Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar wist je dat we ook een typisch Nederlandse kleine pannenkoekjes hebben? Deze zogehete ‘Dikkertjes‘ bak je met zijn drieën tegelijk in de koekenpan en zijn echt super lekker!
Hoewel we in Nederland juist bekend staan om het bakken van flinterdunne grote pannenkoeken, zijn deze kleine ‘dikkertjes‘ ook iets typisch Hollands. Het zijn een soort dikke pannenkoekjes die je als Drie-in-de-pan tegelijk bakt. Ze hebben dan ook meer een deeg structuur, zijn dus ook ‘voller’ van smaak en je kunt het beslag ook aanvullen met bijvoorbeeld rozijnen of geraspte appel. Je serveert deze dikke Hollandse pannenkoekjes met bijvoor beeld stroop of suiker en koud zijn ze ook heerlijk als tussendoortje of voor naar het park, een dagje uit etc.
Mijn kids zijn dol op deze ‘dikkertjes’ en je bakt ze dus eenvoudig en snel per drie in de pan. Mocht je een bakplaat hebben dan kun je er zo’n 5 – 6 tegelijkertijd bakken. Mocht je nou fan zijn van dit soort pannenkoekjes voor ontbijt, lunch of tussendoor neem dan ook eens een kijkje bij dit recept voor ‘Syrniki’ met huttekase. Daarnaast zijn deze glutenvrije pannenkoekjes met boekweitmeel een aanrader voor de gevoelige buikjes onder jullie. Maar zijn deze kleine bananen pannenkoekjes ook een aanrader! Geniet dus heerlijk van deze recepten!
Deze kleine ‘dikkertjes’ zijn typisch Hollands voor ontbijt, lunch of tussendoor. Het zijn een soort dikke pannenkoekjes die je als Drie-in-de-pan tegelijk bakt. Je kunt ze vullen met bijvoorbeeld rozijnen en appel.
Extra:
Eet smakelijk!
Variatie 1) ‘ appeltaart’ : je kunt ook nog 1 geraspte appel toevoegen aan het beslag. Besprenkel deze dan vooraf met een lepeltje citroensap tegen verkleuren.
Variatie 2) ‘hartig’ : laat suiker, kaneel en krenten achterwege. Voeg in de plaats daarvan 50 gram in kleine stukjes gesneden achterham toe + 6 eetlepels (fijngesneden) groenten zoals maiskorrels, champignons, prei, paprika of zelfs courgette. Lekker om ze na het bakken dan ook nog te bestrooien met geraspte kaas.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept voor deze drie-in-de-pan pannenkoekjes die ‘dikkertjes’ genoemd worden.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…