(Advertorial) – Wie is toch die man die op zondag het vlees komt snijden?! In mijn geval is dat Dylan, en hij is ook meestal degene die het vlees, in de eerste instantie, gebakken heeft. Ik ben nou eenmaal geen ster in het bakken van biefstukjes en karbonaadjes. Althans, dat dacht ik… totdat ik een heerlijk biefstukje ging bakken met Croma.
Op de een of andere manier lukt het mij nooit om de perfecte biefstuk te bakken voor het avondeten. Waarschijnlijk ben ik toch te druk met de aardappels te koken, groenten die op staan, en tussendoor ook nog foto’s maken voor een recept. Mijn biefstukjes garen altijd te lang door, en zijn lang niet zo lekker als dat ik dit aan een ander over laat. Totdat ik de gouden tip kreeg om het vlees echt te bewaren tot het laatste moment. Oftewel: Zorg eerst dat je alle andere gerechten af hebt, en dan heb je slechts een paar minuten nodig om je biefstuk te pakken. Tja, ik ben nou eenmaal iemand die in zeven sloten tegelijk loopt, en denkt dat multi-tasken in de keuken de enige manier is om te koken.
Op het YouTube kanaal van Croma vind je hele simpele en handige filmpjes om het perfecte stukje vlees te bakken. Zo is er een Mini Masterclass voor het bakken van je biefstuk en alles wat hierbij komt kijken, maar ook voor het bakken van o.a. rollade, Cordon Blue of bijvoorbeeld een kipfiletje. En met dit steuntje in de rug ging ik afgelopen weekend zelf aan de slag voor een heerlijk recept en daarbij een perfect stukje vlees: een biefstukje gebakken met Croma.
Allereerst, Croma ‘Bakken & Braden‘ bestaat voor 98% uit plantaardige olieen, zonder toegevoegd water, en daardoor spat het ook niet. Het is toch wel prettig als ik zonder gevaar voor eigen leven achter het fornuis kan kruipen. Croma ‘Bakken & Braden‘ is reeds vloeibaar, en bevat daarom ook minder verzadigde vetten als andere boter of margarine producten. En zodra de Croma bruin kleurt, en er kleine belletjes ontstaan, is deze klaar voor gebruikt. Hup, het stukje vlees in de pan en rondom dichtschroein. De Croma geeft je vlees tevens een mooie bruine kleur en geeft ook een lekker jus af. Je biefstukje is heerlijk sappig en behoeft eigenlijk geen verdere saus. Ik vind biefstuk echt heerlijk met een zachte aardappelpuree (mousseline) en gestoomde groente. Voor de rest geen toeters en bellen, maar gewoon pure, herkenbare ingredienten op je bord. En uiteraard deel ik mijn favoriete biefstuk recept ook met jullie!
(hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediënten biefstukjes:
Ingrediënten voor erbij:
Extra:
Bereidingswijze:
Loopt het water jullie al in de mond?
Wat ook leuk om te weten is: op 9 Oktober j.L zond de Keuringsdienst van Waarde een aflevering uit over diverse ‘Bakken & Braden‘ flesjes uit de supermarkt. Samen met een gerenomeerde sterrenchef werd een smaaktest gehouden, waarbij biefstukjes gebakken werden zowel in boter, als met de’ bak & braad’ flesjes. De sterrenchef, met zijn biefstuk gebakken in roomboter, behaalde de 1e plaats met maar liefst een 8.0. Maar de biefstuk gebakken in Croma ‘Bakken & Braden‘ volgde op de 2e plaats met maar liefst een 7.9 ! En dat vind ik toch best knap!
Mocht je zelf aan de slag gaan met bovenstaand recept dan hoor ik heel graag wat je er van vind! Heel veel bakplezier in ieder geval!
Groetjes,
Betty
Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…