Overige

Eetcultuur in verschillende landen

Zoveel mensen, zoveel wensen!  Ieder land heeft zo zijn eigen (vr)eetcultuur: Naast de verschillende soorten voedsel, lopen de hoeveelheden ook sterk uiteen.

 Peter Menzel en Faith D’Aluisio zijn heel de wereld over gevlogen om dit vast te leggen in een schitterende  fotoreportage, met de eetcultuur in verschillende landen.

Op elke foto  is bijgehouden wat  daar lokaal  in 1 week tijd gegeten wordt. Het fotoboek is te koop onder de naam: Hungry Planet, maar hieronder heb je alvast een kleine collage. Hoewel ik deze post meer als grappig bedoeld heb, is het toch wel schrikbarend om te zien: hoe groot het verschil is tussen bijvoorbeeld de Verenigde Staten en een Afrikaans land als Chad.

 

Australië:

Chad:

China:

Duitsland:

Engeland:

Equador:

India:

Italië:

Japan:

Koeweit:

Mali:

Mexico:

Turkije:

Verenigde Staten:

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat ook opvalt is dat veel (rijkere) landen hetzelfde hebben. M&M's en cola. Verder vind ik dat de landen ook wel enigszins op elkaar lijken qua eetcultuur, dan voornamelijk in de producten die ze gebruiken. Veel groente, brood, rijst.

  • Oh en je site is mooi geworden! (kwam hier via ohmyfoodness. Voor de tweede keer. Ik was je site al weer 'kwijt' ;))

    • Hi Luna,
      Dank je wel voor je reactie. Het viel mij ook al op dat groente, brood en rijst (gelukkig) wereldwijd gegeten wordt, |Maar het is toch wel leuk om het op deze manier terug te zien . En leuk om te weten dat ik nieuwe lezers erbij heb gekregen, via de site van Oh my foodness :D

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

3 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

6 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

7 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago