende landen.

Op elke foto  is bijgehouden wat  daar lokaal  in 1 week tijd gegeten wordt. Het fotoboek is te koop onder de naam: Hungry Planet, maar hieronder heb je alvast een kleine collage. Hoewel ik deze post meer als grappig bedoeld heb, is het toch wel schrikbarend om te zien: hoe groot het verschil is tussen bijvoorbeeld de Verenigde Staten en een Afrikaans land als Chad.

 

Australië:

Chad:

China:

Duitsland:

Engeland:

Equador:

India:

Italië:

Japan:

Koeweit:

Mali:

Mexico:

Turkije:

Verenigde Staten:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat ook opvalt is dat veel (rijkere) landen hetzelfde hebben. M&M's en cola. Verder vind ik dat de landen ook wel enigszins op elkaar lijken qua eetcultuur, dan voornamelijk in de producten die ze gebruiken. Veel groente, brood, rijst.

  • Oh en je site is mooi geworden! (kwam hier via ohmyfoodness. Voor de tweede keer. Ik was je site al weer 'kwijt' ;))

    • Hi Luna,
      Dank je wel voor je reactie. Het viel mij ook al op dat groente, brood en rijst (gelukkig) wereldwijd gegeten wordt, |Maar het is toch wel leuk om het op deze manier terug te zien . En leuk om te weten dat ik nieuwe lezers erbij heb gekregen, via de site van Oh my foodness :D

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago